Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

SKAKO COMESSA vibrační zařízení - Komplexní systémy pro manipulaci sypkých hmot

Zveřejněno: 9. 11. 2006

Při zpracování sypkých hmot lze s řadou výhod využít vibrace. Vibrace mohou materiál dopravovat, třídit, separovat, dávkovat a také aktivovat hutné hmoty pro další manipulaci. SKAKO COMESSA nabízí jeden z nejkomplexnějších a zároveň kompatibilních programů vibračních zařízení. Firma JAKOS je výhradním zástupcem této značky pro Českou a Slovenskou republiku.

Často to začíná tím, že zákazníci hledají radu. Mnohdy to končí originálním řešením. SKAKO COMESSA přemýšlí jinak, má jiný přístup a bezpočet zkušeností s řešením manipulace s materiálem v průmyslových procesech.

SKAKO COMESSA vibrační zařízení najdeme dnes prakticky ve všech odvětvích průmyslu. Můžete zásobovat drtiče a mlýny v kamenolomech a dolech, vykládat železniční vagóny, přidávat rudy a minerály v ocelárnách a chemickém průmyslu, dávkovat, třídit a dopravovat produkty potravinářského průmyslu. Zásobovat tavicí pece, dopravovat odlitky a písek ve slévárnách. Dělit a dopravovat šrot a odpad ve spalovnách. Třídit, dělit a dopravovat všechny sypké hmoty ve výrobě hnojiv, cementárnách, pískovnách, atd.

Vibrační zařízení mají mnoho možností využití

Vibrační zařízení mohou manipulovat téměř se vším. Od prášku po velké bloky kamenů. Bez ztrát, ekologicky a s minimálním opotřebením. Všechny sypké hmoty s omezeným podílem frakce pod 100 μm a se specifickou hmotností větší než 0,3 t/m3 mohou být manipulovány, dány do pohybu pomocí vibrace. Platí pravidlo, že sypké hmoty se sypným úhlem od 60° do 20° a při teplotě od -30 °C do několika stovek stupňů Celsia mohou být dopravovány vibrací bez problémů.

Nacházejí nová uplatnění

Jako specialista na kontrolovanou vibraci nabízí SKAKO COMESSA vibrační podavače, vibrační dopravníky a vibrační síta, a to buď jako standardní sériové a nebo vyrobené na míru zákazníkovi. V mnoha případech řeší pomocí standardních zařízení komplikované úlohy. V případě, že je to nedostačující, pak nachází řešení ve spolupráci se zákazníkem, přizpůsobené jeho potřebám.

Kompletní systém pro manipulaci sypkých hmot

SKAKO COMESSA nabízí jeden z nejkomplexnějších programů vibračních zařízení, které se kombinují a vytváří proces manipulace a nebo jsou zařazena do manipulačních linek stávajících.

Vibrace nabízí výhody vytvořené přírodou

Příroda využívá vibrací k transportu energie z místa na místo. Zemětřesení jsou toho příkladem přesto, že jsou spojena s katastrofami!! Zkrocení takových sil je však více fascinující než odstrašující.

Minimální opotřebení

Doprava materiálu na vibračním žlabu probíhá pomocí tzv. mikroskoků v ose vibrací. Materiál se tímto způsobem vznáší téměř celou dobu ve vzduchu, což přináší pouze minimální opotřebení zařízení a samotného materiálu.

Velká provozní spolehlivost

Není vhodnějšího mechanického zařízení na tzv. tok materiálu. Tento způsob manipulace garantuje velkou provozní spolehlivost, nízké náklady na údržbu a vysokou životnost.

Stálá kvalita materiálu

Manipulace vibrací nesnižuje kvalitu dopravovaného materiálu.

Ekologická manipulace

Optimální tvar vibračního žlabu ve formě koryta nebo roury zajišťuje minimalizaci ztrát materiálu. Uzavřené provedení vibračních žlabů chrání životní prostředí proti prachu, pachu a hluku. Zapouzdřením vibračního zařízení je také dosaženo toho, že hygroskopický materiál nepřijímá žádnou vlhkost.




1 Ing. Karel Hána, jednatel společnosti Jakos spol. s r.o.
Autor: Ing. Karel Hána
Foto: Archiv firmy Jakos spol. s r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek