Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Královéhradecký Truckfest 2005

Zveřejněno: 30. 11. 2005

Magickou hranici se letos podařilo prolomit organizátorům setkání majitelů a řidičů nákladních automobilů Czech Truckfest. Na královéhradecké letiště o víkendu zavítalo rekordních 525 těžkotonážních aut a potěšit se z nabitého programu přišlo téměř 14 tisíc návštěvníků.

„Ve srovnání s rokem předchozím se počet automobilů zvýšil o více než stovku.“ řekl Vladimír Pohl z organizačního štábu akce.

Hlavním programem setkání byly soutěže v jízdách zručnosti a sprintu na 220 metrů. V jízdě zručnosti si nejlépe počínal v kategorii tahačů Petr Šejvl s vozidlem Iveco Stralis, kategorii nákladních vozů vyhrál s Renaultem Midlum Martin Midloch, v dodávkách si nejlépe vedl Lukáš Práchenský s Ivecem Daily. Vítěznou trofej ve sprintu si odvezl z Hradce Králové v kategorii tahačů René Chlebík (čas 13,73 s) s vozem MAN, mezi náklaďáky byl nejlepším Petr Šlosar s Ivecem Daily (14,24 s), dodávky opanoval Tomáš Mičola s Mercedesem Vito (13,79 s). Mezi airbrushovými vozy byl vyhodnocen jako nejlépe vyvedený vůz Volvo FH 12 firmy Chlebík ze Slovenska.

Akce letos probíhala bez vážnějších problémů, jediným problémem mohla být „spanilá jízda“ Hradcem Králové. „Snažili jsme se co nejméně omezit řidiče, kteří Hradcem projížděli, ale jsme si vědomi, že jsme někomu mohli cestu znepříjemnit. Za to se omlouváme a doufáme, že nás řidiči pochopí,“ zdůvodnil Vladimír Pohl.

Lahůdkou pro fanoušky motorismu byla stejně jako v předchozích letech účast vozů americké provenience, mezi kterými dominovaly značky Kenwoth a Peterbilt. Samostatnou stojánku měly rovněž vystavovatelské značky nákladních vozů, které kromě hudebních produkcí nachystaly pro návštěvníky řadu soutěží pro děti i dospělé.

Nechyběly ani závodní tahače značky Buggyra, Tatra, Renault a autogramiády jezdců Evropského poháru tahačů Frankieho Vojtíška, Adama Lacka a Davida Vršeckého. „Chceme se stát nejvýznamnější akcí svého typu v Evropě, zatím držíme primát ve střední a východní Evropě. Díky vstřícnosti města se nám to snad podaří,“ vyslovil přání Josef Štefka, jeden z organizátorů.

Jedním z vystavovatelů byla Královehradecká firma GSC-AUTO spol. s r.o. Tato firma vznikla v listopadu 1991. Původně se zabývala prodejem návěsů a předprodejem vrácených nákladních vozů z leasingu včetně vozů Renault. Protože v té době nebyl ve východních Čechách prodejce, servis ani prodej náhradních dílů této značky, stala se firma GSC- AUTO spol. s r.o. v roce 1995 koncesionářem RENAULT TRUCKS ČR. Prioritou firmy GSC- AUTO spol. s r.o. je vždy uspokojit zákazníka, poskytovat komplexní služby nejen při samotném prodeji, ale např. odkupem jeho staršího vozidla. Dále se firma zabývá prodejem návěsů a nástaveb, klientům nabízí smluvní servisní podmínky, po dohodě je možný servis i o víkendech. V oblasti financování spolupracuje s významnými leasingovými společnostmi a tak může klientovi nabídnout vůz za optimálních finančních podmínek.

Firmou vystavený vůz Renault Magnum 480 19, získal 2. místo v kategorii nejhezčí tahač Truckfestu 2005, s tímto vozidlem po skončení akce odjel spokojený zákazník.

Autor: Martin Sládek
Foto: Archiv firmy GSC-AUTO spol. s r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek