Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Stavební stroje známých značek pod taktovkou firmy Kohlschein

Zveřejněno: 4. 2. 2009

Den otevřených dveří společnosti Kohlschein, oficiálního zástupce výrobců stavebních strojů značek HITACHI, TEREX a MUSTANG, se konal ve dnech 21. a 22. 1. 2009 v Brně – Líšni. Tato pravidelná a dlouholetá akce se těšila velkému zájmu především zájemců o koupi strojů.

Tato populární akce firmy KOHLSCHEIN je pořádána již tradičně vždy koncem ledna a to již více než 15 let. Za dobu své existence se osvědčila a to zejména proto, že si zde každý příchozí může stroje sám vyzkoušet a osobně se tak přesvědčit o jejich schopnostech a výkonech a nekupuje tedy „zajíce v pytli”. Předvádění a testování je zaměřeno především na tři nosné značky: HITACHI, TEREX a MUSTANG.

V letošním roce si návštěvníci mohli vyzkoušet dvanáct nejžádanějších strojů o hmotnosti 1 až 30 tun. Především to byly rypadlové nakladače s různou výstrojí, mini rypadla, kolová i pásová rypadla několika váhových kategorií, smykem řízené nakladače s různými druhy podvozků a také velký čelní kloubový nakladač. Mnoho dalších strojů si zájemci mohli prohlédnout na výstavní ploše v blízkosti lomu a ten nejmenší i přímo ve stanu, kde bylo připraveno občerstvení.


Návštěvníci si mohli vyzkoušet dvanáct nejžádanějších strojů

V letošním roce počasí nebylo nejlepší a návštěvníci se brodili směsí bahna a sněhu, evidentně to však nikomu příliš nevadilo a zájemců o předváděné stroje bylo po oba dva dny dostatek.


Další stroje si zájemci mohli prohlédnout na výstavní ploše v blízkosti lomu

Tak jako každoročně, celá akce proběhla přesně podle plánu a pod dohledem Jiřího Kotouše, obchodního ředitele společnosti Kohlschein spol. s r.o., kterému jsme položili několik otázek.

Lednové Dny otevřených dveří Vaší firmy se stávají téměř tradicí, letos se konaly podruhé v lomu Kalcit. Proč jste zvolili tento termín a toto místo?

Jsou tu pro tuto akci velmi vhodné podmínky. S firmou Kalcit již dlouho spolupracujeme, takže bylo velmi jednoduché se dohodnout.


Video z předváděcí akce

Jak hodnotíte letošní předváděcí akci, splnilo množství návštěvníků Vaše očekávání?

Jsem naprosto spokojen. Účast je vysoká a hlavně zde jednáme o konkrétních dodávkách konkrétních strojů v konkrétních termínech. Velká účast nás již nepřekvapí. Naši zákazníci na tuto akci jezdí rádi a pravidelně, protože si zde mohou všechny stroje vyzkoušet dříve, než je koupí a to majitele i strojníky velice láká.


Mikrorypadlo ZX 10 U

Předvádíte širokou paletu známých a oblíbených strojů, na co byste zaměřil pozornost zákazníků u těchto jednotlivých typů:

Minirypadla HITACHI

Velký zájem zaznamenáváme o mikrorypadlo ZX 19 U o hmotnosti 1000 kg a také o rypadla s krátkou zádí o hmotnosti od 3 do 8 tun, jako možnou náhradu rypadlových nakladačů. HITACHI dnes nabízí stroje v kompletní výbavě a u všech modelů do 3 tun hmotnosti je standardní výbavou i automatická klimatizace. A to je v dnešní době „oteplování” klimatu velké plus pro minirypadla HITACHI.

Nakladače HITACHI

Zde je velký zájem o nakladače nové generace, které již nabízí mnoho technických a elektronických „vychytávek”, takže opět platí, dobrá možnost si stroj vyzkoušet. HITACHI ZW 310 je tím největším nakladačem, který je v nabídce HITACHI a je to vynikající stroj, což nám to potvrzují nejen jeho majitelé, firma Hutira – Omice, ale i zkušení strojníci, kteří tento nakladač zde vyzkoušeli.

Hydraulická rypadla HITACHI

Tato rypadla dnes představují technický a konstrukční vrchol. Jsou to robustní a výkonné stroje, jejichž provozní náklady jsou však neuvěřitelně nízké. ZX 280-3 je úžasný stroj a každý jej chce vyzkoušet. Není divu, že jsme v loňském roce mnohonásobně zvýšili prodej pásových strojů Hitachi dodaných do ČR. Není také divu, že právě dnes předáváme firmě LOMY MOŘINA, nové 50-ti tunové rypadlo HITACHI s „horovou” lžící. A to, že je to zároveň i první takovýto stroj do firmy HITACI prodaný v Evropě, je pro mě jen onou pomyslnou „hrozinkou na dortu”. Inu stále více platí, že Japonci jsou Japonci, a to i u rypadel.

Rypadlo nakladače TEREX

Tyto stroje jsou již od roku 1992 pilířem naší nabídky. Nejdříve jsme je prodávali pod názvem Massey Ferguson, pak FERMEC a nyní TEREX, to je globalizace. Je jasné, že právě sem se tudíž soustředí i největší zájem našich zákazníků. Stroje osvědčené konstrukce opět uspokojily jejich zvědavost a to i přes velmi tvrdé podmínky testování. Mnoho zákazníků si také otestovalo i bourací kladivo, nebo rotační hlavu, jež zde byly nasazeny na záďovém podkopu různých „traktorbagrů” TEREX!

Kolová rypadla TEREX

Asi každý ví, že se jedná o rypadla ATLAS-TEREX a ta jsou již tradičně považována za vrchol v oblasti výkonu a stability mezi kolovými rypadly. Kdo již takovýto stroj vlastní, má tak pozitivní zkušenosti, že nekoupí stroj jiné značky. Co k tomu více říci?

Smykem řízené nakladače MUSTANG

Americký, celosvětově uznávaný výrobce těchto strojů je pro nás zárukou, že se jedná o kvalitní, propracovanou konstrukci výkonných a spolehlivých strojů. Jejich prodej v České republice jsme sice zahájili teprve před třemi lety, ale nelitujeme. Zájem o tento typ stroje je u nás stále velice vysoký. Takže roste zájem o stroje značky Mustang a každý dodaný stroj představuje další dobrou referenci, tudíž roste počet zákazníků, kteří jej chtějí vyzkoušet a koupit. A právě proto zde předvádíme i obě možnosti podvozků, které jsou lehce zaměnitelné. Je to zcela nové, jednoduché, účelné a výjimečné!! A právě to chceme našim zákazníkům předvést a nechat vyzkoušet.


Hydraulická rypadla HITACHI dnes představují technický a konstrukční vrchol

Kde se budete prezentovat v nejbližší době?

Nyní se musíme soustředit na požadavky našich klientů, zde při této akci. Již v únoru chystáme další speciální akci. V jejím rámci budeme předvádět příslušenství firmy Windhoff, které je určeno pro speciální, dvoucestná rypadla. Našim prostřednictvím bylo dodáno do ČR již mnoho těchto speciálních rypadel TEREX – ATLAS. A právě speciální příslušenství k těmto strojům se bude v takoví šíři předvádět v České republice vůbec poprvé.

(Na vysvětlení: Dvoucestná rypadla jsou speciální kolová rypadla, které nají kolový i „železniční” podvozek a jsou dnes nenahraditelným pomocníkem pří výstavbě i opravách železnic.)


HITACHI ZW 310 - největší nakladač v nabídce firmy

A další akce pro zákazníky budou samozřejmě následovat po celý rok 2009. Namátkou uvedu ty nejdůležitější MAWEW SCHOVE – Rakousko – předvádění strojů v pohybu – duben 2009. Mezinárodní veletrh stavebních strojů INTERMAT v Paříži – duben 2009. A všude budeme i my, firma KOHLSCHEIN, naši stávající či budoucí zákazníci a námi nabízené stoje a příslušenství.

Co byste přál firmě do nadcházejícího roku?

Firmě přeji, aby i nadále dynamicky rostla, aby svým zákazníkům stále dokázala nabízet „TO NEJLEPŠÍ.....” jak zní i náš firemní slogan a hlavně, aby to i nadále nebyl jen slogan, ale reálná skutečnost.


Pásové rypadlo ZX 280
Autor: Ing. Hana Solařová
Foto: Věra Machková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek