Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Vakuum v akci!

Zveřejněno: 27. 10. 2008

Stále častěji je ve stavebnictví nutné zvedat velké těžké předměty, které nelze snadno uchytit a přitom se spoléhat na lidské ruce. Na stavbách, v továrnách i různých odvětvích průmyslu je velmi pravděpodobné, že se již setkáte s vakuovým zvedákem nebo, jinak řečeno, vakuovým přísavkovým rámem.

Stavební trendy a dnešní architektura používá více skla a nejedná se zdaleka jen o výlohy obchodních center. Panelové opláštění průmyslových hal nebo stále přibývajících obchodních středisek se neobejde bez efektivního nástroje.

Vakuové zvedáky

Nemusí se vždy jednat pouze o rovné skleněné tabule, u nichž jsou vakuové rámy využívány nejčastěji. Dle typů zvedaného břemene lze vakuové zvedáky použít i na materiály jako je kámen, plast, kov nebo jiný hladký materiál. V současnosti jsou tyto moderní a bezpečné zvedáky zkonstruovány také pro nerovné povrchy konvexní či konkávní.


Díky své konstrukci mohou mini jeřáby UNIC pracovat například také uvnitř obchodních pasáží

Většina vakuových zvedáků je přizpůsobena pro zvedání obvyklým způsobem, tedy jeřábem. Tam, kde je ale použití jeřábu časově náročné nebo technicky nemožné, nabízí se další možnost: GGR roboty na sklo, které dovolují instalaci zevnitř.


Pásové mini jeřáby UNIC připomínají svým vzhledem jeřáby s „pavoučíma nohama“

Efektivní pracovní nástroj

Zastoupení společnosti GGR UNIC (jedné z nejdynamičtějších společností ve Velké Británii), firma KMB stavební servis, již několik let působí na českém trhu především poskytováním služeb s malými pásovými jeřáby UNIC. Ty tvoří v kombinaci s vakuovými zvedáky silný a efektivní pracovní nástroj.


Manipulace s rozměrnou skleněnou tabulí je díky vakuovým rámům velmi snadná

Pásové mini jeřáby UNIC připomínají svým vzhledem jeřáby s „pavoučíma nohama”. Toto vzezření propůjčuje mini jeřábům obrovskou flexibilitu v možnostech jejich využití, od prací v těžko dostupných a menších prostorách, přes montáže ocelových konstruk cí, až po úpravy obchodních pasáží či instalace velkých skleněných ploch za pomoci vakuových zvedáků.


Malé pásové jeřáby UNIC v kombinaci s vakuovými zvedáky tvoří efektivní pracovní nástroj

(Podrobné informace o těchto mini jeřábech získáte v časopise Stavební technika č. 6/2007, str. 28–29 nebo na http://stavebni-technika.cz/c508).

Bezpečné a spolehlivé

GGR vakuové zvedáky jsou navrženy a vyzkoušeny pro dlouhou životnost, spolehlivost a bezpečnost. Každý vakuový zvedák obsahuje moderní bezpečnostní systém zahrnující indikátor nízkého stavu vakua, rezervní vakuovou nádržku, jednosměrný ventil a automatický regulátor vakua, ukazatel stavu nabití baterie atd. GGR nabízí kompletní sortiment vakuových zvedáků od 80 kg do 2500 kg.


Autor: Bc. Pavel Mráz
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek