Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Střípky z MSV v Brně

Zveřejněno: 9. 10. 2003

Jubilejní ročník MSV potvrdil svou pověst největší strojírenské a průmyslové přehlídky v zemích střední a východní Evropy. Mezi 100 000 návštěvníky bylo téměř 80 % odborníků. Dominantním tématem letošní strojírenské přehlídky se totiž stala prezentace českých výrobců a průmyslových firem před vstupem ČR mezi země EU.



Letošní mezinárodní strojírenský veletrh, již 45. ročník, se uskutečnil na brněnském výstavišti od 15. do 19. září. Současně s tímto renomovaným veletrhem probíhal i druhý ročník mezinárodního veletrhu Transport a Logistika. Obou veletrhů se zúčastnilo cca 2300 vystavovatelů ze 36 zemí na ploše, jejíž rozloha činila téměř 70 tisíc m2. Brněnské výstaviště se i nadále inovuje, důkazem toho je i výstavba nového pavilonu F (který nahradil starý pavilon), slavnostně otevřeného právě v den zahájení MSV.
Tento pavilon hostil poprvé na strojírenském veletrhu firmy, které tu v předchozích ročnících vystavovaly výrobky z oborů energetika, plasty, chemie a materiály pro strojírenství. Výstavba nové haly byla zahájena v polovině února. Nový pavilon poskytuje vystavovatelům celkem 5107 m2 výstavní plochy, ale také kanceláře ve dvou nadzemních podlažích a technické zázemí v suterénu. Architektura nového pavilonu F představuje soudobé, výtvarně zdařilé pojetí výstavního objektu.
Hlavním letošním tématem MSV byl obor Energetika a silnoproudá elektrotechnika. Mezi dalšími se prezentovaly zejména obory Elektronika, automatizace a měřicí technika, Plasty, gumárenství a chemie, Obrábění, tváření a povrchové úpravy. Kromě řady doprovodných programů se uskutečnila soutěž o Zlaté medaile MSV 2003. V soutěži o nejlepší exponáty bylo uděleno dvanáct Zlatých medailí MSV a veletrhu Transport a Logistika.

Kromě toho došlo k předání dalších cen, např. generálního ředitele Veletrhů Brno, Českomoravské elektrotechnické asociace a mediálních partnerů obou veletrhů. Stavební techniku nebylo na letošních ročnících obou veletrhů prakticky vidět, s výjimkou manipulační techniky, vozíků a pracovních plošin, kompresorů, generátorů atp., které byly prezentovány především na volné ploše A a Z. Nutno uvést, že novinek tu bylo představeno velmi málo.
Jednou z nich byla např. pracovní plošina TZ 20A firmy Eurostroj Schlager, s maximálním zatížením plošiny do 1000 kg při bočním dosahu 7,5 m. Při zatížení do hmotnosti 150 kg je max. boční dosah 11 m. Jako novinku uvedla společnost Terramet z oblasti manipulační a vysokozdvižné techniky vozík Wave, vyráběný mnichovskou firmou Crown Gabelstapler, který je velmi vhodný a ekonomický pro řešení dopravy a manipulace v moderních logistických systémech.

Vozík umožňuje obsluze dosažitelnost do výše 3800 až 4100 mm nad úrovní podlahy při nosnosti v rozsahu od 90 do 135 kg. Naše stručné ohlédnutí za letošními oběma ročníky veletrhů - MSV a Logistika a Transport doplňujeme několika ilustračními záběry.
Autor: Karel Kurka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek