Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.5. – svátek slaví Zbyšek

Stavební doprava a mechanizace – spolehlivý partner stavebních firem

Zveřejněno: 2. 10. 2008

Akciová společnost Stavební doprava a mechanizace (SDM) má již šestnáct let své stálé místo mezi firmami poskytujícími služby nejen stavebním a montážním firmám, ale i soukromým stavebníkům. Zabývá se prodejem a půjčováním stavební mechanizace včetně souvisejících služeb.

Činnost firmy je rozdělena na jednotlivé provozy, které jsou specializovány na určitý druh mechanizace. Vedle hlavní provozovny v Praze má také pobočku v Brně, od roku 2005 působí ve Slovenské republice v Trenčíně. Úspěšný rozvoj firmy a zájem zákazníků si vynutil počátkem července otevření další nové provozovny v Mukařově.

Nosným programem je půjčování a prodej vysokozdvižných pracovních plošin a věžového lešení z hliníkových slitin firmy UpRight, hliníkových závěsných lávek FIXATOR a gumových i plastových shozů na suť KANGURO.

Půjčovny stavební mechanizace

V hlavní pražské provozovně naleznou zájemci půjčovnu zdvihacích mechanizmů, vysokozdvižných pracovních plošin, půjčovnu stavební mechanizace, elektrického ručního nářadí a zahradní techniky.

Půjčovna pracovních plošin společnosti SDM může v současné době nabídnout celou řadu modelů s pracovní výškou až do 17 m, nosností do 680 kg a s možností pojezdu i ve zvednuté poloze. Některé typy plošin mají boční dosah a jsou i pro použití v terénu. Na všechny tyto plošiny je zajišťován i dokonalý servis.

Co se týká zdvihacích mechanizmů jedná se o stavební výtahy nákladní a kombinované pro osoby i náklad, stavební vrátky a hliníkové závěsné lávky. Dále si zde můžete půjčit hliníkové věžové lešení INSTANT SPAN, ale i rámové lešení BOSTA a shozy sutě KANGURO.


Nosný program firmy SDM

Z malé mechanizace zde najdete profesionální nářadí pro stavební firmy i nářadí hobby, které je určeno především pro kutily a zahrádkáře. Jedná se hlavně o vibrační techniku, míchačky na beton, ruční nářadí MAKITA, topidla a vysoušeče, pojízdné kompresory, elektrocentrály, vrtací a bourací kladiva, vysavače, dopravníky a mnoho dalších strojů.

Nová provozovna v Mukařově zabezpečuje především stavební a zahradní techniku a nářadí. Brněnská pobočka je zaměřena na pronájem vysokozdvižných pracovních plošin UpRight, hliníkového věžového lešení INSTANT SPAN, rámového lešení, bednění, shozů suti a malé mechanizace.

V Trenčíně je možné si půjčit například vysokozdvižné pracovní plošiny, hliníková věžová lešení a shozy suti.

Široký prodejní sortiment

Obchodní činnost SDM se soustředí především na výrobky firem, které společnost zastupuje na českém trhu – UpRight (vysokozdvižné plošiny a hliníkové věžové lešení INSTANT SPAN), FIEL-KANGURO (shozy na suť) a FIXATOR (závěsné lávky). Hliníkové lešení INSTANT SPAN má za studena lisované spoje, na které je poskytována záruka 10 let. Montáž věže je velice snadná a rychlá, bez použití nářadí. Tyto věže je možné kombinovat s lávkami SPANDECK a vytvářet tak průchozí systém lešení podobný lešení fasádnímu.

Dalším výrobkem v prodeji společnosti je mechanická skládací plošina PEDAL LIFT PL-324, která je kompromisem mezi hydraulickými plošinami a věžovým lešením. Pracovní výška je 9,1 m, nosnost 250 kg, hmotnost 290 kg. Zdrojem energie je pouze lidská síla. Tím je zaručen ekologicky naprosto čistý provoz, bez nebezpečí kontaminace hydraulickými kapalinami.

Certifikát jakosti

Společnost SDM je držitelem certifikátu řízení jakosti podle ISO 9001:2002, s působností:

„Pronájem stavebních strojů a mechanizmů, jejich opravy a servis, včetně obchodní činnosti a služeb souvisejících”.

Autor: Ing. Libor Valenta
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek