Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Bagr Tour 2006 – exhibice stavebních strojů

Zveřejněno: 3. 11. 2006

Lepší, než o něčem jen slyšet, je si o tom přečíst. Ještě lepší je to vidět, pokud možno na vlastní oči. Ale nejlepší je si vše vyzkoušet. Stoprocentně to platí o stavebních strojích. To si uvědomují jak výrobci a dodavatelé stavební techniky, tak i její provozovatelé.

V sobotu 2. září 2006 se poprvé konala akce s názvem Bagr Tour. Dějištěm se stal fotbalový stadion ve Větřní v jižních Čechách. Svoje schopnosti předvedly stroje známých značek – Case, JCB, Liebherr, Caterpillar a Manitou. Pořadatelé akce, firmy ZEMNÍ PRÁCE – AUTODOPRAVA Jiří Dušák, František Podlaha a Kavárna-bar M&M Maříkovi zajistili i slunečné počasí.


Celkový pohled na dějiště akce Bagr Tour 2006

Liebherr R 904 C Litronic

Po většinu dne měli všichni možnost posoudit schopnosti jednotlivých strojů. Zájemci si mohli stroje vyzkoušet a porovnat. K dispozici byla pásová rypadla Case CX210, JCB JS210L a Liebherr R 904 C, minirypadla Case CX50B ZTS a Cat 305CR, kolové rypadlo Case WX125, rypadlonakladače Case 580 Super R, Case 695 Super R, Cat 428D, Cat 434E, JCB 3CX Contractor, JCB 3CX Sitemaster a JCB 4CX Sitemaster, smykem řízené nakladače Case 420 a Cat 262B a dozer Cat D6R XL. Stranou postávaly dva teleskopické manipulátory JCB 535-95 Agri a Manitou MT 1440 SL.


JCB 4CX Sitemaster

Současně samozřejmě probíhaly různé soutěže a hry pro všudy přítomnou drobotinu. V pozdním odpoledni nastoupila místní skupina Fantom a hrála až do večera. Po produkci Fantomu se o hudební kulisu postarala diskotéka rádia Faktor. Tečkou za akcí Bagr Tour 2006 byl velkolepý ohňostroj.


Během akce vládla pohoda ...

… děti si užili her a soutěží

O zábavu se starala skupina Fantom

Dík patří pořadatelům, Františku Podlahovi a Jiřímu Dušákovi, kteří spolu se svými přáteli a za podpory partnerů celé akce připravili den plný zážitků pro malé i velké kluky a holky.


Dozer Caterpillar D6R XL

Můžeme se dohadovat a těšit, co připraví pro příští Bagr Tour.


Manitou MT 1440 SL TURBO

Jedním z pozvaných partnerů akce Bagr Tour 2006 byla i společnost CASETEC s.r.o. Přehled strojů, které si mohly návštěvníci vyzkoušet, následuje.

580 Super R Serie 2

Ideální stroj pro komunální sféru

Hydraulická soustava vyvinutá firmou Bosch-Rexroth pracuje na principu hydrauliky z velkých kolových nebo pásových bagrů. Rypadlo-nakladače 580SR Serie 2 lze osadit širokou škálou příslušenství. Standardním příslušenstvím jsou vícefunkční přední lopata s paletizačními vidlemi a teleskopický stranově přestavitelný zadní podkop.

695 Super S Serie 2
Stroj pro profesionální těžké aplikace

Opět hydraulická soustava firmy Bosch-Rexroth pracující na principu hydrauliky z velkých rypadel. V porovnání s 580SR má ještě větší hydraulický výkon. Výborná manévrovatelnost stroje je dána oběma, nezávisle na sobě řiditelnými nápravami, díky kterým je možno volit režim řízení mezi řízením pouze předních kol, všech 4 kol nebo krabího chodu. Samozřejmostí je opět široká škála volitelného vybavení, počínaje klimatizací a konče automatickou převodovkou nebo pilotním ovládáním zadního podkopu. Standardem jsou opět vícefunkční přední lopata s paletizačními vidlemi a teleskopický stranově přestavitelný zadní podkop. Výhodou je velká účinnost stroje při dozerovací činnosti daná obrovskou trakcí kol a silným motorem.


Case 695 Super R Serie 2

CASE 695 Super R Serie 2

CX50B - midirypadlo
Pro každodenní využití v terénu i ve městě

Japonský výrobek s osvědčeným 4-válcovým japonským motorem Yanmar a 2-rychlostní hydrostatickou převodovkou.Pro práci v městském prostředí je vybaven gumovými pásy a má nulový přesah otočné nástavby přes pásy ZTS (Zero Tail Swing), což umožňuje pracovat přímo u zdi.

Dalšími přednostmi midirypadla CX50B je svahová dostupnost 30°, offsetový výložník, nově koncipovaná dozerová radlice, nová ergonomická kabina a jednoduchá údržba.


CX50B

CX210 - pásové rypadlo
Pro náročné zemní práce

Velmi spolehlivý stroj vyráběný v Japonsku, poháněný motorem ISUZU přes 2-rychlostní hydrostatickou převodovku. Nenáročný na údržbu, s odhlučněnou ergonomickou kabinou. Pracuje ve třech módech – lehkém, středním a těžkém – a je vybaven systémem POWERBOOST. Překonává 35° svahy a přes svoji hmotnost vyvíjí tlak na podložku max. 0,43 barů.


CX210

WX125 – kolové rypadlo
Velký stroj do náročných stísněných prostorů

Velmi flexibilní stroj s jednoduchým ovládáním a údržbou. Ofsetový dělený výložník a nezávislé řízení všech kol předurčuje tento stroj pro využití i ve velmi stísněném prostoru. Ergonomicky uspořádané pracoviště strojníka v odhlučněné kabině s automatickou klimatizací, je u tohoto stroje samozřejmostí. Mimořádnou vybavenost tohoto stroje podtrhují standardně dodávané okruhy pro hydraulické kladivo, svahovací lžíci, podvozek s dozerovou radlicí a dvěma stabilizátory.


WX125

CASE 420 – smykem řízený nakladač
Nenáročný pomocník pro každou práci

Konstrukčně jednoduchý stroj zaměřený na spolehlivost a snadnou údržbu je vyráběn v USA. Standardně dodávaný mechanický rychloupínák zajistí bezproblémovou výměnu lopaty za paletizační vidle, vrták, silniční či sněhovou frézu, sekačku na trávu a mnohé další volitelné příslušenství. Stroj má ruční i nožní plyn. Přenos kroutícího momentu z dvojice pojezdových hydromotorů je řešen řetězovým převodem v olejové lázni.


CASE 420



1 Zpracováno na základě podkladů Ondřeje Hájka (www.bagry.cz) a firmy CASETEC
Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Ondřej Hájek, Archiv firmy CASETEC
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek