Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Vysokozdvižné vozíky řádily na Kuksu

Zveřejněno: 7. 10. 2008

Dne 25. 6. 08 od 9.00–17.00 h se konala předváděcí akce manipulační techniky, kterou pořádaly společnosti CZ PLACHETKA, s.r.o. a PKS-Průmyslové kolové systémy, s.r.o.

Za krásného letního počasí jsem se za redakci Stavební techniky vypravila na barokní zámek Kuks, kde právě začínala předváděcí akce vysokozdvižných vozíků, teleskopických manipulátorů a nůžkových plošin. Potom, co se kolem mě, ihned po vystoupení z auta, prohnalo několik vysokozdvižných vozíků, bylo okamžitě vidět, že se zde nikdo nudit nebude.

Po příjemném uvítání jsme se přemístili do krásně rozkvetlé zámecké zahrady, kde nás, kromě poletujících broučků a hrající hudby, čekalo to hlavní – vysokozdvižné vozíky značek Heli, Clark a Manitou. Ty nás přesvědčily, že to nejsou žádné hračky, ale dokáží zastat velké množství práce. Jejich snadné ovládání a praktický design dovolují strojníkovi nejen snadnou a rychlou manipulaci, ale poskytují mu také dostatečný komfort při práci. Další a neméně důležitou výhodou u těchto vozíků je profesionální servis disponující dvacítkou servisních vozidel a perfektně vybavenými dílnami. Opravy tak probíhají velice rychle. Poté, co zákazník zavolá, ujme se ho technik z firmy CZ PLACHETKA, s.r.o. a na základě rozsahu a náročnosti opravy zajistí servis přímo u klienta nebo v dílnách, kam zajistí převoz.

Více informací o vozíkách Heli, Clark a Manitou prodávaných firmou CZ Plachetka, s.r.o. se dočtete ve Stavební technice 6/08, popřípadě na www.plachetka.cz.

Kromě manipulační techniky své výrobky představila také společnost PKS-Průmyslové kolové systémy, s.r.o. z Hořic v Podkrkonoší, která je výhradním prodejcem průmyslových pneumatik značky Watts Industrial Tyres pro celou Českou i Slovenskou republiku. Už z jejich názvů bylo patrné, že se od celých strojů dostáváme k jejich obutí.

Firmy zde představily svůj sortiment výrobků a byly připraveny poradit se správným typem pneumatiky a vzorku pro určitý typ stroje (vysokozdvižný vozík, ale také např. smykem řízený nakladač atd.) v závislosti na terénu, na kterém má pracovat. Je zřejmé, že pokud máte vozík do terénu, tak mu bude určitě více vyhovovat a slušet větší a hlubší vzorek. Naproti tomu vozík do skladu nebo nízkozdvižný regálový vozík si vystačí s pneumatikami, nebo koly bez vzorku, s jednou větší drážkou uprostřed, nebo úplně hladké.

Pokud pracovní prostředí klade na pneumatiky speciální požadavky nebo patříte mezi fanoušky designu a chcete mít vyparáděný vysokozdvižný vozík lépe než-li Váš soused, tak společnost Wats Industrial Tyres ví, jak na to. Kromě různobarevných disků nabízí také bílé tzv. „nešpinící bezčmouhové pneumatiky”, nebo další možné alternativy a to olejevzdorné, antistatické atd.

V průběhu celé předváděcí akce bylo zajištěno perfektní občerstvení a zájemci, kteří vydrželi až do konce, se mohli zúčastnit některé z připravených soutěží, mezi které patřila prohlídka sportovního závodního vozu MISTRA České republiky Jaromíra Malého ze Dvora Králové s možností projížďky. Myslím si, že se akce povedla a za sebe i za ostatní účastníky chci pořadatelům poděkovat za užitečný a zpestřený den.

Více informací naleznete na www.pks-sro.cz, www.watts.cz, popř. www.industrialtyre.com.

Autor: Věra Hejhálková, DiS.
Foto: Věra Machková, DiS.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek