Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Volvo otevřelo nové prodejní a servisní centrum s kompletními službami v západních Čechách

Zveřejněno: 22. 4. 2008

Volvo Truck Czech, Volvo Stavební stroje Czech a Volvo Financial Services oficiálně otevřely nové prodejní a servisní centrum v Nýřanech na plzeňské dálnici D5, přímo na exitu 93. Jedná se již o čtvrtý region, kde mohou zákazníci využít všech služeb pod jednou střechou. Hlavním cílem je zvýšení servisní kapacity a úrovně poskytování kompletního servisu v západních Čechách.

Poskytovatel kompletních služeb

Nové prodejní a servisní centrum nabízí velkou řadu výhod pro zákazníky Volvo. Nejdůležitějším přínosem je okamžité poskytnutí kvalitních a kompletních služeb na jednom místě. Nabízí nákladní vozy, stavební stroje, financování, pojištění, servis, prodej náhradních dílů a školení ekonomické jízdy pro řidiče nákladních automobilů.

Nové centrum Volvo zabírá celkovou plochu více než 17 500 m2, z čehož 1150 m2 připadá na budovu Volvo Truck Centra a 6500 m2 na zpevněné plochy. „Do budoucna plánujeme rozšíření kapacity a služeb na základě potřeb našich zákazníků”, dodává Josef Olmr, projektový manažer rozvoje servisní sítě.


Nově otevřená hala v Nýřanech u Plzně

Volvo Truck Center

V servisní části pro nákladní vozy Volvo jsou k dispozici tři průjezdná stání dlouhá 28 m, z nichž je jedno vybaveno montážní jámou. Samozřejmostí jsou přístroje pro diagnostiku elektronických systémů, měření emisí, kontrolu včetně údržby klimatizací a dostatečně velký sklad originálních náhradních dílů. Také je zde vyhrazený prostor pro opravy motorů a převodovek.

Řidiči čekající na opravu svého vozidla si mohou odpočinout v místnosti řidičů, vybavenou samostatným sociálním zařízením včetně sprchy. Toto zázemí bude nabízet potřebné služby i významné skupině tranzitních zákazníků. Servisování je samozřejmé i u autobusů Volvo.


Slavnoství přestřižení pásky při otevírání nového střediska Volvo

Stavební stroje

Společnost Volvo Stavební stroje Czech vstupuje do letošního roku s odhodláním nabídnout svým klientům služby na ještě vyšší úrovni než v loňském roce, a to jak v oblasti vlastního prodeje, tak především v oblasti servisních služeb, které považuje za klíčové.

Světová profesionální špička mechaniků

Prodejní a servisní centrum Volvo zaměstnává přibližně 25 lidí. Plzeňský tým mechaniků patří ke světové profesionální špičce. V roce 2007 zvítězil v semifinále světového šampionátu zaměstnanců autorizovaných servisů Volvo Trucks. Jedná se o soutěž určenou pro mechaniky, pracovníky oddělení náhradních dílů a střední management, která je zaměřená na prohlubování znalostí, rozvíjení schopností a dovedností servisních pracovníků.

Propojení divizí Volvo Group

Ačkoliv v komerční oblasti působí na globálním trhu Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment a Volvo Financial Services jako samostatné subjekty, v posledních letech dochází postupně ke komunikačnímu propojení a regionální spolupráci těchto firem. Od přelomu pololetí roku 2007 již zákazníci obdrží ve čtyřech regionech kompletní služby, nákladní automobily a stavební stroje na jednom místě.

Vystavené exponáty

Volvo FH16 je jednička ve své třídě. Hodí se pro přepravu těžkých nákladů na velké vzdálenosti. Výkonný 16litrový motor o výkonu 540, 580 nebo 660 koní přenáší maximální točivý moment v nejkratším možném čase. Je nenahraditelný v situacích, kdy potřebujete udržet vysokou průměrnou rychlost v kopcovitém terénu. Široká nabídka podvozků v konfiguraci 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 a 8×4 splní každý konkrétní požadavek. Výkonné pohony vozu Volvo FH16 nabízí nízké provozní náklady a vysoký jízdní komfort. Perfektně ergonomicky řešená a bezpečná kabina pro řidiče zajišťuje nejlepší podmínky pro práci. Typ FH16 lze dodat s manuální převodovkou, nebo velmi oblíbenou převodovkou s automatizovaným řazením I-Shift.

Vystavený exponát Volvo FH16 patří Pavlu Dejmkovi, jenž se specializuje na odtahy a přepravu pracovních plošin. Vlastní celkem 10 nákladních vozů Volvo.

Volvo FH bylo již dříve známé jako bezpečný, komfortní a spolehlivý nákladní vůz na dlouhé trasy. Řidiči hodnotí ergonomii pracovního prostoru jako nejlepší ve své třídě. Volvo FH splňuje nejnáročnější požadavky zákazníků na speciální přepravy nadrozměrných nákladů, transport stavebních strojů mezi staveništi a převoz sypkých materiálů velkokapacitními sklápěcími návěsy a sily. Řadový šestiválcový vznětový motor o objemu 12,8 l je k dispozici o výkonu 360, 400, 440, 480 a 520 koní. Převodovka I-Shift zvládne celkovou hmotnost soupravy nad 60 tun. Pro opravdu náročné podmínky může zákazník zvolit plně automatickou převodovku Powertronic a měničem. Volvo FH se dodává s pohonem 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 a 8×4.

Volvo FM je určeno pro nejnáročnější nasazení v těžkém terénu. Jeho doménou je rozsáhlá řada konfigurací určených pro stavebnictví a těžbu dřeva. V praxi se využívá jako sklápěč, domíchávač betonu, tahač pro sklápěcí návěs a odvozní soupravu dřeva. Dodává se s pohonem 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 a 8×6. Výhodou konfigurace 8×6 je poháněná, řiditelná a vypínatelná přední náprava. Maximální přípustná technická hmotnost vozidla dosahuje 42 tun. Devítilitrový motor je k dispozici ve výkonových verzích 300, 340 a 380 koní, třináctilitrový motor pokrývá vyšší výkony 360, 400, 440 a 480 koní. Systém odpružení zadní nápravy lze zvolit jako vzduchové, tzv. B-ride na zatížení 21 tun a T-ride ve dvou verzích 26 a 32 tun.

Vystavený exponát patří akciové společnosti DTS Vrbenský. 32 nákladních vozů Volvo je využíváno do náročného terénu především k přepravě sypkých hmot, zeminy, jílů a spraší.

Volvo FL je ideální pro rozvážky v hustém provozu města. Nabízí výjimečný výhled do všech stran a usnadňuje tím pohyb i ve stísněném prostoru. S celkovou hmotností 12 až 16 tun se hodí pro lehké stavebnictví. Jeho typickým využitím je přeprava stavebního materiálu a vybavení na staveniště a jeho odvoz, využití v městských službách, při údržbě parků a jako vysokozdvižná plošina. K dispozici je šestiválcový motor o výkonu 240 nebo 280 koní. Pro stavebnictví se dodává s pohonem 4×2 s redukcí v náboji kola nebo bez ní a volbou 7 rozvorů od 3070 do 4700 mm. Volvo FL doporučujeme pro celou řadu aplikací. Vystavený exponát patří také majiteli Pavlu Dejmkovi.

Kolové nakladače Volvo série F, které jsou novým produktem mezi stavebními stroji, se vyznačují vysokou produktivitou a komfortním ovládáním, spolehlivostí a nízkými provozními náklady, bezpečností a snadnou údržbou.

Pásová rypadla Volvo patří ke světové špičce především díky spolehlivosti, nízkým provozním nákladům a dlouhé životnosti.

Kolová rypadla Volvo se vyznačující vysokou mobilitou, všestranností, výkonností a spolehlivostí. Využití nalézají v mnoha odvětví průmyslu, například jako rýpadla, hydraulická kladiva, demoliční nůžky, drapáky, apod.

Kompaktní stroje Volvo, mezi něž zahrnujeme nakladače a minirypadla jsou malé, všestranné a produktivní stroje. Mají minimální požadavky na údržbu a nízké provozní náklady, ale vysoký pracovní výkon.

Rypadlo-nakladače Volvo jsou univerzální stroje, které dokáží hloubit nebo zahrnovat výkopy, upravovat terén, mohou rozbíjet těžko rozpojitelné materiály pomocí hydraulického kladiva, nakládat, převážet, manipulovat s materiálem.

Volvo 9700 vyhrálo mezinárodní soutěž o nejlepší dálkový autobus roku 2008. Vůz 9700 Prestige je 13metrové, trojnápravové luxusní silniční vozidlo ze série 9700, s motorem umístěným vzadu. Ostatní členové této rodiny vozů mají délku mezi 10,4 m a 15,0 m, dvě či tři nápravy a výšku 3,4 m, 3,6 m nebo 3,8 m. Sílu tomuto vozidlu dodává šestiválcový motor DH12E s výkonem 460 k (336 kW) při 1465–1800 min-1 a impresivním točivým momentem 2200 Nm při 1100–1465 min-1. Díky systému SCR (selektivní katalytická redukce) splňuje emisní normu Euro 4. Vůz je vybaven vlastní automatizovanou 12stupňovou manuální převodovkou Volvo AT2412C I-Shift druhé generace.

Největší předností Volva 9700 je, jaký zážitek nabízí cestujícím. Svažující se podlaha, sedadla rozmístěná jako v divadle, ničím nenarušovaný výhled čelním sklem a absence nepotřebných prvků znamenají nerušený zážitek ze scenérie ubíhající krajiny. Samotná sedadla, s tříbodovými bezpečnostními pásy, nabízejí výjimečný komfort a jako celý interiér jsou esteticky sladěny co se týče barev i materiálu. Mezi jízdními vlastnostmi vyniká především plynulost jízdy. Vůz dělá dojem i na řidiče. Komfort, dostatek místa, prostor na zavazadla a dobře vyřešená zpětná zrcátka jsou jen začátek.

V minulosti bylo Volvo kritizováno za nevýraznou image. U modelu 9700 se podařilo dosáhnout vzhledu, který je atraktivní, aniž by se uchyloval k extravaganci, která rychle zastarává.

Autor: Martina Maštálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek