Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Trimble představil novou generaci 3D nivelačního systému pro asfaltové finišery

Zveřejněno: 22. 2. 2021

Společnost Trimble představila v těchto dnech 3D řídicí platformu Trimble Roadworks pro pokládku vozovek, určenou pro asfaltové finišery. Nová generace platformy pro pokládku asfaltu Trimble Roadworks je vysoce přesný automatický systém 3D řízení hladicí lišty, který výrazně zvyšuje produktivitu pokládky a kvalitu povrchu, neboť získává referenční údaje přímo z projektu.

Nová generace platformy pro pokládku asfaltu Trimble Roadworks získává referenční údaje přímo z projektu.

Aplikace na bázi operačního systému Android běží na 10palcovém (25,7 centimetru) dotykovém displeji TD520. Rozhraní softwaru Trimble Roadworks je navrženo s ohledem na efektivitu práce a stávajícím uživatelům systémů Trimble je už dobře známé. Vyznačuje se barevnou kontrastní grafikou a jednoduchým ovládáním, kterému se uživatel snadno naučí. Každý strojník si může uživatelské rozhraní přizpůsobit podle svého a zároveň si nastavit i vlastní režim pro zobrazování dat na displeji.

Trimble Roadworks využívá osvědčený hardware Trimble, který je dostatečně robustní a odolný v náročných pracovních podmínkách jako je pokládka vozovek. Použité komponenty Trimble Earthworks lze navíc využít ve vícero systémech a strojích, což podstatně urychluje návratnost investice. Díky široce rozšířenému operačnímu systému Android si uživatelé mohou stáhnout i další užitečné aplikace pro zvýšení produktivity.

Trimble Roadworks je snadno ovladatelný a dostupný systém pro mnoho stavebních firem. Využívá intuitivní rozhraní Trimble pro řízení strojů a aplikuje je na asfaltové finišery,“ řekl Kevin Garcia, generální ředitel oddělení Trimble Civil Construction Specialty Solutions. „Tato platforma rovněž umožňuje začlenit špičkovou technologii Trimble pro pokládku vozovek do ekosystému tzv. propojené stavby, což je zvláště důležité pro komplexní projekty výstavby infrastruktury.

Konektivita

Díky propojení mezi kanceláří a stavbou lze komunikovat efektivněji a zkrátí se doba, potřebná na přenos dat. Modem pro přenos dat Trimble SNM941 Connected Site Gateway umožňuje automatický bezdrátový přenos 3D projektů z kanceláře přes cloudové úložiště do stroje. Strojník má k dispozici vždy nejnovější verzi projektu. Navíc data o produktivitě získaná ze stroje se automaticky přenášejí zpět do kanceláře.

Nová platforma 3D nivelačního systému Trimble Roadworks pro asfaltové finišery je nyní dostupná prostřednictvím dealerské sítě SITECH. V České republice zajišťuje podporu a prodej společnost Construction SITECH CZ s.r.o..

Autor: Jan Rybář
Foto: SITECH
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek