Dnes je 8.5.

Teleskopické manipulátory společnosti Ramirent

Zveřejněno: 27. 6. 2008

Přední finská společnost Ramirent, leader mezi půjčovnami se širokým portfoliem produktů nejen v severských zemích, ale i ve střední a východní Evropě, si za necelé dva roky působení v České republice vybudovala významné postavení v odvětví pronájmu stavebních strojů a malé mechanizace.

Zákazníci společnosti Ramirent si mohou vybrat z nejmodernějšího strojového parku, který je nabízen jak v General rental, tak ve specializovaných divizích zaměřených na výtahy, nůžkové plošiny, lešení či teleskopické manipulátory.

Stroje s výhodami k nezaplacení

V dnešní době si zejména v oboru stavebnictví nedokáží práci bez univerzálních strojů zvaných teleskopické manipulátory vůbec představit. Manipulátory jsou velmi oblíbené díky mnohým výhodám. Snadno převáží a rychle manipulují s materiály na stavbách, nahrazují funkci jeřábů, vysokozdvižných plošin a vozíků a dokáží uložit materiál na místa, která jsou například pro jeřáby nedostupná. Velkým plusem je 3D systém, který se používá na výstavbu nebo rekonstrukce mostů.

Výhodný je pronájem strojů

Z důvodu velké poptávky po manipulátorech samotných i po strojích s obsluhou vznikla ve společnosti Ramirent specializovaná divize věnovaná přímo na pronájem manipulátorů. „V současné době naše půjčovny disponují manipulátory renomovaných značek především MANITOU, TEREX a CAT s dosahem 6 až 25 metrů. Manipulátory dodáváme zejména na rozsáhlé projekty či stavby, jako jsou stavby tunelů, opláštění hal, výstavba bytových komplexů apod.,” uvedl vedoucí divize plošin a teleskopických manipulátorů společnosti Ramirent Jan Cyrany.

Nedávno společnost Ramirent otevřela novou půjčovnu strojů na jihu Čech. Po pražské, brněnské a ostravské pobočce se tak nově objevila filiálka v jihočeské metropoli České Budějovice. Půjčovna disponuje kompletním sortimentem stavebních strojů včetně malé mechanizace, poskytuje služby a servis v plném rozsahu.

Rozhodujete se, zda stavební stroje jako je například teleskopický manipulátor nakoupit nebo pronajmout? Je zde mnoho výhod, které ukazují právě na volbu pronájmu. Pronájem zajistí značné úspory ve srovnání s koupí – investicí, takže zlepšíte hospodářský výsledek. Lehce také najdete přesný typ vhodného zařízení. Pronajmutí stroje zaručí značné snížení nákladů eliminací potřeby velkých skladovacích prostor a díky možnosti zajištění údržby zařízení nebudete potřebovat vlastní servis, náhradní díly ani zvláštní personál.

Co se týká kontroly nákladů, v účetnictví budete mít pouze jeden účtovatelný náklad a ušetříte čas také se zajištěním nákladů na licenci, certifikáty, jinou administrativu i na náklady spojené s nákupem zařízení. V případě, že si pronajmete potřebné zařízení, využijete váš kapitál pro jiné projekty a další rozvoj.

Novinka letošního roku

Společnost Ramirent chce poskytovat svým klientům stále novější a modernější stroje. „Tento rok je novinkou stroj značky MANITOU typu MT 1840 EP Privileg. Odlišuje se novou kabinou a lehkou úpravou interiéru. Stroje mají nosnost 4 tuny a dosáhnou do výšky až 18 metrů. Naše společnost klade důraz i na poskytovaní příslušenství k manipulátorům, a proto máme pro zákazníky k dispozici např. pracovní koš se šířkou 6 metrů, jeřábový naviják s nosností 5 tun a v naší nabídce nechybí ani lopata, vidle, koše do šířky 2,5 metru a velmi netradiční 3D systém,” doplnil novinky Jan Cyrany.

Partner dlouhodobých projektů významných staveb

Každému zákazníkovi se snaží společnost Ramirent vyhovět a přistupovat individuálně pro efektivní řešení jeho potřeb. „Překlenujeme nejen krátkodobě zvýšenou potřebu strojového parku, ale jsme hlavně partnerem pro dlouhodobé projekty. V současné době jsme dodávali teleskopické manipulátory například na stavbu Obchodního domu Paladium, Rádia svobodná Evropa, dále na stavby mostů či tunelů nebo na výstavbu bytových komplexů RD,” uvedl příklady aktuálních referenčních staveb jednatel společnosti Jiří Plch.

V současné době patří společnost Ramirent mezi jednu z největších půjčoven v pronájmu manipulátorů.

Autor: Jiří Plch
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek