Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

CASE nastavuje novou laťku komfortu

Zveřejněno: 5. 7. 2017

Letošní rok je pro značku CASE ve znamení oslav. Je to přesně 175 let, co Jereme Increase Case společnost založil. S oslavami uvádí značka i novou modelovou řadu velkých kolových nakladačů montovaných v Evropě, které nesou označení G.

V nabídce je 7 modelů od 11 t po velkotonážní nakladače do 30 t určené pro specifické práce v těžebním průmyslu (lomy, štěrkovny, atd...). Nové modely nesou označení 521G, 621G, 721G, 821G, 921G, 1021G a 1121G.

Kabina

Klíčovou změnu oproti předchozí modelové řadě lze zpozorovat ihned při nastupování do kabiny. Obsluhu stroje čeká vysoká úroveň komfortu a mimořádný výhled z kabiny skrze největší panoramatické čelní sklo ve své kategorii. Pohled vzad poskytuje několik zadních panoramatických zrcátek a situaci za strojem monitoruje zadní kamera skrze 8” informační barevný LCD display, který kabině dodává moderní vzhled. Pro práci v noci je nakladač vybaven LED intenzivním osvětlením, kde nerozezná obsluha rozdíl mezi dnem a nocí. To dělá práci s nakladačem nejen přehlednější, ale i bezpečnější. Novinkou je rovněž i ovládací konzola s joystickem, jenž je nyní součástí luxusního vyhřívaného sedadla s aktivním odpružením a automatickým nastavením hmotnosti obsluhy. V základní výbavě nechybí ani hands-free sada s integrovaným mikrofonem propojená prostřednictvím bluetooth k rádiu. Potraviny může obsluha uložit do klimatizovaného boxu, který zaručí, že bude jídlo čerstvé po celý den.

Důraz na ochranu obsluhy

Poloha motoru v zadní části stroje v kombinaci se zavěšením kabiny snižuje vibrace a hluk, kterým je obsluha stroje uvnitř vystavena. Hlučnost uvnitř kabiny se snížila na 68 dB u čtyřech prvních modelů v řadě a na 69 dB u třech největších modelů.

Filtrace HEPA zachycuje 99 % částic prachu a i přesto jsou intervaly výměny filtrů delší. Ve zvláště náročných prachových podmínkách lze osadit stroj dodatečně ještě dalšími HEPA flitry a aktivní uhlíkovou filtrací. Přístup do kabiny je snadnější a bezpečnější díky optimalizovanému zábradlí.

Motor

Všech 7 modelů velkých kolových nakladačů řady G je osazeno úspornými motory FPT s technologií Hi-eSCR, kde plnění emisních norem Tier 4 Final / EU Stage IV neprobíhá přes nákladný filtr pevných částic (DPF), ani prostřednictvím recirkulace výfukových plynů (EGR). Motor je polohován do zadní části stroje, kde současně plní funkci protizávaží. Toto umístění nese i další pozitiva, protože údržbu stroje lze provádět po odklopení kapoty ve stoje ze země.

Chlazení

Osvědčená konstrukce účinného chlazení stroje „v chladící kostce” je zachována z předchozí modelové řady. Pět chladičů tvořící chladící kostku zajišťuje konstantní průchod čerstvého a čistého vzduchu z bočních stran a shora a tím udržují kapalinu v požadované teplotě. Konstrukce kostky je navržena tak, aby byl přístup ke každému z pěti chladičů snadný a mohly se jednoduše čistit a udržovat.

Převodovka

Standardně jsou všechny modely vybaveny 4 rychlostní převodovkou Powershift. Modely 721G–921G lze volitelně osadit novou 5 stupňovou převodovkou Proshift s uzávěrkou měniče kroutícího momentu. Pátá rychlost umožňuje práci v nižších otáčkách, což vede k větší úspoře paliva.

Změna v designu

Velké kolové nakladače řady G mají i další novinku. Prošly redesignem značky CASE Construction Equipment. Disky kol v tradiční okrové barvě jsou s příchodem nového designu v barvě černé a v původní okrové barvě zůstaly pouze klíčové prvky stroje a kapota, zvýrazňující pocit výkonnosti. Velkou změnu v designu přináší i samotné logo CASE a modelové označení stroje. Současná 2D podoba je mnohem čitelnější a výraznější, dává pocit jednoduchosti a díky odrazivosti reflexní povrchové úpravy je i viditelnější.

Autor: Igor Frýbert
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek