Dnes je 8.5.

Carraro – náhradní díly rychle a za výhodnou cenu

Zveřejněno: 11. 12. 2007

Společnost B.Z. Agency s.r.o. je autorizovaným distributorem výrobků italské značky CARRARO. Na to, jaká je kvalita a cena těchto výrobků, ale rovněž i na dodací lhůty, záruční a pozáruční servis jsme se zeptali Ing. Zdeňka Protivy, ředitele společnosti.

Které techniky a značek se výrobní program Carraro týká?

Výrobní program obsahuje následující segmenty:

  • přední hnané nápravy pro zemědělské traktory (brzděné, nebrzděné, odpružené) od 55 HP do 330 HP zejména zn. JD, AGCO, Same, Deutz, Fend, Claas, Renault, Ford, Mc Cormick, Landini, MF, CASE, Zetor, Valtra/Valmet, New Holland atd.,
  • přední hnané nápravy, hydrostatické-synchronní-powershift převodovky pro manipulátory, kolové nakladače, rypadla, grejdry a další stavební mechanizaci zejména zn. Caterpillar, Volvo, Komatsu, Case, New Holland, Terex, Fermec, Matrbo, Hidromek, Hydrema, Liebher, Kramer Bobcat, Orestein-Kopell atd.,
  • hnané nápravy pro užitková vozidla do 15 tun – zejména zn. Iveco, SCAM, Piaggio, HSW, Monroe atd.,
  • nápravy pro vysokozdvižné vozíky do 5 tun – zejména zn. Linde, Still, Catepillar, Yale, Hyster, Jungheinrich, Toyota atd.

Proč jste si vybrali právě zn. Carraro?

Carraro je světový výrobce číslo 1 v oblasti výroby diferenciálních náprav. Naše spolupráce se datuje již od roku 2002, kdy jsme pro tuto společnost zajišťovali pravidelné marketingové studie ze států jako ČR, SR, Polsko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko a to zejména o počtu zastoupených značek, které využívají výrobky Carraro, nové registrace vozidel, dovozy použité techniky. Rovněž jsme se podíleli na utvoření prodejní sítě traktorů Carraro v Dánsku, Norsku, Polsku, Maďarsku a Chorvatsku. Dobré výsledky spolupráce vedly k uzavření dlouhodobé distributorské smlouvy pro celý výrobní program.

Vyplatí se Vašim zákazníkům pořídit si od Vás náhradní díly Carraro? Jaké výhody mohou očekávat?

Od 1. 10. 2007 jsme napojeni na centrální systém Carraro a jsme schopni zákazníka do hodiny informovat o ceně a zda je díl skladem za předpokladu, že zákazník sdělí základní údaje k poptávce, a to:

  • katalogové číslo výrobku podle katalogu výrobce nebo,
  • číslo nápravy Carraro z identifikačního štítku, který je umístěn vlevo na nápravě (toto číslo je vždy šestimístné, např. CA 139785).

Urgentní dodávky jsme schopni zajistit službou TNT Global Express do 24 hod přímo zákazníkovi, skladové objednávky podle dohody (2–10 dnů) po objednání. Cesta potřebného dílu je v našem případě velmi zkrácena (Carraro – náš sklad – zákazník) proti standardní cestě (Carraro – výrobce finálního výrobku – centrální sklad – generální dovozce – dealer – zákazník), což vede k nezanedbatelné cenové úspoře.

Dodáváte i celky jako převodovky, nápravy atd.?

Jsme schopni zajistit i dodávky kompletů. Pokud jde o výrobek, který je využíván pro sériovou výrobu, je dodací lhůta cca 4 týdny. Pokud se celek již sériově nevyrábí, pak doba dodání je cca 12 týdnů. Jsme rovněž schopni zajistit naši asistenci při poptávání – zadávání nových výrob do sériové výroby.

Jak řešíte záruku a servis?

Na veškeré dodávky poskytujeme záruku dle zákonných předpisů. Výrobky Carrara jsou při dodání opatřeny ochranným čárovým kódem, který je u nás archivován spolu s údajem komu byl dodán. To nám umožní řádnou identifikaci potřebných údajů pro reklamaci. Musím ale poznamenat, že jsme dosud žádnou kvalitativní reklamaci neměli. Naším záměrem je v nejbližší budoucnosti poskytovat spolu s náhradními díly i nabídku opravy resp. servisu pro běžné zn. zastoupené na trhu, které se již nachází v pozáruční době.

Na výrobky Carrara, které jsou součástí finálního výrobku, poskytuje ze zákona záruku výrobce stroje.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek