Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Smykem řízené nakladače Novotný – česká klasika!

Zveřejněno: 18. 7. 2015

Strojírna Novotný s.r.o. vyrábí smykem řízené nakladače již od roku 1997. Nakladače Novotný se díky svému univerzálnímu použití uplatňují jak v zemědělství a stavebnictví, tak i v oblasti komunální techniky měst a obcí nebo v technologických linkách kompostáren.

K nakladačům nabízíme širokou škálu přídavných zařízení, která rozšiřují možnosti jejich využití. Převážná většina nakladačů Novotný se uplatňuje na domácím trhu v rámci České republiky. Pokud náhodou nepatříte k těm šťastným majitelům nakladače Novotný, tak pevně věřím, že jste se ve vašem okolí již setkali s designově pěkně propracovaným modrobílým nakladačem nesoucím jméno Novotný.

Na červen tohoto roku je plánovaná výroba smykem řízeného nakladače s pořadovým číslem 1500! Kulatá čísla vždy nutí k zamyšlení nad tím, co bylo a zároveň nás ženou k tomu, abychom dosáhli další mety. Budeme rádi, když u toho budete i nadále s námi!

Výhody a hlavní charakteristiky nakladačů Novotný

V nakladačích Novotný dnes používáme kvalitní a úsporné motory od firmy Cummins, které splňují aktuální emisní normu Tier 4i. Nakladače jsou osazené spolehlivým hydraulickým systémem od firmy Bosch Rexroth. V převodovkách používáme osvědčený, bezúdržbový, řetězový převod. Standardem je u nás zasklená kabina s topením a ovládání stroje pomocí hydraulických joysticků. Elektrický systém nakladače vyniká svojí jednoduchostí, nepoužíváme žádné řídící jednotky!

V roce 2012 jsme úspěšně aplikovali nový tvar výložníku, díky kterému jsme dosáhli zvětšení trhací síly až o 18 % a zvětšení zvedací síly až o 10 %. Díky novému tvaru lopaty se také zlepšil výhled strojníka z kabiny na břit lopaty.

Možnosti nadstandardní výbavy

Pro náročnější zákazníky nabízíme možnosti nadstandardní výbavy jako např.:

  • Dvourychlostní provedení stroje – pro provozy, kde jsou delší vzdálenosti mezi jednotlivými pracovišti, maximální rychlost nakladače je až 18,5 km/h.
  • Zesílení pracovní hydrauliky tzv. PowerFlow – pro přídavná zařízení vyžadující velký průtok hydraulického oleje nabízíme až 140 litrů/min.
  • Montáž klimatizace – pro větší komfort obsluhy.

Smykem řízené nakladače Novotný se vyznačují provozní spolehlivostí, vysokým výkonem, jednoduchou a nenáročnou údržbou a samozřejmě přijatelnou cenou. Jako výrobce neustále pracujeme na zlepšení výkonnosti, efektivity a komfortu obsluhy našich smykem řízených nakladačů.

Chtěli bychom poděkovat všem našim partnerům za pozitivní přístup a věrnost značce Novotný a těšíme se na další kulaté číslo v počtu vyrobených kusů. Bez Vás bychom to nedokázali!

Více informací na webových stránkách www.loader.cz.

Autor: Ing. Petr Sládek
Foto: Archiv firmy

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek