Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

BERCO lídr ve výrobě podvozků

Zveřejněno: 8. 10. 2015

František Čeliš EVROPS a.s. Vám prostřednictvím společnosti Berco S.p.A. představuje sortiment běžně dodávaných podvozkových dílů na všechny typy pásových strojů. Na přání zákazníka může Berco vyrobit i konkrétní podvozek dle zákazníkem zadaných parametrů a dodávat jako komplet přímo na výrobní linku zadavatele.

Představení společnosti

Berco S.p.A., se sídlem v italském Copparu, je světový lídr ve výrobě podvozků a jejich částí. Patří do skupiny ThyssenKrupp a její tradice je stará více než 90 let. 5 000 000 desek pasů, přes 1 000 000 kladek či 100 000 typů řetězů, to jsou jen některá čísla každoroční produkce. Berco v současné době ve svých dvou výrobních závodech zaměstnává více než 2 000 zaměstnanců a dodává své výrobky přímo do výrobních závodů značek jako CAT, JCB, Komatsu, Liebherr, Hitachi, Doosan, CASE, New Holland a mnoho dalších. V současné době se v portfoliu značky nachází ucelená řada podvozků a komponentů na stroje od 1 do 400 tun.

Důlní a těžební mechanizace

Berco S.p.A. nabízí pro stroje od 50 do 400 tun jak kompletní podvozky, tak pouze komponenty pro výměnu jednotlivých částí. Jedná se především o podvozky strojů pro povrchovou těžbu, lomové dobývání, dopravníky, truboukladače nebo největší stroje pro stavební a demoliční činnost. Do této kategorie patří zejména rypadla typu CAT 345, Hitachi EX550, Komatsu PC650, Liebherr R954, O&K RH30 dozery typu CAT D8, Komatsu D135, Liebherr PR751 a větší. Zajímavostí u této kategorie podvozků je zajištění čepů BPR (Berco Pin Retention). Díky pojistným kroužkům na čepech je zajištěno perfektní utěsnění řetězů a samotný řetěz snese i lehké boční zatížení.

Desky
Desky

Středně velké stroje

Do této kategorie se řadí stroje od 7 do 50 tun. Jedná se tedy o nejběžnější stroje pro práci ve stavebnictví. Berco v této kategorii dodává nejvíce ze svých produktů prvovýrobcům. Přes 11 000 konfigurací řetězů, bezkonkurenční výběr desek pasů včetně desek pogumovaných, přes 500 konfigurací vodících kol nebo přes 1 500 typů pojezdových a nosných kladek.

Kladky
Kladky

Do tohoto segmentu se řadí také systém ROBUSTUS. Nový systém, u kterého se pouzdro při kontaktu s turasovým kolem otáčí, čímž snižuje tření a opotřebení komponentů. Díky tomuto řešení není po dobu životnosti podvozku nutné měnit segmenty turasového kola. U tohoto systému je také použito zajištění čepů pojistnými kroužky (Berco Pin Retention). Navíc jsou ještě zesíleny články a použitá nejmodernější konstrukce utěsnění. Systémem Berco ROBUSTUS lze jednoduše modernizovat dozery typu CAT D5H nebo D6H a starší stroje a tím zvýšit jejich efektivitu a životnost celého podvozku. Stejným systémem lze nahradit nejnovější podvozky CAT (system One) nebo Komatsu (system Plus). Nejenže je celý systém levnější, ale testy v provozu prokázaly, že nový systém zvyšuje životnost až o 35 %. To znamená snížení provozních nákladů až o 25 %.

Podvozek Liebherr R984C
Podvozek Liebherr R984C

Podvozky pro malé stroje

Tuto kategorii zastupují stroje od 1 do 6 tun. Jedná se především o mini a midi rypadla, smykem řízené pásové nakladače, horizontální vrtačky, finišery apod. Berco dodává ucelenou řadu výměnných komponentů pro stroje s pryžovými pasy nebo tradičními ocelovými podvozky. Berco v posledních letech investovalo nemalé prostředky do rozvoje podvozků pro tuto kategorii strojů. Zejména pro stroje 3 až 5 tun se podařilo zkonstruovat nové díly s větší odolností vůči opotřebení a s lepším výkonem. Těchto zlepšení bylo dosaženo hlavně díky novým technikám kování, rychlejšímu a efektivnějšímu obrábění nebo indukčnímu kalení.

Kompletní podvozky

Divize kompletních podvozků společnosti Berco nabízí ideální řešení pro všechny prvovýrobce, kteří požadují dodání podvozků na klíč. Lze dodat kompletní pásové podvozky, komponenty, hydrauliku, rámy nebo převodovky. To vše přímo připravené pro montáž na výrobních linkách výrobce. Berco disponuje vlastním oddělením vývoje, které je zákazníkovi plně k dispozici a je připraveno navrhnout podvozek dle konkrétních požadavků zákazníka. Kompletní podvozky pro mini a midi rypadla jsou standard. Mimo standardní podvozky lze dodat i kompletní systémy pro silniční frézy, asfaltové finišery, vrtné soupravy, ale také specifické podvozky například pro sklízecí stroje rýže nebo cukrové třtiny.

Kompletní podvozek
Kompletní podvozek
Autor: Lukáš Veselý
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek