Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Volvo Trucks předalo českému dopravci první vozidlo s kabinou Globetrotter XXL

Zveřejněno: 13. 3. 2020

Společnost Volvo Trucks předala první vozidlo Volvo FH s novým typem kabiny Globetrotter XXL české dopravní a obchodní společnosti CORAX, s.r.o. Nákladní vozidlo v soupravě s cisternou je určeno pro přepravu mléka a jiných potravinářských komodit.

Předání vozidla Volvo FH

Českobudějovická dopravní a obchodní společnost CORAX s.r.o. se v lednu tohoto roku stala prvním českým majitelem tahače Volvo FH s novým typem kabiny Globetrotter XXL. Klíče k tomuto výjimečnému a unikátnímu vozidlu byly ve švédském přístavním městě Göteborg slavnostně předány jednateli společnosti, panu Jiřímu Koutníkovi, a to přímo z rukou prezidenta Volvo Trucks, Rogera Alma. Kromě výše uvedených pánů se ceremoniálu v sídle Volvo Trucks zúčastnil také Pavel Chovaneček z CORAXu, odpovědný za divizi cisternových souprav, dále pak generální ředitel Volvo Group Czech Republic Gustav Märgärd a obchodní ředitel Vladimír Sklář.

Tahač bude v soupravě s cisternou přepravovat mléko a jiné potravinářské komodity na dlouhých trasách z ČR převážně do jižní Itálie.

Již dlouho jsem si pohrával s myšlenkou pořídit si vlajkovou loď do naší flotily, která se skládá z více jak 90 % z vozidel Volvo. Když mi pak její zástupci nabídli možnost objednat verzi s XXL kabinou, dlouho jsem neváhal," říká pan Jiří Koutník. Objednané vozidlo svědčí o tom, že v CORAXu velmi dbají na pohodlí svých řidičů.

Kabina Globetrotter ve verzi XXL

Budka je o 245 milimetrů delší než klasické provedení a větší rozměry se projevily především na rozměrech spací části. Obrovská je tu hlavně postel, která narostla o 13 centimetrů na délku a o 25 centimetrů na šířku. Nově dodané vozidlo (stejně jako všechna další Volva ve flotile CORAXu) je vybaveno integrovanou parkovací klimatizací I-ParkCool. Odpočatý řidič je spokojenější a jezdí bezpečněji. Při specifikaci bylo myšleno i na bezpečnost posádky a ostatních účastníků silničního provozu, proto ve výbavě kromě jiného nechybí Systém pro hlídání mrtvého úhlu LCS.

Když už vlajková loď, tak v kombinaci s aktuálně nejnovějším a nejúspornějším motorem Volvo D13 Turbo Compound o výkonu 500 koní a impozantním točivém momentu 2800 Nm. V souvislosti s nízkou spotřebou je na místě zmínit také velmi nízkou úroveň emisí CO2.

Spojení CORAX a Volvo Trucks je založeno na dlouhodobém partnerství. Jedná se o velmi sofistikovanou a profesionální společnost. Protože sami svým partnerům poskytují špičkový servis, mají zároveň na své dodavatele vysoké požadavky. To nám pomáhá se zlepšovat a dělat naše trucky a služby stále lepšími," říká Gustav Märgärd.

Od nového tahače máme velká očekávání. Velmi si uvědomujeme složitost a náročnost řidičské profese, proto se snažíme práci našim řidičům maximálně usnadnit a zpříjemnit," uzavírá pan Koutník.

Autor: Markéta Slováčková
Foto: Volvo Trucks

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek