Dnes je 7.5. – svátek slaví Stanislav

Společnost Sodineg France – leader na trhu použitých stavebních strojů

Zveřejněno: 24. 6. 2008

O společnosti Sodineg France jsme psali již v předcházejícím čísle Stavební techniky. V tomto článku se dozvíte více o možnostech návštěvy strojového parku přímo ve Francii, možnosti transportu strojů do ČR, kontaktu na českého obchodního zástupce a další.

Společnost Sodineg France naleznete 150 km severně od Paříže a přibližně 950 km od Prahy. Již od svého založení v roce 1996 se hlavně soustředí na nákup a prodej použitých stavebních strojů a jejich náhradních dílů (okrajovou specializací jsou zemědělské stroje a nákladní automobily).


Pohled na sídlo společnosti Sodineg France a její strojový park

V současné době nabízí více než 350 strojů všech světových značek. Během půl roku vždy kompletně obnovuje svůj vozový park.

Které stroje a náhradní díly Sodineg France nabízí

Jsou to traktorbagry, kolová i pásová rýpadla, nakladače, minirýpadla, buldozery, válce, vysokozdvižné vozíky, nákladní automobily, dumpery, jeřáby, finišery, gradery, zemědělské stroje apod. od výrobců různých světových značek, např. BOBCAT, CASE, CATERPILLAR, HYUDNAI, JCB, KOBELCO, KOMATSU, LIEBHERR, MERCEDES, O&K, RENAULT, VOLVO atd. S autorizovanými zástupci hlavních značek stavebních strojů je firma stále v kontaktu.


Nabízí také tzv. stroje na opravu s informací ohledně závady. Jedná se o stroje, které nejsou plně funkční. Firma nakupuje stroje převážně z Francie a každoročně jich je více než tisíc.

V nabídce nechybí ani prodej nových či použitých náhradních dílů (lžíce, lopaty, motory, radlice, drapáky, vidle, teleskopická ramena, pneumatiky apod.).

Kde najít aktuální nabídku strojů a jak se spojit s českým obchodním zástupcem?

Aktuální nabídku naleznete na webových stranách www.sodineg.com.

Tyto webové strany jsou v anglickém, francouzském a španělském jazyce. Pokud však někdo z českých či slovenských zájemců o stroje žádný z výše uvedených jazyků neovládá, nemusí zoufat. Společnost pro ně pravidelně vydává prospekty s aktuální nabídkou v českém a slovenském jazyce. Na stránkách rovněž nalezne kontakt na prodejce v ČR či Slovenku (v ČR je obchodním zástupcem Ing. Luděk Vedral, kterého můžete kontaktovat prostřednictvím mobilního čísla 732 923 812 či e-mailem: ludek.ved@seznam.cz).


Obchodní zástupce dodá zájemcům maximum informací o stroji, tedy o jeho technickém stavu a vybavení. Na základě požadavků klienta poskytne detailní fotky části stroje nebo video, kde je funkčnost stroje zachycena.

Návštěva strojového parku a transport strojů

A když je klient pro stroj rozhodnut, čeká ho další pomoc. Společnost pro něj organizuje cesty přímo do firmy, která se nachází, jak již bylo uvedeno, na severu Francie u hranice s Belgií.

Zde zajistí ubytování i stravování. Ve firmě si klienti mohou nejen stroje prohlédnout, ale s vlastním technikem zkontrolovat technický stav stroje a stroj si rovněž vyzkoušet. Při výběru stroje pomůže s jeho transportem na místo určení. Veškerá komunikace probíhá v českém jazyce.


Světové veletrhy, nedílná součást marketingu

Jen v minulém měcíci (dubnu) se společnost prezentovala hned na několika veletrzích. Svůj stánek měla na výstavě Batimatec v Alžírsku a Maroku. Nechyběla na veletrhu MASZBUD v městě Kielce v Polsku, kde na stavebním trhu již několik let velmi úspěšně působí.

Zástupci společnosti Sodineg se setkali se svými českými klienty a partnery na stavebním veletrhu IBF v Brně, slovenské zákazníky přivítali na zemědělském veletrhu v Nitře. V červnu navštíví veletrh EXPO Mokrá v České republice. V červenci se představí na CTT v Moskvě a ve Švédsku.


Z veletrhu Construct Expo Utilaje v Rumunsku v Bukurešti

Důležitou součástí marketingu firmy jsou reklamy v odborných periodikách a na internetu. Pro stávající, ale i budoucí klienty pořádá každoročně dny otevřených dveří.

Autor: Ing. Lenka Vedralová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek