Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

V půjčovnách Kerouš je k dispozici nová technika. Přibyla minirýpadla a smykem řízené nakladače Bobcat

Zveřejněno: 18. 1. 2021

Půjčovna nářadí a stavebních strojů Kerouš rozšířila svůj sortiment o 16 zbrusu nových minirýpadel ­Bobcat a dva smykem řízené nakladače téže značky. Za zakázkou stojí přímo autorizovaný obchodní zástupce značky Bobcat v České republice, společnost Bobcat CZ, a.s.

Jedna z provozoven půjčoven Kerouš s nově dodanými minirýpadly Bobcat. (foto: Ing. Petr Hejduk)

V rámci kontraktu byla dodána minirýpadla v hmotnostní kategorii 1,0 až 5,0 tun, kokrétně typy E10, E19, E27z, E35z a E50. U smykem řízených nakladačů se jednalo o oblíbené kolové modely S530. Samotný slavnostní podpis smlouvy proběhl loni v září, nyní je již technika k dispozici zákazníkům půjčovny.

Stroje Bobcat pro společnost Kerouš s.r.o. půjčovny nářadí byly všechny vyrobeny v závodě Doosan Bobcat EMEA s.r.o. v Dobříši, který je určen právě na výrobu malých a středních nakladačů a minirýpadel o hmotnosti do 5,5 t. Fanoušci Bobcatu navíc jistě ocení, že technika je vyvedena přímo v povedené identitě značky, která odráží ikonický odkaz „One Tough Animal”, doplněné o vkusné logo půjčovny.

Martin Kerouš, ředitel půjčoven dodává: „Kerouš půjčovny nářadí je jedna z předních půjčoven v České republice. Neustále rozšiřujeme své služby. Zakoupením strojů od společnosti Bobcat CZ, a.s. se naše flotila rozšířila na 220 strojů určených k pronájmu.

Za zmínku stojí i fakt, že minirýpadla a smykem řízené nakladače Bobcat se vyskytují v nabíkách půjčoven často. Rekordní jednorázovou dodávkou je z tohoto pohledu letošní prodej 76 strojů do Půjčovny Stavebnin DEK.

Minirýpadla Bobcat E10 se hodí i pro práci uvnitř budov. (Ilustrační foto, foto: Bobcat)
Minirýpadla Bobcat E10 se hodí i pro práci uvnitř budov. (Ilustrační foto, foto: Bobcat)

Nově dodaná rýpadla

Nejmenší do půjčoven Kerouš dodaná pásová rýpadla nesou označení Bobcat E10 (1000 kg). Jejich podvozek je možné stisknutím tlačítka rozšířit z 71 cm na 110 cm a získat tak tolik potřebnou boční stabilitu. To rýpadla činí snadno přepravitelnými a umožňuje jim pracovat ve velmi stísněných prostorách, provádět renovace uvnitř budov a výkopy podél zdí. Oba modely disponují nulovým přesahem kabiny (systém NPK)

Hledáte větší ale stále kompaktní stroj? Pak je tu rýpadlo Bobcat E19 (1900 kg), které pomocí zatahovacího podvozku redukuje svoji šířku na méně než 1 metr. Tím získáte dobrou průjezdnost stroje v omezeném a úzkém prostoru. Z technických parametrů jmenujme dále maximální výkon 10,2 kW (při 2500 ot./min dle ISO 14396), rypnou sílu 10371 N (na násadě dle ISO 6015) či průtok přídavné hydrauliky 30 l/min.

Modely kompaktních rypadel nové generace Bobcat E27z (2700 kg) respektive E35z (3500 kg) nabízejí velký benefit v podobě nulového přesahu kabiny, tzv. ZHS. Stroje vynikají kombinací kompaktnosti, velkého pracovní rozsahu (zejména s prodlouženou násadou), stability a pohodlí.

Bobcat E50 (4900 kg) v provedení s nulovým přesahem kabiny nabízí zákazníkům řadu inovací a nových technologií jako např. automatickou regulaci otáček motoru s možností jemné a plynulé regulace otočným potenciometrem, plovoucí polohu radlice pro snadnou nivelaci, dvoucestnou hydrauliku, dvě pojezdové rychlosti, atd. Pístové čerpadlo s proměnlivým zdvihovým objemem – srdce senzorového systému snímání zatížení, dodává olej tam, kde je potřeba. Výkon je vždy optimální, a to při těžkých pracovních podmínkách vyžadujících maximální rypnou sílu, nebo při lehkých k dosažení vyšší rychlosti pohybu pracovního nástroje a tím krátkých pracovních cyklů.

Společnost Kerouš s.r.o. půjčovny nářadí

Kerouš s.r.o. je česká rodinná společnost zabývající se pronájmem stavebních strojů, montážních plošin, zahradní techniky, drobné mechanizace, ručního nářadí, dodávkových automobilů včetně vybavení stanoviště, jako jsou mobilní WC a kontejnery. Firma působí v regionu Vysočiny, kde provozuje sedm poboček. Dále vlastní nákladní autodopravu pro převoz stavební techniky a vybavení staveniště. Odborně školený personál pomůže vybrat vhodný stroj odpovídající potřebám zákazníka. V souvislosti s novou technikou uvádíme přímo odkaz na pásové minibagry a bagry.

Smykem řízený nakladač S530

Model S530 je nejmenší nakladač Bobcat s vertikálním zdvihem. Je ideální všude tam, kde potřebujete větší dosah a výšku zdvihu v horní části zvedacího cyklu. Bezmála třítunový nakladač je vybaven motorem Bobcat 2.4L o výkonu 41 kW, který vyhovuje standardu evropské normy 97/68 EC Stage V.

V závodě Doosan Bobcat EMEA s.r.o. v Dobříši se vyrábějí malé a střední nakladače spolu s minirýpadly do 5,5 t. (foto: Bobcat)
V závodě Doosan Bobcat EMEA s.r.o. v Dobříši se vyrábějí malé a střední nakladače spolu s minirýpadly do 5,5 t. (foto: Bobcat)

Bobcat v ČR

Značka Bobcat disponuje v ČR díky Bobcat CZ, a.s. deseti dobře dostupnými obchodně-servisními středisky s pěti desítkami kvalifikovaných servisních techniků. Tuzemské autorizované zastoupení pro svých více než 3000 zákazníků zajišťuje prodej, servis, pronájem, školení obsluh, dodávky náhradních dílů, příslušenství atd. Špičkové produkty, silná podpora a zázemí výrobce přímo v České republice v Dobříši jsou zárukou kvality a spolehlivosti. Společnost dbá na spokojenost svých zákazníků, což ji nutí k neustálému zlepšování svých služeb.

Společnost Bobcat CZ, a.s.

Společnost jako autorizovaný dovozce byla založena v roce 2000 a v minulém roce se specializovala pouze na kompaktní stroje Bobcat. Prodává od smykem řízených a kloubových nakladačů, minibagrů, teleskopických manipulátorů, pásových nakladačů až po více než 65 druhů příslušenství ke všem těmto strojům. Více na www.bobcat.cz.

Zákazníkům, kteří kupují nové nebo i použité stroje Bobcat, je Bobcat CZ, a.s. schopna nabídnout několik forem financování od finančního nebo operativního leasingu, splátkového prodeje, přes odkup starého stroje jakékoliv značky na protiúčet, či dlouhodobý pronájem stroje a příslušenství z vlastní rozsáhlé půjčovny. Téměř 20 let trvající spolupráce se světovým výrobcem strojů, jehož špičkové produkty a silná podpora jsou zárukou kvality a spolehlivosti, je zavazující. Spokojenost zákazníků je hlavním cílem firmy a nutí Bobcat CZ neustále zkvalitňovat služby. Díky této strategii se firmě podařilo vytvořit dobře fungující prodejní a servisní systém, jenž stroje nejen prodává, ale stará se o ně po celou dobu jejich životnosti.

Autor: Jiří Hejhálek1)
Foto: viz popisky

1) Čerpáno z tiskové zprávy a materiálů společnosti Bobcat.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek