Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Rothlehner nově a v novém

Zveřejněno: 24. 7. 2005

Firma ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. působí v České republice již 13 let. Zabývá se prodejem a pronájmem moderních pracovních plošin DENKA LIFT, Haulotte, GSR, PB Lifttechnik a EGI. Kromě prodeje a pronájmu plošin firma Rothlehner poskytuje záruční a pozáruční servis na vysoké profesionální úrovni.

Jednou z prvních společností, které v roce 1992 oslovily český a slovenský trh pracovních plošin širokou nabídkou moderních zařízení a služeb, byla firma ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. Firma pružně zareagovala na očekávaný vývoj v prodeji nových a použitých pracovních plošin v České a Slovenské republice. Českým a slovenským zákazníkům byly postupně nabídnuty produkty šesti nejznámějších evropských výrobců, které typově dokonale pokrývají celé spektrum požadavků pro prováděni výškových prací. Rothlehner má dnes v nabídce 170 modelů pracovních plošin DENKA LIFT, Haulotte, GSR, PB Lifttechnik a EGI. Jenom v průběhu loňského roku bylo zákazníkům předáno 165 moderních strojů. Lze s jistotou tvrdit, že společnost ROTHLEHNER pracovní plošiny se stala za dobu svojí činnosti jedním z nejvýznamnějších dodavatelů na českém a slovenském trhu a přispívá ke zvyšování kvality výrobků a služeb v oblasti zdvihací techniky.

Široká nabídka prodávaných zařízení však nenabízí pouze řešení jakéhokoli požadavku trhu, ale současně klade i vysoké nároky na organizaci prodeje a servisu. Stále se rozšiřující stabilní tým servisního personálu a jeho nasazení v prakticky nepřetržitém provozu se pozitivně projevuje v příznivých referencích téměř všech uživatelů prodaných zařízení.

Zákazníci, kteří provádějí výškové práce, nárazově využívají již plných 13 let možnosti pronajmout si kterékoliv zařízení, třeba i s vlastní vyškolenou obsluhou. S důvěrou se obracejí na libovolnou z 26 partnerských firem, která dodávku vhodného stroje a eventuelní vyškolení obsluh zajistí. Partneři, začínající kdysi s pronájmem jednoho či několika málo strojů, se postupně rozrostli v mohutnou skupinu pronajímatelů s více než dvěma stovkami moderních pracovních plošin.

Využití servisu ROTHLEHNER jim umožňuje uspokojovat rychleji a bezpečněji potřeby svých vlastních klientů a více se soustředit na kvalitu dodávané služby. Systém »podpory pronájmu« již dávno prokázal očekávané vyšší využití jednotlivých strojů v partnerské síti a umožnil tím snížení pronájemních cen. Pronajímatelé přesouvají potřebná zařízení podle rozsahu zakázek po celé ploše republiky a jsou schopni splnit i nejnáročnější požadavky zákazníků.

Záruční a pozáruční péče o stále se zvyšující počet prodaných strojů si vyžádala také nemalé investice do vybudování nového servisního a prodejního střediska. Na konci roku 2003 byl zprovozněn nový objekt s nejmodernější technologickou výbavou, šitou na míru potřebám servisu a prodeje pracovních plošin. Užitná plocha servisu se zvětšila téměř 10 x. Přibyla moderní myčka s čističkou, školící místnosti, archiv a ubytovna, prostornější sklady a sociální zázemí. Prostory jsou vybaveny technologicky nejnovějším nízkoteplotním vytápěním včetně rekuperace. Servisní hala a většina dalších místností je obložena akustickými obklady pro snížení hladiny pracovního hluku. Sloupový jeřáb je se svými parametry evropskou raritou.

V moderním areálu jsou využívány kamerové systémy, AT telefonie, kartové systémy pro evidenci vstupů atd. Vnitřní výška haly umožňuje provádět zatěžovací zkoušky většiny zařízení uvnitř. Atypický objekt se zajímavou architekturou se stal jednou z dominant nově vznikající pražské průmyslové zóny sever.

Současně s převzetím nového objektu byly vyčleněny prostory pro provádění montáže nástaveb pracovních plošin na podvozcích nákladních automobilů. Na několika pracovištích se za aktivní spolupráce zákazníků přizpůsobuje vybraná plošina a vhodný podvozek konkrétním požadavkům budoucího provozu. Použitá zinkovaná ocelová konstrukce je při výrobě osazována duralovými a nerezovými doplňky. Podvozky, včetně hydraulických a elektrických komponentů, jsou ošetřovány speciálními vosky. Zákazníkům z oblasti energetiky, komunálních služeb soukromého i státního sektoru, ale i majitelům půjčoven, bylo doposud dodáno cca 100 zařízení s pracovními výškami od 10 do 28 m. V závěru loňského roku byla ve spolupráci s naším slovenským partnerem firmou KLC Lučenec zajištěna dodávka 21 kusů shodných nástaveb pro jediného zákazníka. V poslední době byly také vyvinuty a dodány snímací nástavby pracovních plošin od 11 do 22 m, které lze během několika minut zaměnit za valník či jinou speciální nástavbu.

Jsme přesvědčeni, že 12 let odpovědné činnosti firmy ROTHLEHNER na českém trhu a skoro 30 let na ostatních evropských trzích jsou dobrým základem pro řešení jakýchkoli požadavků z oblasti provádění výškových prací. Pokud uvažujete o koupi nebo pronájmu kvalitní pracovní plošinu, obraťte se s důvěrou na firmu ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o.

Autor: Zbyněk Tomášek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek