Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Těžba a životní prostředí ve střední Evropě EIECE 2007

Zveřejněno: 1. 7. 2007

Těžební unie ve spolupráci s asociací Euromines Vás zve k účasti na druhém ročníku mezinárodní konference „Těžba a životní prostředí ve střední Evropě“, jejíž součástí je i letos vyhlášení výsledků soutěže Zelený most 2007. 2. ročník mezinárodní konference Těžba a životní prostředí ve střední Evropě EIECE 2007 se koná ve dnech 12.–14. září 2007 v Brně, hotelu Holiday Inn.

Hlavní téma letošního ročníku Udržitelný rozvoj a konkurenceschopnost těžebního průmyslu v EU je rozděleno do tří okruhů:

  1. Udržitelný rozvoj/oprávnění těžit.
  2. Konkurenceschopnost těžebního průmyslu v EU.
  3. Legislativa EU a těžební průmysl.

Záštitu nad akcí převzali ing. Martin Říman – ministr průmyslu a obchodu ČR;

RNDr. Martin Bursík – ministr životního prostředí ČR; ing. Stanislav Juránek – hejtman Jihomoravského kraje a Roman Onderka – primátor statutárního města Brna.

Náš mediální partner, časopis Stavební technika, v minulém čísle otiskl výzvu pro přednášející, která se neminula účinkem. Mnoho odborníků z řad vysokých škol, odborných institucí, ale také z praxe, nám zaslalo své anotace a nyní máme již řadu zajímavých přednášek. Pokud i vy máte zájem ještě prezentovat svůj příspěvek v některém z přednáškových bloků, můžete nám zaslat svoji anotaci do 10. 6. 2007. Přednášky by měly reflektovat nejnovější poznatky v sektoru těžebního průmyslu, měly by být původní, dříve nepublikované. Anotaci v češtině nebo angličtině v rozsahu max. 150 slov je třeba zaslat na adresu unie@tezebni-unie.cz s uvedením vybraného tématického okruhu, 5ti klíčových slov z vypracovaného příspěvku a celé adresy. O tom, zda byl váš příspěvek vybrán do programu mezinárodní konference, budete informováni Organizačním výborem do 30. 6. 2007. Zároveň vám budou zaslány specifikace na vypracování celého příspěvku.


Obr. 1: Vítězná rekultivace roku 2006 Růženin lom v Brně. Autor arch. Eva Wagnerová

Pokud máte zájem se konference zúčastnit jako posluchači a diskutující, máme také pro vás bližší informace:

Konferenční poplatek při zaslání přihlášky do 25. 7. 2007 je 5 400 Kč, po tomto termínu, nejpozději však do 5. 9. 2007, uhradíte poplatek ve výši 6 400 Kč. Účastnický poplatek zahrnuje kromě organizačního zajištění akce, stravy, společenského večera také sborník konference v česko-anglické verzi, exkurzi a publikaci Zelený most 2007. Pro studenty středních a vysokých škol a úřady místní samosprávy je účastnický poplatek stanoven na 950 Kč. Ubytování vám rádi zajistíme přímo v hotelu Holiday Inn za ceny se speciální slevou, nebo vám poradíme další možnosti levnějšího ubytování.

V rámci konference EIECE 2007 se uskuteční výstava nejlepších projektů přihlášených do druhého ročníku soutěže Zelený most 2007, které porota nominovala do druhého kola. Na slavnostním večeru 13. 9. 2007 bude vyhlášen nejlepší projekt a autor i investor tohoto projektu převezmou vítězné pamětní plakety.

Dne 14. 9. 2007 je pro vás připravena exkurze s odborným výkladem na vítěznou rekultivaci roku 2006 Růženin lom v Brně.

V současné době se za partnery konference přihlásily tyto organizace:

Zlatý partner
Českomoravské štěrkovny, a.s. Českomoravský cement, a.s.

Stříbrný partner
Veletrhy Brno, a.s.

Bronzový partner
Lasselsberger, a.s.

Mediální partneři: odborné časopisy Uhlí - Rudy - Geologický průzkum, Stavební technika, Stavební informace, Minerální suroviny/Surowce Mineralne a server Bagry.cz.

Budeme rádi když tyto řady rozšíříte i vy ostatní a těšíme se na naši další spolupráci.

V případě, že se chcete o konferenci dozvědět víc, máte dvě možnosti – sledovat internetové stránky Těžební unie, nebo se obrátit přímo na náš organizační výbor e-mailem nebo telefonicky – viz kontakty v záhlaví článku.

Autor: Mgr. Milena Šandová
Foto: Archiv Těžební unie
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek