Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Stavte na informacích

Zveřejněno: 23. 3. 2005

Stavební veletrhy Brno, patřící k nejvýznamnějším oborovým akcím nejen v České republice ale i v evropském měřítku, se pomalu blíží.

Uskuteční se ve dnech 19.23. dubna 2005 na brněnském výstavišti a představí celkem 4 samostatné projekty: IBF 10. mezinárodní stavební veletrh, SHK BRNO 6. mezinárodní veletrh technických zařízení budov, URBIS
Fórum investičních příležitostí, Technologie a zařízení pro města a obce a ELEKTRO 2. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov. Do oficiálního zahájení sice ještě zbývá několik týdnů, přesto již v těchto dnech je možné konstatovat, že rok 2005 se stane v dosavadní historii veletrhů významným mezníkem. Důvodů je hned několik - stavební výroba v České republice stále roste, podmínky stavebního trhu jsou tedy téměř ideální.
Stavební veletrhy Brno 2005 se již v těchto dnech těší nebývalému zájmu vystavovatelů a znovu potvrzují svůj mezinárodní rozměr. Oficiální účast už potvrdily země jakou jsou např. Německo, Polsko, Čína, Kanada nebo Velká Británie. Představit firmu a její produkci na veletrhu tohoto formátu je obrovskou příležitostí pro další rozvoj podnikání. K dispozici je moderní vystavovatelský servis a tým, který bude partnerem pro plnění vašich plánů. Mimo jiné se mohou vystavující společnosti zdarma prezentovat na webových stránkách www.ibf.cz.


Stavební veletrhy Brno v roce 2004 v číslech
Veletržní komplex Stavebních veletrhů Brno 2004 (kromě IBF to byly také veletrhy, SHK BRNO, URBIS, ELEKTRO a ENVIBRNO, které se koná jednou za dva roky) přilákal celkem 94 502 návštěvníků ze 42 zemí. Téměř 90 % z nich navštívilo samotný veletrh IBF, z toho 65% tvořila odborná veřejnost. Zájem vystavovatelů o firemní prezentaci na brněnském výstavišti je každoročně velký.
V minulém roce se na celkové obsazené ploše 57 301 m2 představilo 1 507 firem z 23 zemí. Veletrhu IBF se zúčastnilo 887 z nich (celkem z 20 zemí, na ploše 36 143 m2). Většina vystavovatelů využívá Stavební veletrhy Brno nejen k prezentaci vlastní značky a předvedení novinek (ty mohou každý rok v rámci jednotlivých veletrhů získat ocenění Zlatá medaile nebo AURA), ale i k navázání nových kontaktů a jako místo kontraktačních jednání. Celá řada společností je již několik let věrná právě Stavebním veletrhům Brno a na výstaviště se opakovaně vrací; podle loňského průzkumu zde více jak 80 % firem vystavuje pravidelně. Spokojenost s ročníkem 2004 vyjádřilo téměř 70 % vystavovatelů.

Ibf 2005 představí sofistikované stroje
Jedním ze stěžejních oborů Mezinárodního stavebního veletrhu IBF budou opět po dvou letech stavební technika a stroje, mechanizace a technologická zařízení pro stavební průmysl. Komodity, které mají pro stavebnictví zásadní význam, zaznamenávají nárůstovou tendenci již několik let. Vystavovatelé na veletrhu IBF 2005 vidí optimisticky i blízkou budoucnost. Ve dnech 19. – 23. dubna 2005 představí na brněnském výstavišti ty nejčerstvější novinky z oboru, některé společnosti plánují české nebo dokonce světové premiéry svých produktů.


Veletrh URBIS 2005 - průsečík témat pro města a obce
Chystaný veletrh URBIS 2005 s ukončením jedné etapy práce krajů o podzimních volbách chystá řadu zlomových prvků, které dávají tušit nový směr vývoje veletrhu pro další léta. Tradiční částí zůstane v příštím roce nabídka technologií a zařízení pro města a obce, nově bude posíleno Fórum investičních příležitostí. To představí expozice jednotlivých krajů ČR v novém pavilónu V společně s předními stavebními firmami. Součástí Fóra bude také nově Katalog investičních příležitostí.
Obce, města a kraje v něm budou moci prezentovat lokální investiční pobídky a projekty; katalog bude následně distribuován nejen v ČR, ale také do zahraniční. „Veletrhy Brno, a.s. vytvářejí ideální podmínky s ohledem na vznikající trh nemovitostí a s ním spojené investiční možnosti. Osloveno bylo přes 6 000 starostů s nabídkou představit své investiční záměry. V návaznosti na jednání jsou zváni jak přední investoři, kteří se již v ČR angažovali, tak agentury, které mohou informovat zahraniční zájemce o investování v ČR či přímé investory,“ komentuje přípravy veletrhu URBIS 2005 Jana Ostrá, vedoucí manažerka Stavebních veletrhů Brno 2005.


Mezi nejvýznamnější části odborného doprovodného programu veletrhu URBIS bude patřit již tradičně Kongres starostů a primátorů měst a obcí ČR s hlavním tématem: Přímá volba starostů, pořádaný Svazem měst a obcí ČR. Jedním z hlavním témat programu bude dále bydlení a koncepce bytové politiky v České republice, kterou přiblíží konference připravovaná v součinnosti s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR (MMR). Celý jeden blok doprovodného programu bude věnován tématu „Obec a podnikání“ a možnostem tzv. Private Public Partnership (PPP). Semináře jsou připravovány ve spolupráci s PPP centrem, Asociací PPP, Ministerstvem financí ČR a MMR.
Stranou nezůstanou ani informace o možnostech využití fondů EU pro podporu podnikatelských záměrů, kde mohou mít hlavní slovo obce a města. Diskutovat se bude také na téma Stát a kraje ve zdravotnictví a sociální péči. Připravovaný ročník veletrhu URBIS 2005 dává tušit proměnu veletrhu v následujícím roce. Hlavním záměrem je posílit význam veletrhu coby služby městům, obcím a krajům v hledání a uplatnění rozvojových a investičních záměrů, které mohou podpořit rozvoj a prosperitu regionů ČR.

ELEKTRO 2005 vám pomůže navázat ty správné kontakty
Mladý projekt v zavedeném veletržním komplexu Stavebních veletrhů Brno, atraktivní témata, desetitisíce návštěvníků, silné odborné zázemí a v neposlední řadě - Ty správné kontakty! – to je ELEKTRO - Mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov. Užívání elektrotechniky a nových technologií ve stavebnictví je všeobecný trend, jeho význam navíc postupně narůstá.
Další potenciál skrývá veletrh SHK BRNO. Dopravní systémy, klimatizace, vytápění, ochrana budov, osvětlení – nic z toho se bez elektrotechniky neobejde. Vedle řídících systémů a systému inteligentních budov se ELEKTRO bude v roce 2005 věnovat především tematice osvětlení v architektuře. Pro odbornou veřejnost bude připraven i zajímavý doprovodný program, který je určen zejména elektrotechnikům, projektantům nebo třeba soukromým podnikatelům v elektrotechnice. Již nyní můžeme jmenovat některá témata, kterým se odborný program bude věnovat: Osvětlení tunelů, Nové trendy inteligentních systémů v elektroinstalaci budov nebo Inteligentní modely nouzového osvětlení.


Vedle drobných řemeslníků a lidí, kteří třeba jen plánují nové osvětlení do bytu, se na brněnském výstavišti scházejí také desítky dalších potenciálních zákazníků firem, specializujících se na elektro. Stavební projektanti, developeři, architekti, realizátoři staveb - to vše jsou vystavovatelé a současně i návštěvníci Stavebních veletrhů Brno, tedy i projektu ELEKTRO. Kde jinde hledat specializovanější veletrh? Možnost přihlásit se k účasti na Stavebních veletrzích Brno 2005 tu stále je. Chopte se šance, přihlaste se a vystavujte s námi! (www.ibf.cz)
Autor: Zuzana Krupičková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek