Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 1.5.

Rypadla Case k nám přivezla japonskou kulturu

Zveřejněno: 15. 4. 2008

Ve čtvrtek 28. února se v Hustopečích uskutečnil Den Case, na kterém společnost Casetec již tradičně předvádí stavební stroje Case v akci. Vůbec poprvé zde mohli zájemci shlédnout a otestovat zcela nové druhy strojů v portfoliu Case – pásový dozer a pásový mininakladač.

Navíc si zde každý z návštěvníků mohl vyzkoušet jakýkoliv stroj z rozsáhlého sortimentu Case na vlastní kůži. Avšak tento Den Case kladl zvláštní pozornost na pásová rypadla všech velikostí. Pro zajímavost, největší model pásového rypadla, CASE CX 800 je stroj o hmotnosti 80 tun. Značka je známá svou robustní konstrukcí, výkonem strojů a zejména svou spolehlivostí.


Nejen, že zde byli k dispozici zástupci nejnovější řady B, ale skutečnost, že se všechna pásová rypadla vyrábí v Japonsku, inspirovala pořadatele k pojetí celého dne v japonském stylu. A tak pracovníci firmy Casetec dostali na hlavu japonské šátky, předváděla se japonská bojová umění, zazněly japonské bubny a japonsky se i hodovalo. Kdo chtěl, mohl se také přiučit japonštině.



Skutečnost, že se všechna pásová rypadla vyrábí v Japonsku, inspirovala pořadatele k pojetí celého dne v japonském stylu

Perfektní informace jsou nezbytným předpokladem pro správný výběr stroje, a proto každý návštěvník obdržel visačku v barvě dle regionu, ze kterého vážil svou cestu. Stejnou visačku měl na sobě i prodejce z jeho oblasti, a tak se mohla komunikace již od samého počátku ubírat správným směrem, bez potřeby si zvykat na nové a nové pracovníky firmy Casetec v průběhu řešení jakékoliv záležitosti.



Vůbec poprvé zde zájemci mohli shlédnout a otestovat zcela nové druhy strojů v portfoliu Case – pásový dozer a pásový mininakladač

Kromě stavebních strojů Case se mohli zájemci blíže seznámit i se zemědělskou technikou Case IH, nákladními vozidly Iveco, centrálním mazáním Lincoln nebo pneumatikami Mitas – to vše prostřednictvím sesterských a spřátelených firem.

Na akci se přišlo podívat veliké množství zájemců (více než 300). Velmi příjemnou atmosféru celého dne podtrhl i teplý slunečný den, který byl zřejmě přivolán všudypřítomným Japonskem – zemí vycházejícího slunce.


A opravdu se sešlo mnoho zájemců z řad mužů i žen, mladých i starších...

Společnost Case zajišťuje servis 24 hodin denně a po celé ČR, a tak vozy se servisní posádkou je možno vidět v kteroukoliv dobu a po celé republice. Nechyběly ani zde.

Pozvánka na IBF 2008

Značka CASE představí na veletrhu IBF ve dnech 22. až 26. 4. 2008 na volné ploše P, stánek č. 001 novinky pro evropský trh - pásový mininakladač a pásový dozer. Dále novou řadu nakladačů serie „E”, novou řadu pásových rypadel serie „B” a řadu dalších stavebních strojů ze své široké nabídky.

Bude opět expozice v japonském stylu? Necháme se překvapit.

Autor: Ondra Pošťák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek