Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Značka Ammann zvyšuje svoji prestiž

Zveřejněno: 4. 1. 2006

STAVOSTROJ, a.s., výrobce těžké hutnící techniky se v letošním roce pevně začlenil do skupiny Ammann, divize Ammann Machines. Tímto krokem se jeho pozice na trhu upevnila a společnost Ammann nabízí úplný a nejširší sortiment v oblasti hutnící techniky na celém světě. Zároveň se výrobky Stavostroje budou od roku 2006 prodávat pouze pod značkou Ammann.

V letošním roce jsme již na stránkách Stavební techniky krátce představili akvizici novoměstského Stavostroje skupinou Ammann1. S blížícím se koncem roku a přípravami na novou sezónu na toto téma navazujeme. Rádi bychom krátce představili strukturu skupiny Ammann a jaké místo v ní zaujímá Stavostroj, a.s.

Společnost Ammann sestává ze 4 základních části:

  • divize Ammann Systems,
  • Ammann C.E. Switzerland,
  • Ammann Technology Center,
  • Ammann Machines.

Divize Ammann Systems se zabývá výrobou a vývojem asfaltových a betonových závodů. Pro tato složitá zařízení také vyvíjí řídící a kontrolní software.

Divize Ammann Construction Equipment Switzerland je lokální skupina obsluhující švýcarský trh s technikou pro silniční výstavbu.

Divize Ammann Technology Center podporuje celou skupinu po stránce nejmodernějších technologií a technologických procesů. Technologické centrum Ammann vyvinulo systémy sofistikované kontroly hutnění ACE a ACE+, které kontrolují parametry vibrace a vyhodnocují výsledky hutnění, v případě ACE+ za pomoci GPS.


Na snímku zleva pánové Mlynář a Škarvada (Tannaco, s.r.o.) paní Vaněčková a pan Kohut (Kohut a spol. s r.o.)

Divize Ammann Machines Tato divize sdružuje podniky zabývající se vývojem a produkcí hutnící techniky. Výrobní podniky této divize se nalézají v švýcarském Langenthalu (malé tandemové válce), v německých závodech v Hennefu (lehká hutnící technika – pěchy, vibrační desky a malé vedené válce) a v Metzingenu (příkopové válce, malé tahačové válce a přídavná hutnící technika).

V letošním roce se divize Ammann Machines rozšířila o českého výrobce těžké hutnící techniky, firmu Stavostroj. Tradiční český výrobce z Nového Města nad Metují doplnil produktovou řadu Ammannu o těžkou hutnící techniku. Výrobkové řady nejmodernějších zeminářských a asfaltových válců, stejně jako osvědčené válce pneumatikové, ucelily řadu hutnící techniky Ammann a utvořily tak, spolu s ostatními koncernovými stroji, úplný a nejširší sortiment v oblasti hutnící techniky.

Těžká hutnící technika z Nového Města nad Metují posiluje svoje postavení jedničky na trhu České republiky

Rozšíření prodeje strojů přes dealerskou síť Ammann znamenal nárůst produkce o 20 %, s prognózou podobného růstu i příští rok. Stroje z Nového Města, známé po celém světě, se tak razantněji prosazují na trzích západní Evropy. Zároveň však Stavostroj neopomíná tradiční český trh, kde si i přes zostřený konkurenční boj dokázal udržet pozici jedničky na trhu. Letos již šedesát nových strojů má své české valcíře. Dva příklady za všechny.

V září byl firmě TANNACO, s.r.o. předán pneumatikový válec VP 2400. Stroj si osobně v areálu firmy převzal majitel firmy pan Škarvada. Přítomni byli i zástupci dealera firmy Kohut a spol. s r.o. Stroj VP 2400 je v současnosti nasazen, k plné spokojenosti, při výstavbě dálnice D 11.


Firma Tannaco - Výstavba dálnice D11 VP 2400 (AP 240)

Na počátku října se uskutečnilo předání největšího zeminového válce v nabídce skupiny Ammann - VV 2510 (ASC 250).

Parametry tento gigant mezi válci těžko hledá konkurenci. Váha 25 330 kilogramů a odstředivá síla 460 kN bezpečně zaručují prohutnění materiálu až do hloubky 2 m.

Právě tyto pracovní výkony vedly firmu Polanský z Písku k zakoupení tohoto výjimečného stroje. Stroj si do Stavostroje přijel převzít pan Hanzlík z firmy Polanský v doprovodu zástupců firmy Tesas Top s.r.o. (dealer Stavostroje pro jihozápadní Čechy).

Sezóna 2005 byla pro Stavostroj, člena skupiny Ammann, navýsost úspěšná. Velmi dobré hospodářské výsledky, spolu se silným zázemím společnosti Ammann, jsou příslibem pro rok 2006.

Rok 2005 je pro značku STA poslední. Stroje z Nového Města se od sezóny 2006 budou prodávat pouze pod značkou Ammann. Stavostroj se tak naplno začlení do struktury mateřské společnosti s garancí nejvyšší kvality Ammann.


Na snímku zleva pan Trhlík (Tesas Top s.r.o.) a pan Hanzlík (firma Polanský).

Vedení společnosti chce tímto způsobem poděkovat všem jejich obchodním partnerům, stavebním firmám i příznivcům Stavostroje. A doufá, že tato přízeň bude zachována i v rámci skupiny Ammann.


1 Stavební technika 2/2005, článek pod názvem Stavostroj zaznamenal zásadní změny.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek