Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Volvo Construction Equipment uvádí pásové rypadlo s unikátní hybridní technologií

Zveřejněno: 17. 7. 2020

Jako součást Volvo Group sdílí Volvo CE základní hodnoty celofiremní filozofie, mimo jiné i v oblasti spolu zodpovědnosti za udržitelný rozvoj naší planety. Příkladem plnění tohoto závazku je i počátkem roku na trh uvedené nové 30tunové pásové rypadlo Volvo EC300E Hybrid.

V testech při reálném provozu byla dosažena úspora energií v rozsahu od 11 do 22 %

Unikátní a inovativní hybridní technologie pohonu, která je do stroje osazena, představuje jednoduché a přitom chytré řešení využívající energii generovanou při pohybu ramene výložníku směrem dolů v režimu „výkop-výsyp/nakládka”. Energie se akumuluje ve dvacetilitrovém hydraulickém akumulátoru, který ji pak dodává pro pohon hydraulického asistenčního motoru a ten poté podporuje výkon vlastního motoru. Úspora paliva v pracovním nasazení s otáčením nástavby stroje o 90 ° se očekává v průměru kolem 15 % (v reálných testech u zákazníků v průběhu roku 2019 dosahovala od 11 do 22 %), snížení emisí CO2 o 12 %. Výkon i ovladatelnost stroje přitom zůstávají shodné s parametry konvenčního modelu Volvo EC300E, a to včetně schopnosti pracovat současně v režimu ECO a hybridním režimu.

Model 30tunového pásového rypadla patří celosvětově k nejrozšířenějším stavebním strojům. Nachází uplatnění především ve stavebnictví, uplatňuje se i v dalších oborech, jako jsou těžba a úprava surovin, manipulace nejrůznějších typů materiálu, lesní hospodářství a jiné. Na rozdíl od hybridních řešení jiných výrobců, která zachycují energii otoče nástavby stroje, je vlastní řešení Volvo CE účinnější a zároveň také jednodušší jak z pohledu výroby, tak budoucího servisního zajištění. Návratnost investice do hybridní technologie stroje je při klasickém nasazení odborníky Volvo CE odhadována na necelé 2 roky (při celoročním provozu, 22 dní/měsíc, 9 hod/den).

Jednoduché a přitom chytré řešení zachycuje energii vzniklou při pohybu ramene výložníku směrem dolů
Jednoduché a přitom chytré řešení zachycuje energii vzniklou při pohybu ramene výložníku směrem dolů

Volvo Construction Equipment

Společnost Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je jedním z dominantních světových výrobců stavebních strojů. Je významnou součástí skupiny Volvo Group, globálního dodavatele transportních řešení, zahrnujících širokou nabídku nákladních automobilů, autobusů, stavebních strojů, pohonných jednotek pro lodě i nejrůznější průmyslové aplikace, jakož i financování a servisní služby.

S celkovým počtem 104 000 zaměstnanců zajišťuje skupina výrobu v 18 a obchodní aktivity ve 190 zemích světa. Z pohledu ochrany životního prostředí má společnost vytknutý jasný cíl – při veškeré své činnosti se snažit minimalizovat globální stopu, a to zejména pokud jde o emise skleníkových plynů i používané materiály, kdy důležitým aspektem výběru je jejich recyklovatelnost.

Dodávky rypadel i ostatních stavebních strojů Volvo jakož i plně autorizované servisní služby zajišťuje pro Českou republiku výhradní dovozce Ascendum Stavební stroje Czech s.r.o.

Autor: Ing. Petr Sobotka
Foto: Volvo CE
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek