Dnes je 8.5.

Společnost Kohlschein na stavebním veletrhu v Brně

Zveřejněno: 24. 6. 2008

Brněnská společnost Kohlschein spol. s r.o. je oficiálním zastoupením výrobců stavebních strojů značek HITACHI, TEREX a MUSTANG. Firma zajišťuje prodej, nájem a servis širokého sortimentu strojů těchto renomovaných značek.

Koncem dubna si mohla odborná veřejnost prohlédnou vybrané stroje ze širokého sortimentu firmy Kohlschein na Stavebních veletrzích v Brně. Svojí účastí na tomto prestižním veletrhu, jenž je největším veletrhem tohoto typu ve střední a východní Evropě, podtrhuje společnost významnost tohoto oboru. Ve velkém množství firem, které vystavovaly na volných plochách brněnského Výstaviště, byl stánek firmy dobře viditelný a těšil se velké pozornosti návštěvníků, neboť v nabídce byly stavební stroje světových značek např. HITACHI TEREX a MUSTANG.

Firma Kohlschein představila návštěvníkům celkem 25 strojů výše uvedených značek. Nás zaujaly především představované novinky, např. nová řada mini rypadel U-2 s krátkou zádí, nebo v Brně představené zbrusu nové pásové rypadlo ZX 85 USBLC.

Po celou dobu veletrhu si expozice firmy Kohlschein na nedostatek zájemců nemohla stěžovat, spíše naopak, zástupci firmy byli stále v obležení návštěvníků. Pan Jiří Kotouš, obchodní ředitel společnosti Kohlschein spol. s r.o. nám zodpověděl několik otázek.

Jak hodnotíte letošní Stavební veletrhy v Brně a také účast Vaší společnosti na této akci?

S letošním veletrhem jsem nadmíru spokojen. Zájem zákazníků překonal naše nejoptimističtější očekávání. O naše stroje byl opravdu mimořádný zájem a to nás těší. Pozitivně se jistě promítlo i to, že byla frekvence účasti firem zastupující obor stavebních strojů změněna na tříletou. Nyní doopravdy můžeme ukázat mnoho novinek. To u každoroční frekvence nešlo, a tudíž se nelze divit, že v minulosti pozvolna klesala prestiž této výstavy i zájem návštěvníků.

Vaše rozsáhlá venkovní expozice se těšila velkému zájmu, které stroje jste představovali?

V rámci našeho sloganu TO NEJLEPŠÍ OD... jsme představili prakticky kompletní nabídku kompaktních mini rypadel HITACHI. Samozřejmě též kolová rypadla, pásová rypadla a také největší čelní nakladač tohoto japonského výrobce.

Firma TEREX byla zastoupena třemi typy rypadlo nakladačů, dvěma čelními nakladači a čtyřmi kolovými rypadly. Mezi nimi bylo i speciální „dvoucestné” rypadlo a také speciální překládkové rypadlo určené k manipulaci s kovovým odpadem.

Smykem řízené nakladače MUSTANG byly zastoupeny hned pěti stroji. Byl mezi nimi i ten nejmenší o hmotnosti 1290 kg i ten největší o hmotnosti 4770 kg. Obrovský zájem byl též o prezentaci variant podvozků. U stroje MUSTANG 2076 se návštěvníci seznámili s mimořádným řešením – možností sundat kola a místo nich přišroubovat pásový podvozek. A to vše za cca 45 minut.

Mimo stroje jsme též předvedli širokou škálu příslušenství k těmto strojům. Zde asi nejvíce zaujala fréza na kámen TEREX WS 45.

Můžete nám popsat některé vystavované novinky?

Zajímavostí nabídky mini rypadel HITACHI bylo kompletní představení této nové, moderní řady strojů s „krátkou” zádí. Nové stroje zaujmou nejen svou výkonností, nízkou hlučností a rychlostí. Mimořádná je i výbava strojů. Vždyť kdo dnes nabízí automatickou klimatizaci na mini rypadlech? U HITACHI je to standardní výbava již u strojů od tří tun hmotnosti výše.

Cena nafty je dnes stále palčivější téma, a tak se nelze divit, že zcela mimořádný zájem vyvolala nová řada hydraulických rypadel HITACHI. Ta totiž nabízí, díky několika patentům, stroje s mimořádně nízkou spotřebu paliva. A že je na těchto rypadlech standardní výbavou i záďová kamera a GPS monitorovací systém, to jen zvyšovalo zájem o tyto mimořádně povedené stroje.

Z množství představeného příslušenství bych chtěl upozornit na nový model hydraulického strojního kladiva VHX 331-kompakt. Toto kladivo bylo upraveno speciálně pro potřeby rypadlo nakladače. Jeho výhodou je, že jej lze převážet nasazené přímo na stroji.

Velkou pozornost na sebe poutalo pásové rypadlo HITACHI ZX 85 USBLC, které bylo právě na tomto veletrhu představeno poprvé v Evropě. Mohl byste nám jej přiblížit?

Na tento stroj jsme již dlouho netrpělivě čekali. Je zajímavý tím, že nabízí kompaktní záď a zároveň kinematiku výložníku Kic Matic. Takový stroj nám v nabídce chyběl. Je to stroj, který je ideální jako náhrada za rypadlo nakladač. Stroj je standardně vybaven pryžovými pásy, mono výložníkem a také všemi hydraulickými okruhy, jak je ostatně u HITACHI standard. I zde je kladen důraz na nízké provozní náklady, nízkou hlučnost a samozřejmě na vysoký komfort kabiny. Každý, kdo si tento stroj vyzkouší, pozná hned jeho výjimečnost.

Jste spokojen s kontrakty uzavřenými v Brně, případně, které jsou pro firmu významné.

S množstvím uzavřených a rozjednaných kontaktu jsme spokojeni. A význam kontraktů? Naše společnost nerozlišuje mezi více a méně významným zákazníkem.

Kde se budete prezentovat v nejbližší době?

V nejbližší době budeme vystavovat na výstavě EXPO MOKRÁ. Tato akce je pro nás velmi důležitá, protože víme, že široká nabídka strojů HITACHI může oslovit mnoho těžařů v České republice. Předvedeme zde zejména velká pásová rypadla a čelní nakladače HITACHI. Také očekáváme jednání s firmami, které zvažují nákup dumperu. Známá značka těchto strojů EUCLID je totiž vlastněna firmou HITAHI. Navíc zde také budeme prezentovat jednu zajímavou novinku a to hydraulické pásové rypadlo HITACHI ZX 470 LCH v provedení s horovou lžící. Obzvláště nyní, když jsme již podepsali první kontrakt na dodávku tohoto stroje do České republiky.

Co byste chtěl vzkázat Vašim současným i budoucím partnerům.

Chtěl bych jim popřát mnoho úspěchů, správných rozhodnutí a spolehlivých obchodních partnerů a pak samozřejmě pevné zdraví a osobní spokojenost.

Autor: Ing. Hana Solařová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek