Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Loňský rok u pracovních plošin

Zveřejněno: 16. 5. 2006

Společnost ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o. působí na českém trhu již 15 let a nabízí zákazníkům okolo 170 typů pracovních plošin, jejich záruční i pozáruční servis a též pronájem. Rádi bychom Vám ve zkratce přiblížili události loňského roku, které považujeme za důležité.

Uplynulý rok znamenal pro naši firmu další upevnění pozice jedničky na českém trhu moderních pracovních plošin. Obhájili jsme i pozici nejdynamičtěji se rozvíjejícího člena skupiny ROTHLEHNER. Mimochodem, obrat celé skupiny Rothlehner působící na trzích v Německu, Polsku, ČR, Rakousku a Slovensku přesáhl hranici 22 miliónů EURO. Českým a slovenským firmám i jednotlivcům jsme dodali v průběhu loňského roku na 200 ks moderních pracovních plošin.


Samohybná kloubová pracovní plošina Haulotte HA 20 PX

Nabízený sortiment jsme rozšířili o nové modely plošin

Řada elektrických nůžkových plošin S 151-12E a S 171-12E německého výrobce PB Lifttechnik s pracovní výškou 15,1 m a 17,1 m.

Automobilové nástavby řady PX italského výrobce GSR s pracovní výškou 19,5 m, 21 m a celkovou hmotností do 3 500 kg.

Speciální pracovní plošiny dánského výrobce E. Falck - Schmidt Falcon Spider s pracovní výškou 29 - 52 m. Jedná se o plošiny na kolových nebo pásových podvozcích vhodné pro velká nákupní centra nebo pro výškové stavby. Tohoto výrobce koupila v průběhu loňského roku společnost Denka Lift a nové uskupení těchto firem bylo nazváno Worldlift Industries. Prodej na trhu zaběhnutých přívěsných pracovních plošin pokračuje nadále pod nově vzniklou organizací.

Významným měsícem loňského roku byl srpen, kdy jsme postavili pro našeho zákazníka STE a.s. izolovanou pracovní plošinu francouzského výrobce EGI. Pracovní plošina EGI E 19 I s pracovní výškou 19 m je určena pro práce pod napětím a je konstruována s izolací do 138 kV. Je to první pracovní plošina s tak vysokou izolací, která byla dodána do střední Evropy.


Izolovaná pracovní plošina EGI E 19 I

Zkvalitňujeme servis a zavedli jsme systém evidence náhradních dílů čárovými kódy

Narůstající počet prodaných zdvihacích zařízení (v ČR a SR již 840 ks) a jejich zákonem předepsané pravidelné prohlídky a revize si vyžádaly i rozšíření servisu.

Navíc se množí případy, kdy opravujeme zařízení konkurenčních firem působících v ČR nebo zahraničních firem pronajímajících stroje v ČR. V současné chvíli servisní činnost vykonává 18 techniků. Mají k dispozici 10 servisních vozů, které jsou vybaveny vším potřebným k práci přímo na stavbách nebo u zákazníků.

Pro urychlení a zpřesnění servisních prací jsme v průběhu roku zavedli systém evidence náhradních dílů čárovými kódy.

Řozšiřujeme síť pronajímatelů

Díky tomu, že se stále hodně staví velké haly, kde jsou pracovní plošiny velmi často používány pro montážní či jiné práce ve výškách, mají pronájemci pracovních plošin dostatek zakázek, které jim dlouhodobě zaručují příjmy. To jim umožňuje pořízení dalších strojů ať již na leasing nebo přímým nákupem.

V síti partnerských pronajímatelů pracuje dnes 25 firem a lze si v ní pronajmout 320 strojů. Sezóna nás zastihla připravené a po celý loňský pracovaly stroje s maximálním vytížením.

Na českém a slovenském trhu se objevily stroje, které u nás v pronájmu zatím chyběly

Teleskopický manipulátor FH 14-42 s pracovní výškou 14 m a s nosností 4,2 t. Tento stroj je určen pro manipulaci s těžkými břemeny v nejnáročnějších stavebních podmínkách.


Teleskopický manipulátor FH 14-42

Samohybná kloubová pracovní plošina Haulotte HA 20 PX s pracovní výškou 21 m a stranovým dosahem 13,7 m. Pracovní plošina je vybavena dieselovým motorem a obě nápravy jsou natáčecí. Všechna kola jsou poháněna a navíc má plošina ve standardní výbavě uzávěrku diferenciálu.


Nůžková elektrická samohybná plošina S171-12E

Nůžková elektrická samohybná plošina S171-12E s pracovní výškou 17,1 m a nosností 400 kg. Tento stroj je zajímavý tím, že může být i při své velké pracovní výšce použit v úzkých prostorách. Jeho šířka je pouze 1,2 m.

Automobilová nástavba GSR E 219 PX s pracovní výškou 21 m a celkovou hmotností do 3 500 kg.


Automobilová nástavba GSR E 219 PX

Věříme, že všechny naše kroky, které jsme udělali, povedou k dalšímu zvyšování spokojenosti našich zákazníků. Kvalitu našich služeb dokládá i fakt, že v prů-běhu března se naše společnost stala členem IPAF, mezinárodní asociace zdvihacích zařízení.

Autor: Zbyněk Tomášek
Foto: Archiv firmy ROTHLEHNER pracovní plošiny s.r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek