Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 1.5.

Stavební veletrhy Brno očekávávají rekordní účast vystavovatelů i návštěvníků

Zveřejněno: 13. 4. 2008

Ve dnech 22–26. dubna 2008 otevře své brány každoroční, letos už 13. ročník Stavebních veletrhů Brno. Souběžně s touto akcí se uskuteční oslava 80 let od vzniku unikátní funkcionalistické stavby Brněnského výstaviště s dominantou pavilonu A. Stavební veletrhy Brno 2008 spojují tři projekty: IBF, SHK BRNO a URBIS INVEST.

Největší z nich je 13. mezinárodní stavební veletrh IBF, který pokrývá prakticky všechny oblasti stavebnictví – realizace staveb, stavební řemesla a technologie, otvorové výplně, stavební materiály a výrobky, stavební stroje, stavební konstrukce, stavební chemii a mnohé další.

9. mezinárodní veletrh SHK představuje nejnovější trendy v oblasti sanitární techniky a interiérů koupelen, ale prezentují se tu rovněž výrobci a dodavatelé vytápěcí techniky, vzduchotechniky a klimatizací, armatur, potrubí, čerpadel a dalších technických zařízení v budovách. Současně jsou v rámci projektu již popáté rozvíjeny nomenklatury s tematikou ELEKTRO, které zahrnují obory osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov.

3. mezinárodní veletrh URBIS INVEST je v zemích střední a východní Evropy jedinečným projektem, původně založeným na prezentaci technologií pro města a obce. Na základě rostoucího zájmů vystavovatelů a odborných návštěvníků byl doplněn o oblast investic, financí a realit. Pro veletrh URBIS INVEST byl v letošním roce vyhrazen pavilon B, který by sem měl stát „Business Clubem” Stavebních veletrhů. Jeho koncepce je zaměřena výhradně na vysoce odborného B2B návštěvníka. Vedle sebe se tu představí realizátoři staveb, investiční příležitosti, developerské projekty a samosprávné celky ze zemí CEE.

Proti minulému ročníku pořadatel očekává nárůst vystavovatelů na 1 470 (vloni 1 398), nárůst čisté výstavní plochy na 69 000 m2 (59 813 m2) a překročení hranice 100 tis. návštěvníků (vloni 91 364).

Maximální účasti se letos těší oblast stavebních strojů, která má v tuto chvíli plochu více než 22 000 m2. Přihlášeni jsou již všichni lídři trhu stavebních strojů. Z vystavujících jmenujme například Agrotec, Ammann, Atlas Copco, BOBCAT CZ, CASETEC, Cime, CM Bohemia, Kohlshein, Kuhn – Bohemia, Liebherr – stavební stroje, MAN, ND LOR Uničov, Phoenix – Zeppelin, Rothlehner, SCANIA, TERRAMET, Triga nebo Volvo. Také z oblasti ELEKTRO se účast zajímavě rozrůstá. Letos se poprvé účastní i firma Le Grand, která se společností ABB patří ke špičce ve svém oboru.

V oboru tepelné techniky a kotlů byl už v lednu vyšší počet přihlášených než v minulém roce na samotném veletrhu.

Kompletní údaje o všech vystavovatelích naleznete 3 týdny před zahájením veletrhu na: www.stavebniveletrhybrno.cz.

Stavební stroje, Bytová výstavba (zahrnující také opravy a rekonstrukce, dřevostavby a zelenou energii) jsou letošní zvýrazněná témata Stavebních veletrhů.

Další důležitou a tradiční součástí Stavebních veletrhů je bohatý doprovodný program, semináře, konference a různá pracovní setkání. Ze soutěží jmenujme Mezinárodní mistrovství ČR mladých klempířů, pokrývačů a tesařů 2008, 3. ročník soutěže PODLAHA CUP, soutěž „Učeň instalatér 2008”, Zlatá medaile a TOP Invest.

Vydavatel časopisu Stavebnictví a interiér vyhlašuje v prostorách Stavebního národního centra 2. ročník soutěže Výrobek roku.

Stavební veletrhy Brno (včetně IBF, SHK, URBIS Invest)

Datum konání22. až 26. dubna 2006
Místo konáníVýstaviště Brno, Česká republika
PořadatelVeletrhy Brno a.s.
Čas konáníÚt–So: 9:00–18:00 hodin
VstupnéBěžné 120,- Kč
Důchodci 60,- Kč
50 % sleva při registraci přes internet

1 Z redakčních podkladů zpracoval RNDr. Jiří Hejhálek
Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek