Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Acera Geospec – nová generace japonských pásových rypadel Kobelco

Zveřejněno: 20. 4. 2008

Kdo měl možnost vyzkoušet originální pásová rypadla Kobelco v praxi, těžko se smířil s ukončením dodávek těchto nových strojů do Evropy po splynutí tohoto výrobce s nadnárodním koncernem CNH. Jejich technická preciznost, výkonnost, citlivost ovládání, ekonomika provozu a spolehlivost se staly legendou.

Zatímco CNH nadále dováží rypadla se zkrácenou zádí z Japonska, běžná pásová rypadla vyrábí za použití mnoha italských a jiných evropských prvků v italském San Mauru.

Série 8 – Acera Geospec

Pro fandy a provozovatele originálních bagrů Kobelco, tedy vyráběných buď v Japonsku nebo v pobočném závodě v USA, máme dobrou zprávu: Můžeme dodat nejnovější provedení rypadel Kobelco, generaci „Série 8 – Acera Geospec”, tedy stroje s nezkrácenou zádí v nejmodernějším provedení, jakožto zánovní, velmi krátce použité předváděcí stroje, s plnou zárukou a zajištěným servisem.


Kobelco SK 210 LC

Základní charakteristiky těchto strojů jsou známé už v podobě naposledy dodávaných nových rypadel Kobelco, tedy generace „Série 6 – Dynamic Acera”. Tedy výkonné a mimořádně úsporné japonské dieselmotory s minimálními emisemi, japonská precizní hydraulika s elektronickou podporou a komfortní kabiny s klimatizací.

Navíc série 8 disponuje mnoha novými finesami. Spotřeba paliva je neuvěřitelně nižší o dalších až 18–20 % oproti předchůdcům a použití větší palivové nádrže umožňuje na plnou nádrž pracovat o 22 až 70 % déle (dle typu).


Kobelco SK 200-8

Nové motory Hino

Použity jsou nově motory Hino, a to u strojů hmotnosti 21 a 25 t čtyřválce (!), i u větších šestiválce. Potřebnou čistotu výfukových plynů na stupeň IIIA a další snížení zejména podílu oxidů dusíku zajišťuje řízená recirkulace výfukových plynů. Po 4 sekundách pracovní přestávky se motor přepne na neutrál, po 48 sekundách se ozve výstražný signál, a pokud se činnost neobnoví, po 55 sekundách dojde k automatickému vypnutí motoru. Samozřejmě motor naskočí do předvoleného režimu, pokud ve zmíněných 55 sekundách dojde k pohybu joysticků, jejichž jemné, lehounké ovládání vyžaduje o dalších 10 % menší sílu.


Kobelco SK 450 LC

Moderní kabina

Automatická klimatizace, čtyři předvolitelné pracovní režimy, ovládací a kontrolní displej s 16 světovými jazyky. Pro odpočinek strojníka lze opěradlo sedadla jednoduše sklopit až do vodorovné polohy a zajistit tak prakticky lůžkovou úpravu obdobnou z osobních vozů.

Hlučnost v kabinách byla snížena o další nezanedbatelné 3 dB, kabiny rozšířeny na vnitřní šířku 1005 mm, rovněž prostor pro nohy byl zvětšen.

Snadná údržba

Naprostou většinu údržbových úkonů lze provádět při stání na zemi bez nutnosti šplhat po stroji. Výměna hydraulického oleje je potřebná až po 5000 mth. Promyšlená konstrukce podvozku minimalizuje ulpívání nečistot v prostoru pásů, a tak potřebu jejich čistění.

Jsme pevně přesvědčeni, že dodání těchto špičkových strojů s proběhem desítek, v ojedinělých případech stovek motohodin nijak u této značky není na závadu ve srovnání s dodáním strojů nových. Rypadla samozřejmě nesou certifikaci CE a pro jejich provoz zabezpečujeme spotřební a náhradní díly, příslušenství i opravářské služby. Nabízíme momentálně dodání typů hmotnosti 21, 25 a 35 t, do budoucna počítáme s rozšířením o typy s hmotností 17 a 49 t.


Kobelco SK 250 LC

Kromě technické a výkonové špičkové kvality těchto strojů, jejich nízkých provozních nákladů a vlivu jejich provozu na životní prostředí stojí za zmínku i velmi zajímavé ceny.

Zájemcům o pořízení rádi poskytneme veškeré podrobné technické a obchodní údaje.

Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek