Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

ČEMAT spolupracuje s Bonatransem

Zveřejněno: 18. 3. 2014

Bohumínský ČEMAT, leader na trhu v oblasti dodávek příslušenství k manipulační a stavební technice, úspěšně spolupracuje s Bonatransem, předním světovým výrobcem železničních kol a dvojkolí. Obě firmy se spojily v oblasti logistiky, kdy ČEMAT, tentokrát v pozici významného developera skladových kapacit v regionu Severní ­Moravy, nabídl Bonatransu možnost pronajmout si část prostor v novém logistickém areálu nedaleko své centrály v Bohumíně.

Spolupráce obou firem navazuje na již úspěšnou spolupráci v letech 2009–2011. ČEMAT zajišťuje pro Bonatrans vykládku, nakládku a uskladnění kol a dvojkolí. Součástí spolupráce je i outsourcing služeb spojených s manipulací se zbožím. Skladové kapacity v areálu slouží jako překladiště zboží mezi výrobou a jeho další distribucí. Areálem projedou v průměru denně 2 kamiony zboží, které pracovníci ČEMATu vyloží nebo naloží dle potřeb Bonatransu.

Za první 4 měsíce spolupráce odbavil ČEMAT ve svých skladech již téměř tisíc kusů zboží.

Jsme rádi, že naše kvalitní a profesionální služby v oblasti logistiky přivedly do areálu tak významnou firmu, jakou nepochybně Bonatrans je. Těší nás, že se areál nezařadil mezi tu spoustu projektů, které v oblasti logistiky vzniknou, ale těžko hledají nakonec své využití,” uvedl Michal Džupin, výkonný ředitel ČEMATu.

Logistický areál u dálničního koridoru D1

Logistický areál ČEMATu byl dokončen na podzim 2013. V regionu se jedná o svým charakterem ojedinělý projekt a to zejména vzhledem k jeho poloze v blízkosti dálničního koridoru D1 spojujícího Vídeň, Brno, Ostravu a Katowice. Součástí areálu jsou tři skladovací haly, nová administrativní budova a parkoviště. Celková plocha těchto hal se pohybuje kolem 5000 m2. Největší hala číslo 12 má přes 2000 m2, ostatní haly nabízejí po 600 a 900 m2. Celkově je k dispozici 6 000 paletových míst. Venkovní plochy, které jsou také součástí areálu, se blíží celkové rozloze až 11 000 m2 skladovací plochy. ČEMAT začal se stavbou hal v roce 2010, původně pro vlastní potřebu, v průběhu tří let však své plány změnil a vedle menších skladovacích objektů jen pro vlastní potřebu vyrostly v příhraničním městě moderní haly se zázemím.

V tuto chvíli část nových prostor společnost nabízí k pronájmu. Prostory jsou vhodné pro firmy, které hledají moderní, flexibilní a cenově přijatelné služby v oblasti skladování nebo logistiky.

ČEMAT dále plánuje rozšíření výstavby v letech 2013–2015 o minimálně jednu další halu. V přípravě je výstavba haly o rozloze minimálně 1000 m2 s multifunkčním využitím výrobně opravárenských, skladových a kancelářských prostor. Součástí investičních záměrů je také vybudování otevřené expozice, showroom, ve kterém ČEMAT vystaví své produkty.

Základní informace o společnosti ČEMAT v České republice

Společnost ČEMAT je předním distributorem doplňků pro manipulační a stavební techniku v České a Slovenské republice. Portfolio nabízeného zboží a služeb zahrnuje pneumatiky pro vysokozdvižné vozíky, průmyslové pneumatiky, přídavná zařízení, nosné vidlice, gumové pásy, sedačky, zvedací plošiny, polyuretanová kola a kladky a jiné. Na trhu působí od roku 1997 a po více než patnáctiletém působení se stala výhradním distributorem světových značek, jakými jsou například CAMOPLAST SOLIDEAL, ATG, BOLZONI AURAMO, MARANGONI, RÄDER-VOGEL či MSE-FORKS. Kromě značek, které má ČEMAT v zastoupení, nabízí v sekcích nosných vidlic, zvedacích stolů a sedaček dále produkty vlastní výroby – CMT Forks, CMT Lifts, CMT Seats. Denně dodává zboží z vlastních skladů v Bohumíně, Praze, Lovosicích, Martině a Trnavě.

Autor: Mgr. Tereza Hlaváčová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek