Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Společnost KOHLSCHEIN převzala prodej strojů Fermec

Zveřejněno: 21. 5. 2004

Firma KOHLSCHEIN, spol. s r.o., s centrálou v Brně, je společnost působící na českém trhu v oblasti prodeje a servisu stavebních strojů dva roky. Je jednou z dcer mateřské firmy KOHLSCHEIN Baumaschinen, sídlící ve Vídni, s níž úzce spolupracuje a samozřejmě i využívá bohatých zkušeností rakouských kolegů.

KOHLSCHEIN, spol. s r.o., rozšířil od 1. února 2004 své obchodní aktivity o exkluzivní zastoupení anglické firmy FERMEC. Jak uvedl ředitel společnosti Jiří Kotouš, v rozhodnutí výrobce těchto strojů vidí ocenění dosavadní činnosti firmy při zastupování výrobců stavebních strojů KOBELCO a ATLAS.
Tento krok vnímá vedení společnosti jako signál stávajícím uživatelům stavebních strojů značek MASSEY FERGUSON, FERMEC a TEREX, kterým vedení firmy FERMEC International Limited deklaruje trvalý zájem na uspokojování potřeb českých zákazníků. Od předchozího českého zastoupení výrobce strojů FERMEC – AUSTRO DIESEL Bohemia, převzala společnost i některé profesionální pracovníky.

Na základě tohoto vývoje již nyní KOHLSCHEIN plně zajišťuje veškeré komfortní služby, a to majitelům strojů značek MF, FERMEC a TEREX. „Hlavním cílem společnosti KOHLSCHEIN bylo a zůstává vstřícnost a osobní přístup k řešení konkrétních požadavků i problémů jednotlivých zákazníků, s dosažením výrazného posílení významu zastupovaných značek na českém trhu, stejně tak jako zkvalitňování a rozšiřování nabídky služeb.
Firma udělá maximum pro to, aby předání zastoupení strojů FERMEC jako nové obchodní komodity společnosti KOHLSCHEIN spol. s r.o., bylo pro všechny zainteresované velmi pozitivním přínosem,“ konstatuje ředitel Kotouš.

V závěru uvádíme ještě několik doplňujících informací o společnosti FERMEC. Ta dnes patří do skupiny firem, řízených nadnárodním koncernem TEREX. Ten dnes drží významný podíl na evropském trhu se stavebními stroji, který dále posiluje. Kapitálová síla koncernu TEREX umožnila výrobcům modernizovat a zefektivnit proces výroby včetně nezbytného vývoje nových strojů.
FERMEC International Limited dnes vyrábí rýpadlo-nakladače v novém závodě v anglickém Coventry. V České republice jsou známy především rýpadlo-nakladače, jenž si vydobyly uznání odborné veřejnosti. O tom koneckonců svědčí i stovky prodaných a provozovaných strojů.
(Podle TI společnosti Kohlschein, spol. s r.o., upravil kk.)


Autor: Karel Kurka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek