Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Rýpadla Hitachi a servis firmy Kohlschein plně vyhověly v těžkých podmínkách

Zveřejněno: 13. 12. 2006

„Jako stavební firma, zaměřená na stavební práce v oblasti obecní a městské infrastruktury, k nimž patří také rozsáhlé zemní a výkopové práce, potřebujeme výkonné a spolehlivé a stroje se spolehlivým servisem,“ řekl Ing. Radek Gregor, jednatel stavební společnosti Gaslines s.r.o. ze Žďáru nad Sázavou, aby přiblížil, proč se rozhodl pro pásová rypadla Hitachi, které dodává a servisně obstarává firma Kohlschein spol. s r.o.

Stavebnictví je velmi tvrdé. Získat zakázku není dnes snadné a to i proto, že ve výběrových řízeních bývají na stranách investora účastníci, u nichž rychle a kvalitně odvedené dílo není vždy to nedůležitější. Radek Gregor za firmu Gaslines vyjednává v různých tendrech již od roku 1993. „Pokud jde o práce v oblasti základního technického vybavení měst a obcí naše nabídka je adresována převážně obcím a městům cca do 5-10 tis. obyvatel. Naše působnost je po celé republice a když získáme zakázku, v prvé řadě se od nás čeká, že bude provedena kvalitně a včas. Prostoje, kdy se porouchá stroj a následně nefunguje servis a zpochybňují se záruky, vážně ohrožují rentabilitu. Přitom není vždy možné nasadit jiný náš stroj. Všechny jsou rozmístěny po stavbách v celé republice a vytíženy, na což dbáme: u nás zkrátka musíme dělat na zakázkách a nemůžeme stát,” říká Radek Gregor.

A právě jedna taková nepříjemná událost uspíšila start obchodního partnerství mezi firmami Gaslines a Kohlschein. Předznamenala ji porucha, když u stroje pod zárukou upadlo rameno a kdy servisní organizace zaujala takový postoj, že to následně pro Gaslines znamenalo zmařenou další zakázku a škodu na dobré pověsti u zákazníka.

„S rozvojem firmy jsme hledali nového dodavatele větších strojů. Mohl bych jmenovat několik prodejců strojů známých značek, kteří k našim potřebám byli velmi vstřícní. Nakonec rozhodlo, že když jsem požadoval výkonné, univerzální pásové rýpadlo v provedení se zkrácenou zádí, neboli kompakt, nabídla mi ho za nejpřijatelnějších podmínek společnost Kohlschein v podobě značky Hitachi.” Radek Gregor dále upřesnil, co má na mysli pod pojmem výkonný stroj:

Rýpadla Hitachi – výkonná a dlouho vydrží

„Mašiny u nás v případě potřeby jedou naplno 7 dní v týdnu na dvě směny a každou obsluhují tři strojníci. Od strojů požaduji, aby zvládaly i ty nejtěžší výkopové a zemní práce. Zkrátka aby ve složitém, často jílovitém a těžkém kamenitém terénu, spolehlivě a snadno zvládly stovky a tisíce kubíků či tun zeminy. Velké výkony a vysoká životnost při takových trvale vysokých nárocích jsou podstatné. Zátěž našich strojů je taková, že běžně spotřebují až 400 l nafty za den. Nemám žádné statisticky hodnověrné srovnání, jaká je výkonnost pásových rýpadel Hitachi a jiných srovnatelných značek. Naše dva stroje Hitachi Zaxis 225 však fungují v těžkých podmínkách bez problémů. Ostatně ještě než jsme tyto stroje nakoupili, měli jsme na ně zjištěné reference výkonné a dlouho vydrží.”

Kohlschein – pozorná starost o každého zákazníka

Radek Gregor spontánně potvrdil to, na čem staví svou politiku vůči zákazníkům dodavatel a zároveň servisní organizace pro stroje Hitachi - společnost Kohlschein: „Jsou velmi vstřícní a co se týče servisu, jsme opravdu spokojeni. Komunikace je bezproblémová a když je potřeba, přijedou na zavolání.” Následovala návštěva staveniště - rozpracované kanalizační řady v obci Nížkov u Žďáru nad Sázavou, odkud je doprovodná obrazová fotodokumentace.

Firma Gaslines s.r.o.

Její hlavní náplní je provádění inženýrských sítí a dalších prvků městské technické infrastruktury. Jsou to plynovody (vedení plynu, přípojky a regulační stanice plynu, plynofikace objektů a kotelen včetně projektové dokumentace), vodohospodářské stavby (vodovody včetně vodojemů a kanalizace včetně čistíren odpadních vod a souvisejících prací a dodávek), rybníky, nádrže, potoky, meliorace, opevnění koryt toků, odstranění nánosů bahna, atp. Dále tlakové a podtlakové kanalizace i s možností dálkové dopravy splašků na ČOV v jiné obci. Kabelizace (elektro, sdělovací, veřejné osvětlení atd.). Stavby teplovodů a jiných sítí, montáže potrubí, technologií a technologických celků. Městské dopravní stavby – chodníky, vozovky a cesty včetně souvisejících objektů – propustků, čekáren atp. Výstavba veřejných prostor vč. architektonických návrhů a mobiliáře, sportoviště, hřiště a parkové úpravy, zpevněné plochy aj. Stavební práce a stavby pozemních, průmyslových a zemědělských staveb. Zemní práce (v jakémkoliv rozsahu, sanace povodňových a ekologických škod, povodňová opatření, sanace skládek odpadů) a další. Vše včetně projektové dokumentace a doprovodných služeb technicko-inženýrské činnosti.

Autor: RNDr. Jiří Hejhálek
Foto: RNDr. Jiří Hejhálek
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek