Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

AMMANN v zastoupení firmy Hydrex s.r.o. na 13. mezinárodním veletrhu v Nitře 2006

Zveřejněno: 25. 9. 2006

Ve dnech 23. až 26. května se v Nitře ve Slovenské republice uskutečnil 13. mezinárodní strojírenský veletrh. Podle zainteresovaných odborníků se jednalo o jednu z nejvýznamnějších výstav letošního roku ve střední Evropě.

V posledních letech došlo i u tohoto veletrhu na střídání intenzity vystavovatelů, zde v dvouletém cyklu.

Hlavní dění veletrhu se odehrávalo na volné ploše E u hlavního vchodu, mezi expozicemi stavebních strojů. Přilehlé pavilony a venkovní plochy hostily především firmy nabízející výrobní technologie zpracovatelům. Dominantu celého výstaviště vytvářel stánek obchodní organizace Hydrex s.r.o. Bylo tedy naprosto přírozené, že se na jeho pódiu uskutečnilo slavnostní zahájení veleletrhu. Početná delegace slovenské politické reprezentace doprovodila hlavní osobu otevíracího ceremoniálu, prezidenta Slovenské republiky Ivana Gašparoviče.


Zleva asfaltové válce AV 26-2, AV 110 X, zeminářský válec ASC 110, v popředí lehká hutnicí technika Ammann

Hydrex s.r.o. v prostorách svého stánku prezentoval svůj kompletní prodejní sortiment, zejména hutnící techniku Ammann.

Ammann vyrábí hutnící zařízení od vibračních pěchů o hmotnosti 70 kg až po pětadvacetitunové zeminářské válce. Výstavní expozice Hydrexu obsáhla kompletní sortiment: již zmíněné desky a pěchy z výrobního závodu z Hennefu (D), příkopové válce z Metzingenu (D), malé asfaltové válce z Langenthalu (CH) a těžké stroje z Nového Města nad Metují.


Slavnostní otevření MSV slovenským prezidentem Ivanem Gašparovičem

Hlavní novinky byly ACE (Ammann Compaction Expert - sofistikovaný systém kontroly hutnícího procesu) a kloubový tandemový válec AV 110 X, první představitel nové řady.

ACE funguje na bázi automatické regulace frekvence a amplitudy hutnícího agregátu. To se děje na základě vyhodnocení odezvy podloží1.


V kabině na pódiu získávali návštěvníci instruktáž k ovládání ACE

Ammann systém ACE poprvé uvedl před sedmi lety ve své první řadě páteřových tandemů. Dnes Ammann Czech Republic a.s. zastavuje inteligentní běhouny do druhé generace páteřových asfaltových válců AV 85/95-2 (8,5 a 9,5t) a zeminářských válců ASC 110 a 130 (11 a 13 t). Výhod pohotové kontroly hutnění mohou využívat i uživatelé vibračních desek. Prvním typem s ACE jsou desky se třemi budiči AVH 6030.

Výstavě přálo slunečné počasí, které koncem května bylo příjemné. Tak mohli všichni návštěvníci při poslechu cimbálovky shlédnout venkovní expozice. Uvnitř stánků se zase uzavíraly prodejní kontrakty, aspoň tak to bylo v případě techniky Ammann.




1 Více o ACE se můžete dočíst v článku Ammann Compaction Expert - maximální efektivita hutnicího procesu od Ing. Radka Remeše, který vyšel v časopise Stavební technika 3/2006 a je možné ho nalézt i na webových stránkách www.stavebni-technika.cz nebo přímo na: http://stavebni-techniks.cz/c284

Autor: Ing. Jiří Horák
Foto: Archiv firmy Ammann Czech Republic a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek