Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Společnost STAS se představuje

Zveřejněno: 18. 6. 2004

Již desátým rokem působíme na českém trhu jako STAS spol. s r.o. Uživatelům stavebních strojů poskytujeme služby v oblasti dodávky náhradních dílů, servisu a oprav zejména podvozkových částí pásových strojů.



Zákazníci nás znají zejména jako autorizovanou opravnu buldozerů řady T130 a T170. Kromě oprav těchto buldozerů nabízíme i jejich prodej, a to v novém provedení typu B10 za velmi zajímavé ceny. Naše nabídka je však podstatně širší. Naše společnost je nositelem tradice, založené před více než padesáti lety v opravnách stavebních strojů v Praze – Zličíně. Původní název, Stavební stroje Zličín, zanikl při prováděné privatizaci.
S letitými zkušenostmi našich pracovníků v oblasti oprav buldozerů, bagrů a výroby podvozkových dílů jsme na původní tradici navázali a dále ji rozšiřujeme. Tak, jak se mění složení stavebních strojů u jednotlivých stavebních a těžebních společností, rozšiřují se i naše služby a sortiment dodávaných náhradních dílů. K námi vyráběným pasům a kladkám pro rypadla UNEX řady DH a pro ruské buldozery řady T100 - T170 postupně přibývaly další díly pro pásové podvozky stavebních strojů různých typů a výrobců. Naši nabídku jsme rovněž obohatili o žádanou službu repase starších podvozkových dílů.


Potřeby rozšiřujícího se sortimentu náhradních dílů pro další typy stavebních strojů, provozovaných v České republice, jsme zajišťovali dovozem. S vědomím této skutečnosti jsme se snažili nalézt vhodný zdroj dodávek potřebného sortimentu ze zahraničí, neboť výroba tohoto sortimentu dílů z tuzemských zdrojů je ekonomicky nerentabilní. V období několika posledních let jsme vyzkoušeli různé dodavatele. Při vyhodnocování našich poznatků jsme došli k závěru, že tím, z našeho pohledu nejpřijatelnějším, bude německá společnost Linser Industrie Service GmbH, která nabízí výrobky BERCO, DCF a dalších renomovaných výrobců. Na základě již několik let trvající vzájemné spolupráce jsme po několika vzájemných návštěvách a konzultacích dospěli k dohodě o uzavření smlouvy o prodeji tohoto sortimentu náhradních dílů.
Smlouvu jsme podepsali na stánku firmy Linser při naší návštěvě mezinárodního veletrhu stavebních strojů a strojů na výrobu stavebních hmot BAUMA 2004 v Mnichově. Za firmu LINSER smlouvu podepsal pan Tobias Linser, manažer pro export, a za STAS Ing. Jindřich Hašek, ředitel společnosti.
S platností od 1. 5. 2004 se stala společnost s ručením omezeným STAS autorizovaným prodejcem s platností pro celou Českou republiku. Tímto dostala naše dosavadní spolupráce nový impuls a umožňuje nám ještě lépe uspokojit potřeby našich zákazníků.
Pokud se týká kvality takto dodávaných dílů, poskytujeme záruku 12 měsíců nebo 1 500 motohodin, za předpokladu odborné montáže na jednotlivé stroje. Současně také víme, že se touto problematikou nezabýváme sami, ale že firem s podobným sortimentem je v Česku celá řada. Rovněž tak zdroje jsou rozdílné od originálních výrobců až po méně hodnotné náhradní provedení. Ne nepodstatné měřítko je ale také cena. V minulosti jsme se přesvědčili, že kvalita dodávek není vždy závislá na výšce ceny, ale že lze zakoupit vysokou kvalitu za rozumnou cenu. O této skutečnosti rádi přesvědčíme i další zájemce, které budeme mít možnost oslovit.
Autor: Pavel Chrž
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek