Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Stroje Hidromek mají oficiálního dealera pro Českou republiku

Zveřejněno: 3. 12. 2019

Společnost KOBEX Bohemia s.r.o. se k 1. prosinci 2019 stala oficiálním dealerem stavebních, zemních a těžebních strojů značky Hidromek do České republiky. Spolupráce s tureckým výrobcem se týká prodeje nových a použitých strojů, záručního a pozáručního servisu a dodávek náhradních dílů.

Na tuzemský trh se dostává technika renomovaného výrobce, který je držitelem mnoha ocenění na celém světě. Produktová řada Hidromek, určená pro Českou republiku, zahrnuje rýpadlo-nakladače, kolová a pásová rýpadla, kolové nakladače, motorové grejdry, ale i speciální stroje jako jsou rýpadla pro nakládání s odpady, nebo tunelová a demoliční rýpadla. Podle jednatele firmy KOBEX Bohemia, Lubomíra Kopeckého, se první stroje Hidromek objeví v České republice na přelomu roku.

Stroje Hidromek v sobě spojují sofistikované technologie s unikátním designem, připomínajícím například prémiové nebo sportovní automobily. Jejich základním rozpoznávacím znakem je kombinace lesklého bílého laku s červeně lakovanými doplňky. Vysoká škola designu je přítomna také v kabině, a to zejména v podobě multifunkčního ovládacího panelu OPERA (Hidromek Operator Interface), který se inspiroval ve sdružených ovládacích panelech automobilů vyšších tříd; dále například nechybí doplňky z perforované kůže nebo červené prošívání sedadel a koberečků. Příkladné zpracování detailů najdeme také na dalších komponentech stroje, jako je LED osvětlení, osvětlení nástupního prostoru, madel a zábradlí a podobně. Všechny tyto detaily poukazují na příslušnost techniky Hidromek k prémiové řadě strojů. Co se týče designu, Hidromek je držitelem celkem 17 ocenění v celé řadě designérských soutěží. Naposledy získal ocenění v prestižní soutěži iF DESIGN AWARD 2019, a to za nekonvenční zpracování pásového mini-rýpadla HMK 60 CR, určeného zejména do městských zástaveb.

Pásového mini-rýpadla HMK 60 CR spolu se špičkově vybaveném pásovým midi-rýpadlem HMK145LCSR
Pásového mini-rýpadla HMK 60 CR spolu se špičkově vybaveném pásovým midi-rýpadlem HMK145LCSR

Z hlediska potenciálu nové značky na českém trhu stojí za zmínku například zbrusu nové kolové rýpadlo s modelovým označením HMK 150W, které bude u nás uvedeno v nejbližších týdnech. Podle Lubomíra Kopeckého je potenciál také ve špičkově vybaveném pásovém midi-rýpadle HMK145LCSR, nebo v pásovém rýpadle HMK 390 Long Reach se speciální konstrukcí výložníku a ramen. Tento model s prodlouženým dosahem má jednu velkou konkurenční výhodu: je jediným modelem v kategorii Long Reach na trhu, vybaveným ve standardu lžicí o objemu 1 m3. „Značka Hidromek podle mého názoru na českém trhu chyběla. Na veletrzích jako je mnichovská Bauma jsme všichni viděli, na jak vysoké úrovni tyto stroje jsou a co mohou svým zákazníkům nabídnout,” říká ke vstupu na trh Lubomír Kopecký a dodává: „Český zákazník se změnil a dnes už jednoznačně požaduje kvalitu. Stroje Hidromek tyto nároky splní a přidají k tomu ještě něco navíc. Mám na mysli zejména jejich povedený design a zpracování detailů.

O společnosti Hidromek

Počátky značky Hidromek se začaly odvíjet v Ankaře v roce 1978, kdy byl založený stejnojmenný závod, původně zaměřený na výrobu příslušenství pro zemědělské traktory. Postupem času se výroba přeorientovala na stroje pro stavební průmysl, exponenciálně rostl také počet zaměstnanců a továren. Dnes zabírají výrobní prostory neuvěřitelných 1,2 mil. m2, výroba probíhá celkem v šesti moderních továrnách v Turecku, kde je zaměstnáno přes 2 000 pracovníků. Roční produkce strojů převyšuje 10 000 kusů, které jsou importovány do více než stovky zemí světa. Hidromek byl zařazen do TOP 50 celosvětových výrobců stavebních strojů a zařízení („the yellow table 2018”), patří mezi největší průmyslové výrobce v Turecku.

O společnosti KOBEX Bohemia s.r.o.

KOBEX Bohemia je od roku 2017 autorizovaným dovozcem stavebních strojů KOBELCO do České republiky a od prosince 2019 výhradním importérem strojů Hidromek. Do České republiky dováží také buldozery značky DRESSTA a příslušenství japonského výrobce OKADA. Zákazníkům poskytuje komplexní služby – od prodeje strojů a příslušenství, přes financování, až po dodávky náhradních dílů, záruční a pozáruční servis. Společnost sídlí v nově vybudovaném areálu v Praze-Čestlicích s výbornou dostupností z dálnice D1.

Foto: KOBEX Bohemia

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek