Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

10 let činnosti firmy BC STAVO v Plzni

Zveřejněno: 14. 4. 2005

Plzeňská firma BC Stavo s.r.o. nedávno oslavila 10 let od svého založení. Dnes disponuje týmem kvalifikovaných a zkušených pracovníků v oblasti prodeje strojů, distribuce náhradních dílů a servisu. Specializuje se na stroje nadprůměrných technických kvalit. Působí po celé České republice a díly rovněž dodává na trhy Slovenska, SRN a Rakouska.

V době svých skromných začátků vstoupila na budovaný trh se stavební technikou původně jako regionální prodejce jednoho dovozce strojů a prodejce přenosného dopravního značení. Pak se alepřeorientovala na dovoz a prodej použitých stavebních strojů a na dovoz a distribuci náhradních dílů ke strojům s vysokou technickou úrovní.


Expo Mokrá

Kobelco a New Holand-Kobelco
BC Stavo nabízí dodávky pásových rypadel a minirypadel japonského původu značky Kobelco (nově New Holland-Kobelco) počínaje stroji předváděcími a výstavními přes použité stroje ve velmi dobrém stavu a konče levnými provozuschopnými bagry pro příležitostné použití. Kobelco proto, že nás přesvědčilo svoji kvalitou, spolehlivostí a úsporností.

Terex-Atlas
V ČR méně známá kolová rypadla Atlas jsou na západ od nás velmi dobře zapsána díky své kvalitě. Jsou šita na míru pro velmi náročný trh Německa jakožto země, která spotřebuje 40 % světového trhu kolových rypadel. BC Stavo zde vidí perspektivu, neboť koncept rypadlanakladače je ve vyspělém stavebnictví překonán navzdory dosud silné poptávce v ČR. Volba na Atlas padla pro vysoké rypné síly, stavebnicové řešení a výbornou stabilitu díky motoru uloženému uprostřed zádě. Vše platí u strojů zánovních s minimálním proběhem, ale i u starších strojů – dle finančních možností zákazníka. Část nabízených rypadel Atlas tvoří překládkové stroje pro kovový odpad, dřevosklady apod. Další částí nabídky jsou zánovní minirypadla a rypadla do 12 t hmotnosti Terex-Atlas z produkce továrny Schaeff a zánovní menší kloubové nakladače čelní nebo polootočné ze stejné továrny, ale tentokrát jen pod značkou Terex.
Použité stroje z továrny Schaeff dodáváme samozřejmě i pod značkou Schaeff nebo jejich tehdejších obchodních partnerů – Zeppelin a O&K.


Kobelco nakládá kmen

Kobelco Long Reach

New Holland, Fiat-Hitachi a Fiat Kobelco
V nabídce jsou zánovní až použité stroje rypadlonakladač koncepce vzniklé v polovině 90. let s průběžnou inovací, snadnou ovladatelností, neobvykle velkou silou a výkonností. Právě pro zmíněné vlastnosti si tento robustní stroj získává stále rostoucí oblibu. Zákazníky, kteří na stroj tohoto druhu nedají dopustit, bude jistě zajímat, že původní výroba pod několika značkami se nyní ustálila na značce New Holland. Využijte výhodné dodávky dle potřeby repasovaných nebo zaservisovaných kvalitních strojů za zajímavější ceny, než je tomu u traktorbagrů slavnějších značek.

Ostatní zemní a silniční stroje
BC Stavo dodává použité stroje všech druhů a výrobců. Můžete zde vznést požadavek prakticky na jakýkoli použitý stroj, pokud si nechcete vybírat ze stále aktualizované konkrétní nabídky uvedené na webových stránkách firmy. Díky ověřeným výborným zkušenostem se stroji výše uvedených značek vám zde budou nabídnuty právě přednostně tyto značky.
Odmítnete-li, nevadí, pracovníci BC Stavo seženou jakýkoli reálně existující stroj pro zemní a silniční práce za přijatelnou cenu.


Fiat Hitachi D 180

Oblast úpravárenství
Sílící ekologická (ale i ekonomická) potřeba zpracovávat odpady ze stavebnictví vedla k rozhodnutí pojmout do sortimentu prodeje firmy i úpravárenskou techniku. Z nových strojů jsou to čelisťové mobilní minidrtiče Guidetti o hmotnosti jen 3,6 a 6,5 tuny, které možnosti recyklace posouvají do jiných měřítek. Rozvoj spolupráce s rakouskou firmou Rockster rozšířil nabídku o mobilní recyklační drtiče moderní koncepce hmotnosti 13 a 24 tun. Mobilní úpravárenské stroje však BC Stavo nabídne i použité – drtiče, třídiče i techniku na výrobu kompostů.

Příslušenství strojů
K tradičnímu sortimentu BC Stavo patří nové lžíce rypadel a nakladačů, vyráběné kvalifikovanými zkušenými subdodavateli a opatřené zubovými systémy rovněž firmou BC Stavo.


Zuby - Expo Mokrá 04-2

Ušetřit můžete nákupem lžic starších dle aktuální nabídky. To je využíváno zejména u lžic svahovacích a dalších speciálních lžic. Pro soustavnou práci neseným bouracím kladivem pak nabízíme kladiva zn. Rammer, pro příležitostné použití pak cenově vysoce zajímavé výrobky Promove nebo IMI. Od prodeje použitých kladiv bylo ustoupeno, protože nová kladiva jsou pro klienta vzhledem k náročnosti repase použitých výrobků ekonomicky výhodnější. Jistě vás bude také zajímat drticí lžíce umožňující racionální drcení i menších množství stavebních sutí bez potřeby převážet, instalovat a provozovat samostatný drtič.
V neposlední řadě stojí za zmínku i nabídka vysoce moderních kleští na pokládku zámkové dlažby a obrubníků pomocí minirypadla, výrobku firmy Hunklinger, která díky tomuto pokrokovému řešení obdržela mnoho německých i mezinárodních uznání.

Otěrové díly
Zubové systémy a jejich jednotlivé prvky pro výrobu i opravu lžic rypadel a nakladačů a samostatné zuby tvoří nedílnou a již tradiční část sortimentu firmy. Využitím této nabídky lze podstatně ušetřit ve srovnání s nákupem obdobného zboží ve značkových servisech strojů. Sem samozřejmě patří i břity lžic z materiálu tvrdosti 250 až 500 HB (v celé hloubce rovnoměrné) a dále lité břity radlic dozerů a břity grejdrů. Zdejší nabídka, např. moderního zubového systému KingMet od firmy Metalogenia, představuje špičku tohoto oboru s vynikajícími výsledky v extrémních podmínkách lomů, demolic a na kráčejících rypadlech. Rovněž firmou BC Stavo dodávané korunky rozrývačů se mimořádně osvědčily obzvláště na těžkých dozerech a v extrémních podmínkách svojí životností a parametrem cena versus užitná hodnota. Totéž platí o úspěšně prodávaných oškrtech do nesených bouracích kladiv.
Do otěrových dílů patří někdy i komponenty pásových podvozků, které mají odlišný „životní režim“ než základní stroj. Rovněž ty tvoří součást nabídky BC Stavo, včetně alternativních podvozkových dílů pro minirypadla. Pro ně dodáváme samozřejmě i pryžové pojezdové pasy.
Novinkou jsou zde pryžové pasy i pro některé kompaktní pásové nakladače.

Filtry a filtrační vložky
BC Stavo dodává alternativní filtry pro stroje stavební, zemědělské, lesnické, zahradní, pro malou mechanizaci uvedených oborů, pro kompresory a generátory a pro další průmyslové aplikace, a to ve stejné kvalitě za podstatně nižší cenu, než je tomu u tzv. originálů, které jsou ve skutečnosti často dělané na stejných výrobních linkách. Navíc s možností dodávek i pro ojedinělé a netypické stavební stroje.

Obecné náhradní díly
Objednat lze veškeré náhradní díly na stroje pro zemní a silniční práce prakticky všech značek (kromě produkce zemí bývalé RVHP). Bu. cenově zajímavé díly originální nebo ještě levnější neméně kvalitní díly alternativní. Jako příklad díly na stroje Schaeff a Zeppelin (na kráčivá rypadla, minibagry, rypadla do 11 t a malé nakladače) nebo na stroje japonské a korejské výroby, včetně náročných hydraulických prvků. Novinkou je možnost dodávek náhradních dílů i do hydraulických bouracích kladiv mnoha typů a do mobilních drtičů a třídičů. Jak vidíte, záběr firmy BC Stavo je kvalitativně veliký. Dodávkou několika desítek kusů každým rokem rozšiřuje svou klientelu po celé ČR.
Kladné reference dostává firma i od těch, kterým denně rozesílá nebo rozváží jednotlivé díly. Firma BC Stavo nemá bezplatnou telefonní linku na příjem objednávek, ale zavolat tam se rozhodně vyplatí! Pro objednávky využijte i v kontaktech uvedený fax a e-mail.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek