Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Wacker Neuson Universe 2018. Technika bez emisí a digitální světy

Zveřejněno: 20. 10. 2018

Od 16. do 21. června 2018 prezentovala společnost Wacker Neuson vše, co už je dnes v oblasti stavební techniky možné a co se chystá v budoucnosti. Po dobu jednoho týdne se v rakouském výrobním závodu ve městě Hörsching blízko Lince setkávali zákazníci, obchodníci a experti z celého EMEA regionu, aby se více do hloubky seznámili s technikou s nulovými emisemi, otestovali stroje a digitální řešení a vyměnili si nápady.

Wacker Neuson Universe navštívila celá řada hostů z Evropy, Blízkého východu a Afriky

Výrobní závod ve městě Hörsching vyvíjí a vyrábí stavební stroje Wacker Neuson od roku 2012. Provoz se zastavěnou plochou 48 300 m2 se nachází na pozemku o velikosti 17 hektarů a v současné době patří mezi nejmodernější na světě. Každý rok se zde vyrobí asi 17 000 strojů.

Hosté společnosti Wacker Neuson Unvierse měli při prohlídce výroby možnost nahlédnout do zákulisí závodu, zhlédnout velkou výstavu strojů s kompletní výrobkovou paletou Wacker Neuson a všechny produkty si rovněž vyzkoušet.

„Velmi nás těší, že nás navštívilo tak velké množství hostů z celého EMEA regionu proto, aby si Wacker Neuson Universum prožili na vlastní kůži – od výroby, přes nejnovější stroje s nulovými emisemi až po možnosti servisu a virtuální reality. Otevřenost k našim zákazníkům, obchodníkům a partnerům je součástí naší podnikové DNA a tato akce jen potvrzuje, jak důležité pro nás takové setkání je,” shrnuje Alexander Greschner, obchodní ředitel Wacker Neuson SE.

Stavební stroje bez emisí. Budoucnost již nyní

Společnost Wacker Neuson je už dnes daleko v předstihu před zákonnými předpisy pro snižování výfukových emisí a kromě konvenčních stavebních strojů s emisemi nižšími než u osobních automobilů nabízí v současné době řadu zero emission, kterou je možné na městských staveništích provozovat tiše a zcela bez emisí.

Protože se díváme do budoucnosti, je pro nás systematické rozšiřování řady Wacker Neuson zero emission logickým krokem. Právní předpisy se i pro stavební stroje už léta vyvíjejí ve směru snižování emisí. Jsme ještě o krok napřed a v každé hlavní produktové skupině máme v úmyslu nabízet alespoň jeden produkt s nulovými emisemi,” vysvětluje Martin Lehner, generální ředitel Wacker Neuson Group. „Předpokladem pro uvedení na trh je pro nás to, aby byl stroj po dobu své životnosti rentabilní a aby bylo možné jej provozovat ekonomicky. K tomu patří i to, aby baterie vydržela běžet po celý pracovní den na jedno nabití.

Rypadlo s dumperem

Plně elektrické Zero Tail minirýpadlo EZ17e se setkalo s velkým ohlasem a nadšením. Toto 1,7tunové elektrické rýpadlo se obzvláště hodí do prostředí, kde je třeba se vyvarovat zplodin a hluku, například v centrech měst, při pracích v budovách a tunelech nebo v blízkosti škol a nemocnic.

Nejnovějším členem rodiny zero emission je elektrický kolový dumper DW15e s pohonem všech kol a užitečnou nosností 1,5 tuny. Hodí se především pro přepravu materiálu všude tam, kde by se měla práce provádět bez emisí a co možná nejtišeji. DW15e je vybaven dvojicí elektromotorů, jedním pro pohon pojezdu a druhým pro hydrauliku, což strojníkovi umožňuje nezávisle podle potřeby snižovat výkon a s tím i minimalizovat spotřebu energie. Při brzdění stroje nebo při jízdě z kopce se energie rekuperuje zpět do akumulátoru a nedochází k její přeměně na teplo, jak je obvyklé u běžných neelektrických strojů. Bezúdržbová baterie je dodávána s integrovanou nabíječkou, kterou můžete zapojit do běžné domovní zásuvky.

Oba stroje, tedy jak minirýpadlo EZ17e, tak i dumper DW15e, budou k dostání od roku 2019.

Digitalizace

Digitalizace se ve společnosti Wacker Neuson už dávno zabydlela, například při vývoji produktů, výrobě, nebo ve formě chytrých řešení pro zákazníka. O tom se mohli návštěvníci Wacker Neuson Universe 2018 sami přesvědčit. Nové řešení telematiky s vlastní aplikací pro optimální servis bylo přijato stejně dobře jako digitální nabídka v oblasti údržby a oprav. Simulovaný servisní zásah působivě demonstroval, jak při opravě experti na dálku navigují servisního technika u stroje.

Další stanoviště umožnilo sledovat stroj v raném vývojovém stadiu prostřednictvím simulátorů virtuální reality. Zde si zájemci mohli vyzkoušet jeho obsluhu a poskytnout tak důležitou zpětnou vazbu vývojářům.

Digitální zážitek završilo 360° video, které nechalo návštěvníkům virtuálně nahlédnout do světa nulových emisí Wacker Neuson a podívat se na to, jak může staveniště vypadat tiše a být bez výfukových emisí.

Představení nakladače WL95

Jedním z vrcholů Wacker Neuson Universe 2018 bylo jistě i uvedení nového 9tunového kolového nakladače WL95. Jako největší nakladač ve výrobním portfoliu cílí WL95 především na zákazníky s požadavky na manipulaci se značným množstvím materiálu, jako jsou velké stavební firmy či recyklační centra.

Díky nově vyvinuté plynulé hydrostatické převodovce ecospeedPRO může WL95 dosahovat bez řazení rychlosti až 40 km/h a při tom dosahuje vyšší tažné síly než srovnatelné modely. Nakladač bude dostupný od října.

Další technika

Na akci bylo možné též poprvé otestovat nové „dual view” kolové dumpery společnosti Wacker Neuson, které budou k dispozici v šesti až deseti tunové třídě. Dual view je inovativní koncepce s otočným sedadlem, která novým způsobem definuje bezpečnost na stavbách. Ovládací a sedadlová konzole se otáčí o 180 stupňů, díky čemuž má obsluha vždy skvělý výhled na směr jízdy – při transportu, nakládce i vykládce. Kolové dumpery od firmy Wacker Neuson mohou vykonávat všechny klasické přepravní práce a zároveň přinášejí další přednosti. Díky kyvnému kloubu jsou výrazně ovladatelnější a v terénu obratnější než nákladní automobily. I při plném zatížení si vždy zachovají kontakt s podkladem a velmi dobrou trakci, a to především na nerovném terénu.

Jsme velmi potešeni tím, že nás navštívilo tolik perfektních hostů a jsme rádi za pozitní ohlasy, které jsme od nich obdrželi. Akce Wacker Neuson Universe se již stala u obchodníků a zákazníků skutečnou tradicí a nám dává možnost setkat se s klíčovými partnery,” shrnuje Alexander Greschner.

Foto: Wacker Neuson
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek