Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Smykem řízené nakladače Novotný – vaše sázka na jistotu

Zveřejněno: 28. 5. 2016

Firma vyrábí řízené nakladače, známé jako BOBEK, již od roku 1997. Od té doby opustilo brány výrobního závodu již více než 1500 nakladačů. S potěšením sledujeme, stále rostoucí zájem o smykem řízené nakladače z naší produkce.

Představení firmy Strojírny Novotný s.r.o.

Jde o strojírenskou společnost, která se specializuje na výrobu svařenců, nakladačů a vyvážecích souprav. Historie firmy se datuje již od roku 1991. Firma působí v Olomouckém kraji ve dvou závodech, které jsou od sebe vzdáleny cca 5 km. V obci Dubicko vyrábí svařence nakladačů a přídavných zařízení pro vlastní produkci, ale také pro svého německého obchodního partnera. Druhý výrobní závod ve Vitošově je zaměřený na montáž vlastních strojů. Od 1.1. 2011 došlo k transformaci společnosti z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným. V současnosti ve firmě pracuje 95 zaměstnanců, z toho převážná většina ve výrobě.

Laťku držíme vysoko

Převážná část produkce je určena na český a slovenský trh. Na rostoucí oblibě našich nakladačů se jistě velkou měrou podílí i naše hustá síť autorizovaných prodejců, kteří poskytují kvalifikovaný záruční i pozáruční servis, vedoucí k plné spokojenosti našich zákazníků. I jako použité si nakladače Novotný drží svou hodnotu velmi vysoko.

Nakladače Novotný B 861 a B 961

Smykem řízené nakladače Novotný jsou určené pro práce v nejrůznějších odvětvích stavebnictví a zemědělství. Pro svoje vysoké manévrovací schopnosti se tyto nakladače uplatňují při pracovně náročných úpravách terénu, přípravách terénu pro stavby, nakládání a přemísťování materiálu, provádění výkopů, zvedání nákladů atd.

V současnosti se vyrábí Bobek ve dvou konfiguracích B 861 a B 961, které se od sebe liší především váhou, zdvihací silou, šířkou a výkonem motoru. Smykem řízené nakladače Novotný se vyznačují především spolehlivým, úsporným a výkonným motorem, jednoduchým joystickovým ovládáním, velkou nosností, kvalitním hydraulickým systémem, který pracuje spolehlivě i v nejtěžších pracovních podmínkách. Vlastníci a strojníci také oceňují jednoduchou údržbu, nízké ceny náhradních dílů a hustou dealerskou síť po celé ČR.

Inovace pro rok 2016

Za téměř 20 let výroby jsme naše smykem řízené nakladače přivedli k téměř dokonalému provedení, přesto však neustále pracujeme na vývoji a inovacích. Velmi pečlivě vnímáme požadavky našich zákazníků, v loňském roce jsme zaznamenali zvýšený zájem o smykem řízené nakladače v dvourychlostním provedení, u našeho silnějšího modelu B 961 jsme zvedli nosnost nakladače na 1 400 kg tak, aby si poradil i s paletou zámkové dlažby. Nadále pracujeme na inovacích v oblasti zlepšení ergonomie kabiny.

Vážíme si našich zákazníků

Konkurence je v segmentu smykem řízených nakladačů obrovská, proto velice dbáme na kvalitu provedení našich nakladačů. Naším standardem je dvouletá záruční doba s omezením po dobu 2250 Mth a na rám stroje poskytujeme navíc prodlouženou záruku v délce trvání 3,5 roku.

Vážíme si každého zákazníka a tento přístup se nám vyplácí v momentě, kdy zákazník přemýšlí o výměně svého staršího stroje nebo o pořízení dalšího stroje.

Uvažujete o pořízení smykem řízeného nakladače?

Neváhejte, technické parametry nakladačů Novotný najdete na stránkách www.loader.cz.

Rádi Vás přivítáme...

Rádi Vás také přivítáme na našem stánku na Veletrhu TechAgro 2016, volná plocha Z1 stánek číslo 7 v termínu 3.–7. dubna 2016, kde budeme vystavovat oba typy našich smykem řízených nakladačů.

Autor: Ing. Petr Sládek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek