Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Smykem řízené nakladače Novotný

Zveřejněno: 29. 4. 2012

Strojírna Novotný s.r.o. je strojírenská společnost, která se specializuje na výrobu svařenců, nakladačů a vyvážecích souprav. Již patnáct let vyrábí vlastní smykem řízené nakladače, známé pod názvem BOBEK.

Historie firmy se datuje již od roku 1991. Firma působí v Olomouckém kraji ve dvou závodech, které jsou od sebe vzdáleny cca 5 km. V obci Dubicko vyrábí svařence nakladačů a přídavných zařízení pro vlastní produkci, ale také pro svého německého obchodního partnera. Druhý výrobní závod ve Vitošově je zaměřený na montáž vlastních strojů.

Od 1. 1. 2011 došlo k transformaci společnosti z fyzické osoby na společnost s ručením omezeným. V současnosti ve firmě pracuje 86 zaměstnanců, z toho převážná většina ve výrobě.

Již od roku 1997 firma vyrábí vlastní smykem řízené nakladače, známé jako BOBEK. Od té doby opustilo brány výrobního závodu více než 1200 nakladačů. Převážná část produkce je určena na český a slovenský trh.

Jeden z prvních vyrobených nakladačů Bobek 760
Jeden z prvních vyrobených nakladačů Bobek 760

Nakladače B 861 a B 961

Smykem řízené nakladače Novotný jsou určené pro práce v nejrůznějších odvětvích stavebnictví a zemědělství. Pro svoje vysoké manévrovací schopnosti se tyto nakladače uplatňují při pracovně náročných úpravách terénu, přípravách terénu pro stavby, nakládání a přemísťování materiálu, provádění výkopů, zvedání nákladů atd.

V současnosti se vyrábí BOBEK ve dvou konfiguracích B 861 a B 961, které se od sebe liší především váhou, zdvihací silou, šířkou a výkonem motoru. Smykem řízené nakladače Novotný se vyznačují především spolehlivým, úsporným a výkonným motorem, jednoduchým joystickovým ovládáním, velkou nosností, kvalitním hydraulickým systémem, který pracuje spolehlivě i v nejtěžších pracovních podmínkách. Vlastníci a strojníci také oceňují jednoduchou údržbu, nízké ceny náhradních dílů a hustou dealerskou síť po celé ČR.

Současný smykem řízený nakladač B 961
Současný smykem řízený nakladač B 961

Inovace pro rok 2012

Za patnáct let výroby jsme naše smykem řízené nakladače přivedli k téměř dokonalému provedení, přesto však neustále pracujeme na vývoji a inovacích. To je způsobeno např. používáním nových motorů s přísnějšími emisními normami, zaváděním účinnějších hydraulických komponentů, ale také inovacemi na základě poznatků našich uživatelů.

Ten poslední důvod je příčinou inovace pro rok 2012, kterou je zlepšení kinematiky výložníku. Při zachování původního tlaku v pracovní části hydraulického okruhu, jsme změnou tvaru výložníku zlepšili trhací sílu na přiklopení lopaty o 18 %, trhací sílu na zdvihu výložníku o 10 % a zdvihací sílu v dolní poloze lopaty o 10 %.

Vážíme si našich zákazníků

Konkurence je v segmentu smykem řízených nakladačů obrovská, proto velice dbáme na kvalitu provedení našich nakladačů. Naším standardem je dvouletá záruční doba s omezením po dobu 2 250 Mth a na rám stroje poskytujeme navíc prodlouženou záruku v délce trvání 3,5 roku.

Vážíme si každého zákazníka a tento přístup se nám vyplácí v momentě, kdy zákazník přemýšlí o výměně svého staršího stroje nebo o pořízení dalšího stroje. Uvažujete o pořízení nakladače? Neváhejte. Technické parametry nakladačů Novotný najdete na stránkách www.loader.cz.

Autor: Ing. Petr Sládek
Foto: Archiv firmy

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek