Dnes je 9.5. – svátek slaví Ctibor

Testování pneumatik Techking

Zveřejněno: 11. 9. 2008

Výrobce pneumatik pro stavební a důlní stroje Techking udělil společnosti Mands International s.r.o. certifikát „Technické Servisní Centrum“ pro Českou republiku a Slovensko, který ji opravňuje vyřizovat případné reklamace, řešit veškeré technické otázky spojené s provozem stavební techniky používající pneumatiky značky Techking, provádět testování pneumatik a další činnosti ve výše uvedených oblastech.

Na základě těchto kompetencí nechala společnost Mands International s.r.o. provést testování pneumatik v certifikačním institutu pro homologaci pneumatik. Cílem testů bylo zjistit, co vlastně pneumatiky značky Techking vydrží a také porovnat tuto značku s premiovými značkami jiných světových výrobců.


Certifikát "Technické servisní centrum"

Extrémní zatížení při vysoké rychlosti

Pro testy byly vybrány tři rozměry pneumatik pro mobilní jeřáby (385/95R25, 445/95R25, 445/80R25), které bývají extrémně zatížené v provozu a jsou tedy na ně kladeny nejvyšší nároky. Tyto pneumatiky musí vydržet vysoké zatížení při rychlosti až 80 km/hod.

Test se prováděl až do úplného zničení pneumatiky, tedy do stavu, kdy se projeví jakákoliv chyba na pneumatice (separace, poškození patky atd.) Měřil se čas, který pneumatika vydrží až do tohoto stavu. Výsledek testů jsme očekávali s napětím. Byli jsme ale mile překvapeni dosaženými hodnotami.

Rozměr 445/95R25 vydržel přes 102 hodin a ujel dráhu 3 766 km, rozměr 385/95R25 dokonce 128 hodin s tím, že ujel vzdálenost 4 827 km a rozměr 445/80R25 přes 100 hodin při vzdálenosti 3 706 km.

Tento výsledek jednoznačně potvrdil, že pneumatiky značky Techking jsou velmi kvalitní a jsou srovnatelné s ostatními značkami.


Testované radiální pneumatiky ETGC byly vyvinuty pro inovovanou technologii Techkingu k zajištění mimořádného výkonu na silnici

Spolehlivost za přijatelnou cenu

A jak takové srovnání s jinými značkami vyšlo? Samozřejmě se jako standard vzala značka Michelin, která ve stejném testu vydržela 177 hodin.

Druhou srovnávanou značkou byl japonský Bridgestone, který vydržel 106 hodin, což je pouze o 2 % lepší výsledek než Techking. Dá se tedy říci, že Techking je srovnatelnou značkou s Bridgestone. Ve srovnání s Michelinem se v testu dosáhlo cca 60 % hodnot.

Co lze tedy závěrem o značce Techking konstatovat? Především splňuje očekávání uživatelů těchto pneumatik a jedná se o značku „za rozumnou cenu rozumná kvalita”. A to je i záměrem exkluzivního distributora této značky na našem trhu, společnosti Mands International s.r.o., prodávat spolehlivé pneumatiky dobré kvality za přijatelnou cenu.

Autor: Ing. Martin Sedláček
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek