Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

STAN 2006 - 10. veletrh komunálních, silničářských a speciálních nástaveb, podvozků a dalších strojů

Zveřejněno: 5. 11. 2006

Areál firmy KOBIT s.r.o. v Jičíně se stal ve dnech 29. srpna až 1. září 2006 dějištěm jubilejního desátého ročníku prezentačně společenské akce STAN. Představena byla technika z produkce jičínského KOBITu a partnerských i konkurenčních firem. Tradičně byli pozváni zástupci SÚS a dopravních odborů obecních i krajských úřadů z celé republiky. Akci uvedli a moderovali Jaroslav a Petr Nožičkové, majitelé firmy KOBIT s.r.o.

Celou akci odstartoval impozantní příjezd obou slavnostně oděných bratrů. V uvítací řeči zhodnotili patnáctiletou minulost společnosti KOBIT spolu s deseti lety, které působí v Jičíně ve vlastních prostorech. Ostatně idea STANu, jako možnosti cíleně představit produkci společnosti, vznikla spolu s novými možnostmi, které přineslo právě vlastní zázemí.


Úvodní řeč Petra a Jaroslava Nožičkových

Jaroslav Nožička věnoval část úvodní řeči zhodnocení stavu českých komunikací a poukázal na nezodpovědný přístup osob odpovědných za jejich stav, tedy politiků a příslušných úředníků.


Unikátní postřikovač/rozmrazovač pro vojenské letectvo ČRv pracovní pozici...

Všichni po českých silnicích jezdíme a vnímáme, že současný stav komunikací není právě růžový. Každý má své možnosti a způsoby, jak se s realitou poprat. Jak jsme se dozvěděli, společnost KOBIT sama o sobě komunikace vyspravit nedokáže. Může ale, a také to dělá, nabídnout moderní techniku, díky které odborné prováděcí firmy efektivně, tedy rychle a s přiměřenými náklady, uvádějí komunikace do provozuschopného stavu.


… a v transportní poloze – kdo by řekl, že bleskově rozmrazí pás široký 25m

Během prezentace představili Jaroslav a Petr Nožičkové všechny výrobní segmenty – bitumenovou techniku, techniku pro zimní údržbu komunikací, samosběrné zametače, techniku pro sběr komunálního odpadu, transportní techniku pro přepravu kapalin, kombinované a fekální nástavby, včetně speciální techniky. Některá technika je vyvíjena v kooperaci s dalšími výrobci komunální techniky. Během předváděcího kolotoče byla také představena produkce těchto firem.


Výsledek spolupráce firem CROY a KOBIT – zametací stroj K 3,5 na podvozku UNIMOG

Firma SIMED představila malou komunální techniku na podvozcích GASOLONE a HOLDER

Každý stroj doprovázel odborný popis, který upozornil na jeho výhody a možnosti. Některé stroje svoje schopnosti předvedly na místě, jako např. zametací stroj s vysavačem. Po ukončení prezentační části pozvali pořadatelé účastníky k občerstvení. Potom byl prostor pro technické konzultace i obchodní jednání.


Fréza na sníh z nabídky firmy CROY, samozřejmě podvozek UNIMOG

Mercedes Axor, upravený firmou FORNAL jako nosič výměnných nástaveb, zde kombinace sklápěč-valník doplněný o hydraulické rameno

Všechny dny veletrhu měly stejný program, jediným rozdílem byli pozvaní hosté, kteří jsou tradičně zváni podle regionů. Závěrečný den komunálního veletrhu STAN 2006 patřil krajům Královéhradeckému, Pardubickému a Libereckému. Navštívil jej i královéhradecký hejtman Pavel Bradík.


Prezentace firmy MTM TECH s.r.o – traktor CASE s možností obousměrného užívání, osazený šípovou radlicí a sněhovou frézou na zadním závěsu

Svoji obratnost předvedl otočný nakladač AHLMANN, tyto stroje v ČR prodává firma MINGAU

Příští rok bude další STAN a už teď je jasné, že se můžeme těšit na novou techniku, kterou během následujícího roku firmy uvedou do praxe. Budou to výsledky důvtipu českých hlav a práce českých rukou, i když nejspíš na osvědčených zahraničních podvozcích.


Úklid v praxi – špinavá vozovka …

… vysavač od KOBITu – čistá vozovka

Všem zúčastněným firmám přejeme dostatek invence a úspěchy v tuzemsku i daleko za hranicemi republiky i kontinentu.


Veletrhu STAN 2006 se zúastnily tyto firmy:


KOBIT s.r.o., Jičín
bitumenová a komunální technika

CROY, spol. s r.o., Rakovník
nástavby na univerzálních nosičích UNIMOG U 300, U 400, podvozky Mercedes Benz

MTM Tech s.r.o., Praha
nástavby na traktorové nosiče, radlice Assaloni

SIMED, s.r.o., Dvůr Králové nad Labem
malá komunální technika

Zbyněk Lazar, Brno
sekačky, traktory

FORNÁL trading s.r.o., Zlín
kontejnerové a rychlovýměnné systémy

Mingau – stavební stroje spol. s r.o., Hrobice
čelní teleskopické nakladače a mobilní bagry

ST a.s. Nová Paka
sekačky příkopů a údržbová technika

FOREST MERI, s.r.o., Brno
frézy na odstraňování ledových zmrazků

NTC STAVEBNÍ TECHNIKA spol. s r.o., Česká Skalice
hutnící technika

PAS Zábřeh na Moravě a.s.
autorizovaná opravna

SAP spol. s r.o.
upravené podvozky IVECO
Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Petr Volf
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek