Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Za referencemi na plošiny LGMG do půjčovny Stavebnin DEK

Zveřejněno: 12. 11. 2020

Vůbec prvním uživatelem, který prověřil potenciál produktů LGMG v České republice, byla společnost Stavebniny DEK, a.s. Její půjčovna dnes nabízí své služby na téměř 80 pobočkách napříč ČR a v 5 depech, specializovaných na pronájem velké mechanizace. Do své početné nájemní flotily pořídili ve stavebninách DEK 89 plošin LGMG.

V půjčovně stavebnin DEK je k dispozici 89 plošin LGMG

Do své početné nájemní flotily pořídili ve stavebninách DEK 89 plošin LGMG. Nejvíce mají elektrických nůžkových plošin s dosahem 6–16 metrů, protože se jedná o nejběžnější typ, který se hodí pro různé montážní a údržbářské práce, především v průmyslových halách a skladech. Půjčit si tu můžete i terénní nůžkové plošiny s dosahem až 18 metrů nebo teleskopické kloubové plošiny se skládacím ramenem. Na důvody jejich pořízení a dosavadní zkušenosti jsme se zeptali produktového manažera půjčovny Stavebnin DEK, Jana Štelziga.

Co vás vlastně přivedlo k plošinám LGMG?

Bylo to několik faktorů, hlavně kvalita strojů, vstřícnost a flexibilita evropského zastoupení LGMG, přijatelná cena a v neposlední řadě i rozhodnutí společnosti NorWit stát se dodavatelem a servisní organizací LGMG pro český trh. S NorWitem máme dlouhodobý partnerský vztah především v dodávkách a servisu hutnicí techniky Bomag a na tuto úspěšnou spolupráci jsme se značkou LGMG navázali.

Půjčovna Stavebnin DEK

Stavebniny DEK jsou největším dodavatele stavebního materiálu v ČR. Jejich půjčovna, aktuálně působící v téměř 80 prodejnách stavebnin DEK, nabízí kompletní portfolio ručního nářadí, menších strojů, vybavení staveniště, ale i velké stavební mechanizace. Tedy vše, co potřebují pro svou práci jak drobní řemeslníci a malé a střední stavební firmy, tak i celoplošně působící velké stavební firmy. Díky husté síti prodejen a dep pro velkou mechanizaci je půjčovna Stavebnin DEK dobře dostupná po celé České republice.

Měli jste možnost si plošiny před zakoupením vyzkoušet? Nebo jste pátrali po nějakých referencích?

Ano, vyzkoušet stroj v praxi je pravidlo, které uplatňujeme vždy před nasazením nové techniky do naší půjčovny. Stroje důkladně testujeme nejen vlastními silami, ale i u vybraných zákazníků na skutečných zakázkách. V tomto případě jsme také navštívili evropské centrum LGMG v Rotterdamu a zahraniční půjčovny, které již měly se značkou LGMG zkušenosti. V tomto ohledu nás zaujala nefalšovaná spokojenost a bezproblémový provoz těchto plošin, a to i v porovnání s produkty renomovaných výrobců plošin na evropském trhu.

Máte už nějaké poznatky k plošinám LGMG od vašich zákazníků?

Zpětná vazba nás samozřejmě zajímá. V případě plošin LGMG zákazníci zmiňují podobné poznatky, které jsme vnímali i my, když jsme stroje testovali. Plošiny jsou masivní, zdvihací mechanismus je proto stabilní i při vysunutí do max. horní polohy. Zvlášť oceňuji seřízení a výkon hydrauliky, díky kterému je jakýkoliv pohyb stroje velmi plynulý. Obsluha se tak v pracovní poloze vysoko nad zemí cítí jistě a bezpečně. To není u všech značek dostupných na trhu běžné. Plošiny jsou také v některých detailech propracovanější, například mají vyztuženou vysouvací podlahu.

A jak u vás probíhá údržba servis plošin?

Základní denní údržbu provádíme na našich pobočkách a depech. Jde o dolévání provozních kapalin, nabíjení akumulátorů, mazání, mytí a podobně. V ostatních servisních úkonech plně spoléháme na dodavatele, tedy společnost NorWit.

Myslíte si, že mají plošiny LGMG šanci na konkurenčním tuzemském trhu uspět?

Šanci má dnes každý, kdo prokáže kvalitu stroje, perfektní servis, rozumnou cenu a třeba i něco navíc. Plošiny LGMG naše očekávání zatím perfektně naplňují.

Děkujeme za rozhovor.

Autor: Jan Rybář
Foto: archiv Stavebnin DEK

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek