Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Výstavní plocha na veletrh bauma 2007 beznadějně vyprodána

Zveřejněno: 13. 12. 2006

Bauma, nejvýznamnější světový veletrh stavebních strojů a strojů pro stavební výrobu, se bude konat v Mnichově ve dnech od 23. do 29. 4. 2007. Již podruhé s baumou mining. Zaujme 553 000 m2 výstavní plochy (o 58 000 m2 více než v roce 2004). Zvýší se i počet vystavovatelů na 3 000. Účastnit se ho chystá 17 českých vystavovatelů.

Bauma 2007

Dne 19. října se v Praze konala tisková konference k příležitosti konání veletrhu bauma 2007. Na ni byli pozváni zástupci českých firem, které se chystají na bauma 2007 vystavovat, dále pak novináři předních českých a slovenských periodik, zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu pro ČR atd. Konferenci zahájil Ing. Vondruška, oficiální zástupce Messe München pro ČR a SR. Této tiskové konference se zúčastnili i zástupci mnichovských veletrhů.


Bauma 2004 z ptačí perspektivy

Jaké jsou nejdůležitější informace z konference?

Německo zažívá v tomto roce 1. rok ekonomického vzestupu. To se projevuje i ve zvýšeném zájmu o veletrhy v Německu. Bauma není výjimkou. Mohutnost a význam baumy opět vzroste. Veletrh se bude konat na neuvěřitelných 553 000 m2, z čehož české firmy zde zaujmou plochu 1 000 m2. Výstavní plocha expanduje směrem Nord/Ost (severo/východ). Pro návštěvníky jsou zde vybudována nová parkoviště. Již nyní se však ví, že výstavní plocha nebude stačit. Vystavovat se může chystat 3 000 firem. Ty mají svá výstavní místa jistá. Je zde však okolo 400 firem, které na svá místa čekají. Z přihlášených firem je 95 % těch, které zde vystavovaly v roce 2004.

Přítomní zástupci vystavujících českých firem se též dozvěděli, že je tento veletrh podporován ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a každá z vystavujících firem může dostat částku až 75 000,- Kč.


Z tiskové konference konané 19. října 2005

Čeká se tedy, že bauma 2007 zaznamená opět několik rekordů, které se budou týkat:

  • výstavní plochy,
  • počtu vystavovatelů,
  • množství inovací,
  • počtu vystavujících zemí,
  • počtu návštěvníků.

Jednotlivé výrobky budou rozděleny do kategorií, které volně přeložené do češtiny lze nazvat:

  1. Vše kolem stavění
  2. Těžení, dobývání a zpracování surovin
  3. Výroba stavebních materiálů
  4. Prodej strojů, komponentů a služby

Jeden z největších strojů, které byly na bauma 2004 vystavovány – důlní stroj

Zastoupení českých firem na veletrhu

V roce 2007 by české firmy měly být opět v počtu 17 (+ stánek Ministerstva průmyslu a obchodu ČR).

Seznam přihlášených českých vystavovatelů:

Ammann Czech Republic, a.s.
ATMOS Chrást s.r.o. CZ Plast, s.r.o. Pardubice
ČKD Kutná Hora, a.s.
DSP Přerov, spol. s.r.o.
E.D.S., s.r.o.
JaNo s.r.o.
KOBIT spol. s r.o. Jičín
MERKO CZ, a.s. Ostrava
MITAS a.s. Praha
NTC Stavební technika spol. s r.o.
PEGA HOIST LTD. Dublovice
PERMON s.r.o. Křivoklát
Petr Molčík Vlatice
PSP Engineering a.s.
STROS-Sedlčanské strojírny, a.s.
TRIGA-MF, spol. s.r.o. Lomnice nad Popelkou.

Z českých vystavovatelů si objednal největší výstavní plochu KOBIT spol. s r.o. Jičín, který v letošním roce oslavil 15 let svého založení.


Tento stroj zaujal na bauma 2004 každého

Ohlédnutí za předešlými veletrhy bauma

První veletrh se konal v roce 1954. Tehdy nesl název „Building Machinery and Equipment for Use” (volně přeloženo – Stavební stroje a užitné vybevení). Na otevřené 12 000 m2 ploše starého výstavnického centra v Theresienhöhe ve středu Mnichova vystavovalo 58 vystavovatelů a veletrh navštívilo 8 000 návštěvníků. O dva roky později, v roce 1956, se jméno veletrhů změnilo na bauma a ten samý rok se počet vystavovatelů i návštěvníků zdvojnásobil. V roce 1958 bauma, tehdy každoročně se konající veletrh, zaznamenal své první vystavovatele ze zahraničí (13) a město Mnichov slavilo své osmisté výročí založení.

Tak bychom mohli pokračovat přes rok 1998, kdy se poprvé bauma konala na Novém výstavišti. V současné době se veletrh bauma koná každé 3 roky. V roce 2004 se poprve konal s baumou mining, tzn. byl rozšířen o důlní strojírenství. Zaujímal plochu 495 000 m2 vystavovalo 2 801 vystavovatelů ze 47 zemí. Shlédnout ho přišlo 416 000 návštěvníků ze 71 zemí. České firmy, kterých bylo 17 (+ stánek Ministerstva průmyslu a obchodu), jsme tehdy navštívili a přinesli o jejich názorech na tento veletrh i krátkou reportáž. Více si můžete přečíst na: Rekordní výsledky předčily očekávání Veletrh bauma 2004 poprvé s bauma mining.

Hyundai v nasazení

Pozvání na návštěvu veletrhu bauma 2007

Rozhodnete-li se na veletrh bauma 2007 vypravit, zajisté neuděláte chybu. Výstaviště je otevřeno:

pondělí – pátek 9:30 – 18:30 hod.
sobota 8:30 – 18:30 hod.
neděle 9:30 – 16:30 hod.

Výrazně zlevněné předprodejní vstupenky objednávejte online na www.bauma.de

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková, Archiv Messe Munchen
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek