Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Stavební stroje NEW HOLLAND

Zveřejněno: 16. 2. 2006

Koncern AGROTEC a.s. Hustopeče, výhradní dovozce stavebních strojů a náhradních dílů NEW HOLLAND pro Českou republiku, pořádal Den stavebních strojů NEW HOLLAND.

Oficiální akce se uskutečnila dne 26. 10. 2005 v době od 9.00 do 14.00 hodin v areálu servisu Agrotec a.s. NEW HOLAND v Brně na Vídeňské 125. Zde si návštěvníci měli možnost prohlédnout vystavené stroje, promluvit s vedením firmy, získat cenné informace o vystavovaných strojích, občerstvit se atd. Z areálu také v krátkých intervalech odjížděl mikrobus s těmi, kteří si chtěli stroje vyzkoušet v terénu. Na zhruba 3 km vzdáleném a pronajatém poli se stroje pohybovaly v terénu a zde také probíhaly soutěže - jízdy zručnosti s jednotlivými stroji.


Další stavební stroje značky NEW HOLLAND,které byly v areálu k vidění

Produkty NEW HOLLAND heavy line – grejdry

Veliké pozornosti přítomných se těšily právě vystavené grejdry. Ten „menší" o hmotnosti 11 500 kg a velký o hmotnosti 16 200 kg. Oba grejdry jsou pokračovateli značky ORENSTEIN&KOPPEL a na českém trhu je o ně veliký zájem. Je to především proto, že mají opravdu veliké množství výborných vlastností a obrovské využití.

Vlastnosti

Pro svého uživatele poskytují grejdry prostornou kabinu, s výbornou viditelností. Panoramatická viditelnost je zajištěna díky šikmé zadní části kabiny, čímž se stává zadní část stroje bezpečnější. Šestiválcové přeplňované motory CNH s přímým vstřikováním poskytují výrazný nárůst krouticího momentu při velmi příznivé spotřebě paliva. Stroje mají optimální rozložení hmotnosti, a tak jsou stabilní ve všech podmínkách, dokonce i v těžkém terénu. Údržba je nenáročná i díky jednoduchému designu. Hydraulicky nastavitelný otočný třmen umožňuje otáčení středové radlice o 90°. Kola jsou zavěšena tak, aby se mohla přizpůsobovat svahování šikmého terénu. Hydraulický systém typu load sensing zajišťuje citlivou a přesnou kontrolu.


Kola grejdrů mohou být naklápěna,aby vyrovnala velké boční síly

Využití

Hlavní využítí grejdrů je při vytváření rovných ploch jakými jsou silnice, stadiony, parkoviště a jiné. Také se s nimi může částečně modelovat terén přilehlý ke komunikacím. Umí rozhrnout stavební materiál bez zanechání stop na jeho povrchu. Středovou radlici je možné vysunout mimo svůj průjezdný profil a v této poloze ji naklápět, či postavit kolmo k ;zemi. Díky své délce je to velmi přesný stroj, s laserovým naváděním středové radlice se přesnost pohybuje v řádu mm. Nejčastějšími doplňky jsou čelní radlice, zadní rozrývač a nivelační zařízení. Ty také umožňují mnohostranné využití2.

Dvoucestné rypadlo MH-S

Na Dni stavebních strojů NEW HOLLAND si bylo možné prohlédnout i dvoucestné rypadlo NEW HOLLAND MH-S. Tento stroj, jenž se dokáže, jak už vypovídá jeho název, pohybovat jak na cestě, tak i na kolejích, je opravdu vrcholem lidského umu a jeho ovládání také patří k poměrně náročným. Zde již nestačí být řidičem, zde člověk, který ho chce ovládat, musí být strojvůdcem. Pokud jím však je, potom s tímto strojem dokáže dělat opravdu zázraky. O dvoucestném rypadlu však přineseme více informací v příštím roce.


Dvoucestné rypadlo MH-S

Areál servisu Agrotec a.s., Divize stavební stroje

Tento areál slouží nejen jako místo, které zajišťuje kompletní servis a náhradní díly, ale je zde i půjčovna stavebních strojů. Za velmi výhodné ceny si lze zapůjčit s posádkou i bez ní smykem řízené nakladače, rypadlonakladače a teleskopické manipulátory, bez posádky potom lze půjčit dozery. Pokud se ptáte, proč si právě zde půjčovat stavební stroje, potom odpovědí pro je hned několik. Jako nejdůležitější, dle nás, vybíráme: Když se rozhodnete pro zapůjčení, je vám doporučen ten nejvhodnější stroj a následně si dle předem daného ceníku vypočítáte potřebné náklady. Stroj je vám odvezen na místo určení a pronajat na nezbytně nutnou dobu, je předán s plnou nádrží a umytý. Vámi nezaviněná závada na stroji je opravena zdarma.

Na závěr celé akce vysvitlo slunce. My mohli udělat několik pěkných fotografíí a Ing. Pavel Kouřil, ředitel divize Stavební techniky AGROTEC a.s., s Ing. Radkem Relichem, obchodním ředitelem divize Stavební techniky AGROTEC a.s., rozdali těm nejzručnějším řidičům, kteří se zúčastnili soutěže - jízdy zručnosti s jednotlivými stroji - věcné ceny.

Další fotografie a informace o strojích najdete na www.newhollandconstruction.cz.


1 Čerpáno z tiskový zpráv a propagačních materiálu firmy AGROTEC a.s. Hustopeče
2 O stroji jsme se okrajově zmiňovali v č. 4/2005, článek pod názvem: AGROTEC uvádí - CIFA a NEW HOLLLAND
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy AGROTEC
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek