Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Austin Powder Service CZ s.r.o. – záruka kvality v dodávkách trhacích prací

Zveřejněno: 19. 6. 2014

Společnost Austin Powder Service CZ s.r.o. (APS CZ) byla založena v roce 2003 za účelem provádění trhacích prací, nákupu a prodeje výbušnin. V posledním období se dokončil závod na výrobu „Matrice“ základu emulzní trhaviny z nabíjecích vozů v sousedním Polsku.

Tímto krokem jsme významně posílili svoji pozici na českém trhu. Závod dodává Matrici nejen do celého středoevropského regionu, přičemž nejvýznamnějším odběratelem je sesterská společnost v Norsku. Součásti fabriky jsou sklady výbušnin a zázemí pro dva nabíjecí vozy. Naše společnost se v České Republice specializuje na povrchová pracoviště (lomy), na stavební práce (zářezy při výstavbě komunikací, šachty, jímky) a na dodávky služeb a materiálu pro trhací práce v tunelech.

Obchodní aktivity

Naše obchodní aktivity jsou zaměřeny na Českou republiku, zejména v těchto oblastech:

  • komplexní dodávky trhacích prací včetně vrtacích prací a sekundárního rozpojování,
  • nákup a prodej výbušnin pro průmyslové použití a prostředků trhací techniky,
  • vnitrostátní a mezinárodní silniční motorová doprava nákladní v režimu ADR,
  • přípravné práce pro stavby, vrty pro kotevní systémy atp.,
  • výzkum, vývoj, výroba a zpracování výbušnin.
  • Procesy nutné k zajištění uvedených činností jsou certifikovány podle ČSN EN ISO 9001:2009, ČSN EN ISO 14 001:2005 a ČSN OHSAS 18001:2008.

    Produkty pro trhací práce

    APS CZ realizuje prodeje výbušnin a ostatních prostředků trhací techniky z produkce obchodně-výrobní skupiny Austin Powder International, čímž garantuje nejvyšší možnou úroveň bezpečnosti a kvality. Našim zákazníkům doporučujeme pro trhací práce využít trhavinu dynamitového typu Austrogel P, emulzní náložkovanou trhavinu Emulex, nebo Hydromite 1 a také vynikající sypkou trhavinu typu ANFO s příměsí hliníku Austinit 3 eco. Tyto typy trhavin ve spojení s neelektrickými rozbuškami řady INDETSHOCK a SHOCKSTAR jsou zárukou kvalitní a hlavně bezpečně provedené trhací práce.

    Nabíjecí vozy

    Nabíjecí vozy Austin, jsou již v České republice známé vysoce kvalitními čerpatelnými emulzními trhavinami pod obchodním označení HYDROMITE 70 a HYDROMITE 70 Al. Dosavadní zkušenosti našich technických vedoucích odstřelů i našich zákazníků ukazují, že trhaviny vyprodukované na místě spotřeby vykazují výborné výbušinářské parametry. Nabíjecí vůz RP 5001 je schopen najednou vyrobit cca 7 500 kg čerpatelné emulzní trhaviny, což je pro většinu běžných odstřelů dostatečné. V případě vyšších nároků zákazníků na flexibilitu nebo vyšší spotřebu trhaviny, disponujeme dalšími dvěma nabíjecími vozy, v přiměřené dojezdové vzdálenosti, které operují na trhu v Polsku.

    Nabíjecí vůz
    Nabíjecí vůz
    Nabíjecí vůz RP 5001
    Nabíjecí vůz RP 5001

    Vrtací technika

    Fúze se společností DESTRUKCE Třebíč byla významným krokem k posílení konkurenceschopnosti a hlavně komplexnosti zajišťovaných služeb. Vrtací práce zajišťujeme moderními a zejména výkonnými vrtacími soupravami značky Atlas Copco typu ROC F9 (3), ROC F9 RRC (1), ROC L6 (1) a ROC 712.

    Vrtací souprava ROC F9 RRC je vhodná do hůře dostupných terénů jako jsou např. otvírky nových etáží nebo vytváření závěrných svahů, zářezů, odřezů, stavebních jam nebo vrtání kotevních otvorů. Při těchto pracích je zajištěna maximální bezpečnost strojníků, protože vrtací souprava je dálkově ovládána operátorem z dostatečné vzdálenosti.

    Konkurenční výhodou je vlastní, plně vybavené servisní zázemí provozovny Třebíč, kde stabilně působí dva velmi zkušení mechanici. Tito mají k dispozici i servisní vozidlo, vybavené nářadím, přístroji a zařízením pro většinu servisních zákroků. Neméně důležité také je, že firma Atlas Copco má v naší opravárenské hale servisní středisko. Vzájemná spolupráce se velmi pozitivně projevuje na zachování 100% provozuschopnosti vrtací techniky.

    Vrtací souprava
    Vrtací souprava

    Sekundární rozpojování

    Nedílnou součástí komplexního servisu trhacích prací je také sekundární rozpojování, které realizujeme pomocí vlastních hydraulických bouracích kladiv na pásových a kolových podvozcích. V současné době používáme tato zařízení: rypadlo Volvo EC 290B NLC + kladivo A.C.MB2200DP, rypadla Komatsu 24 s kladivem Krupp 1700.

    Sekundární rozpojování
    Sekundární rozpojování
    Clonový odstřel
    Clonový odstřel

    Spolupráce s významnými firmami

    Velmi si vážíme i toho, že jsme v uplynulých letech získali bohaté zkušenosti při realizaci zakázek na dodávky výbušnin, trhací techniky a inženýrských činností na velké stavby podzemních děl a tunelů.

    Ve spolupráci s firmou Mital s.r.o. nyní realizujeme dodávky výbušnin na stavbu železničního tunelů Sudoměřice u Tábora, v nejbližší době budeme dodávat roznětné systémy a trhaviny pro demolici objektů bývalé společnosti OP Prostějov.

    Významnými zákazníky v oblasti lomařské činnosti, díky kterým jsme rozpojili v loňském roce bezmála 7 milionů tun rubaniny, jsou společnosti Českomoravský štěrk a.s., Českomoravský cement a.s., Kamenolomy ČR s.r.o., Cemex Sand k.s., EUROVIA Kamenolomy a.s., a řada menších společností.

    Austin Powder Service CZ si za více než 10 let své existence vydobyl respekt u konkurence, důvěru a loajalitu u zákazníků. Jsme inspirováni 180 letou tradicí firmy Austin a chceme pokračovat v uskutečňování cílů zakladatelů firmy a přinášet prosperitu a pomoc používáním výbušnin při hornické činnosti a ve stavebnictví v rámci České republiky.

    Autor: Zdeněk Bednařík
    Foto: Archiv firmy
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
     

    Nové

    Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

    Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

    Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

    Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

    Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

    Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek