Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Ruční sbíjecí a bourací kladiva od firmy Atlas Copco

Zveřejněno: 16. 5. 2006

Atlas Copco představuje ucelenou nabídku ručních sbíjecích a bouracích kladiv, která je rozdělena podle řad na hydraulickou, pneumatickou a motorovou. Tato ruční kladiva jsou určena pro široký okruh aplikací pro stavební a zemní práce, stavby silnic a železnic, technickou údržbu komunikací a pro mnoho jiných použití. Vybrané ruční nářadí bude vystaveno na stavebním veletrhu IBF v Brně od 25. do 29. dubna.

Hydraulická řada kladiv

Hydraulická ruční bourací a sekací kladiva a jejich pohonné hydraulické jednotky mají řadu významných technických vlastností a pro uživatele nabízejí některé pozoruhodné výhody:

  • Hydraulické médium vytváří nejvyšší poměr výkonu ke hmotnosti v porovnání s ostatními systémy,
  • malé a lehké hydraulické stanice pro snadnou manipulaci,
  • možnost připojení kladiv na hydraulický okruh stavebního stroje,
  • pět váhových kategorií sbíjecích a bouracích kladiv,
  • ergonomická provedení kladiv se sníženými vibracemi,
  • jednoduchá údržba.

Hydraulické sbíjecí kladivo LH 11

LH 11, sekací kladivo s vysokou úderovou frekvencí, je zkonstruováno především pro lehké demolice zděných a lehkých betonových konstrukcí, odstraňování omítek apod. LH 11 je vybaveno odpruženou rukojetí tvaru „D".


LH 11

Hydraulická bourací kladiva LH 19 – LH 39

Hydraulická bourací kladiva Atlas Copco jsou v každé ze svých čtyř hmotnostních tříd vybavena základním tlumením vibrací. Ve třech třídách je pak možno získat kladivo s vylepšeným antivibračním systémem, který redukuje vibrace až o 55 % (označení E).

Hydraulické stanice LP - PAC

Hydraulické stanice Atlas Copco jsou vybaveny spolehlivými čtyřtaktními benzínovými motory Honda, B & S či elekto-motory pro práci v interiéru. Ke stroji LP 18 – 2x20 je možné připojit dvě bourací kladiva. Snadno srozumitelný obrázkový návod připomíná obsluze, jak startovat a zastavovat stanici.


LH 23 E a hydraulická stanice LP 20 PAC

Pneumatická bourací, sbíjecí a sekací kladiva

Také u těchto zařízení lze shrnout do několika bodů základní technické a uživatelské výhody:

  • Široký výběr sekacích, sbíjecích a bouracích kladiv,
  • ergonomická provedení se sníženými vibracemi a emisemi hluku,
  • vysoký poměr výkon/hmotnost umožňuje menší fyzickou námahu obsluhy,
  • jednoduchá údržba,
  • velký výběr nástrojů a příslušenství.


Sada - sekací kladivo TEX 05P

Pneumatická bourací kladiva TEX 3 – TEX 07

TEX 3 – TEX 07 jsou ideální volbou pro široké spektrum lehkých sbíjecích a sekacích prací. Jsou vhodná pro renovace a úpravy povrchů, sekání a zdrsňování rozličných druhů materiálů. TEX 07PE má tlumič vibrací, je možné jej dodat se stranovou rukojetí.

Pneumatická sbíjecí kladiva TEX 09 – TEX 12

Sbíjecí kladiva TEX 09 – TEX 12, vybavené rukojetí typu „D", patří mezi nejlehčí a zároveň nejvýkonnější ve své kategorii středně těžkých sbíjecích kladiv. TEX 09 – TEX 12 jsou velmi spolehlivá zařízení, dostupná v mnoha variantách. Udržují si velmi vysokou výkonnost i v nejtěžších pracovních podmínkách.

Pneumatická bourací kladiva TEX PE


Pneumatické kladivo TEX 19PE

Pneumatická kladiva TEX PE jsou vybavena systémem HAPS®, který snižuje vibrace přenášené do rukou obsluhy až o 75 %. S takto vybavenými kladivy lze pracovat mnohem delší dobu bez rizika poškození zdraví obsluhy zařízení.


Pneumatické bourací kladivo TEX 21PE

Pneumatická bourací kladiva TEX P

Pneumatická kladiva Atlas Copco TEX P jsou výkonná a robustní, snesou hrubé i těžké pracovní podmínky. Kladiva jsou vybavena účinnými tlumiči hluku, které snižují hluk až o 8 dB(A).

Motorová bourací a vrtací kladiva Cobra

  • Potřebujete bourat, kopat, řezat, rozbíjet nebo vrtat, zhutňovat?
  • Požadujete vysoký výkon?
  • Potřebujete nezávislého partnera, stále v pohotovosti?
  • Požadujete spolehlivý stroj?

Řešení uvedených požadavků nabízejí následující stroje:

Cobra mk1

Hmotnost 25 kg, bourací výkon 60 J, výkon motoru 2,0 kW, úderová frekvence 720 – 1440 min-1, spotřeba benzínu 1,3 l/hod. Příjemná je nízká úroveň vibrací díky plně odpruženým rukojetím. Cobra mk1 je ideální pomocník pro opravy silnic, bourání betonu, výkopové práce, zhutňování materiálů.

Cobra TT

Hmotnost 25 kg, bourací výkon 40 J, výkon motoru 1,2 kW, úderová frekvence 720 –1620 min-1, spotřeba benzínu 1,3 l/hod, příznivá cena. Kromě širokého využití jako u stroje Cobra mk1 lze ještě využít schopnosti pobíjet pražce kolejových tratí. Ke stroji je možné připojit výstražný železniční systém AWD.


Cobra TT

Cobra Combi

Nástupce úspěšného stroje Pionjär 120. Hmotnost 25,5 kg, bourací výkon 24 J, výkon motoru 1 kW, úderová frekvence 2600 min-1. Stroj je schopen nejen rozbíjet beton, řezat asfalt, kopat zeminu, zatloukat piloty, ale navíc dokáže i vrtat nejrůznější materiály, jako beton, kámen, dlažbu, a to do průměru více než 80 mm a hloubky 2 m.

Cobra Standard

Minulý rok společnost Atlas Copco představila nástupce stroje Pionjär 130. Kvalita a široká využitelnost tohoto stroje je shodná se strojem Cobra Combi. Pouze chybí vrtací mechanizmus.

Všechny stroje Cobra jsou konstruovány pro použití za nejtěžších podmínek, čemuž napovídá jejich švédský původ. Stroje samozřejmě splňují nejpřísnější hygienické a ekologické předpisy.

Stroje Cobra je možné osadit skutečně širokou paletou sekacích, řezacích, zhutňovacích, vrtacích a zatloukacích nástrojů. Motory strojů Cobra jsou poháněny směsí bezolovnatého benzínu s olejem (poměr 1:50)

Foto: Archiv firmy Atlas Copco s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek