Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Terramet spol. s r.o. – turné řady COMPACT LINE

Zveřejněno: 22. 8. 2006

V rámci podpory prodeje stavebních strojů JCB probíhaly v letošních jarních týdnech postupně, ve všech krajích České republiky, dva typy předváděcích akcí společnosti Terramet spol. s r.o.

První akce pod názvem HEAVY LINE, určena především zástupcům velkých stavebních společností, projela již pět velkých měst naší republiky - České Budějovice, Plzeň, Liberec, Ostravu a Brno. Do konce tohoto projektu, jenž je zaměřen na prezentaci velkých rýpadel a velkých nakladačů, zbývá už jen zastávka v Praze (6. - 7. 6.) a v Hradci Králové (9. - 10. 6.).


Kolový nakladač JCB typ 406, výkon 44 kW, nosnost 5 t, objem lopaty 0.8 m 3

V rámci druhé jarní předváděcí akce (s názvem COMPACT LINE) prezentovala firma Terramet spol. s.r.o. menší stavební stroje, typu minirýpadla, mininakladače, midirýpadla, a malé nakladače. Účastnili se jí především zástupci menších společností, městských stavebních a obecních úřadů.


Teleskopický manipulátor - JCB typ 524-50, nosnost 2.4 t, max zdvih 5 m, max. dosah 2.9 m

Redakce časopisu Stavební technika zastihla tým Compact Line v jižních Čechách, v Litvínovicích u Českých Budějovic.

Konzultantem a odborným poradcem byl pro všechny zájemce Jiří Mácha, obchodní manažer pro prodej stavebních strojů regionu jižní Čechy. Příchozí si mohli všechny vystavené stroje sami vyzkoušet při práci a manipulaci.


Minirýpadlo 8045Z s nulovým poloměrem otáčení

Minirýpadlo 8045 ZTS – letošní novinka

V rámci letošní jarní prezentace lehké stavební techniky JCB se i v Litvínovicích představilo minirýpadlo JCB 8045 ZTS s naftovým motorem Perkins (výkon 34,1 kW) a hydraulickým pístovým čerpadlem Load sensing. Toto minirypadlo nové generace má ve standardním provedení gumové pásy, kombinovaný hydraulický rozvod, předsunutou radlici a plně prosklenou kabinu. Kromě možnosti podkopu až do hloubky 3 725 mm je jeho vyhledávanou předností tzv. nulový poloměr otáčení kabiny. V žádné poloze svého otočení totiž nepřesáhne šířku gumových pojezdových pásů.


Jednoramenný (smykem řízený) mininakladač, obsluha nastupuje bočními dveřmi

Poměrně úzký (1 980 mm) výkonný 4,7 tunový pomocník tak najde uplatnění:

  1. při flexibilních transportech na staveniště,
  2. při požadavcích na přesné provedení práce v těsných prostorách (interiér i exteriér),
  3. v městské zástavbě, kde je potřeba kromě stavebního problému minimalizovat omezení a ohrožení silniční dopravy,
  4. u zkušené obsluhy, jež preferuje pohodlí, vybavení, snadné ovládání,
  5. u společností, které při pořízení rýpadla kladou důraz na vyváženost užitných vlastností, výkonu a ceny.
Autor: Petra Zíková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek