Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Říjen ve znamení MSV

Zveřejněno: 31. 10. 2007

49. mezinárodní strojírenský veletrh v Brně proběhne od 1. do 5. října 2007 společně se 4. mezinárodním veletrhem dopravy a logistiky Transport a Logistika. Všechny pavilony brněnského výstaviště byly vyprodány již v předstihu a řada dalších firem vystavuje na volných plochách. Pořadatelé očekávají účast více než dvou tisíc vystavovatelů ze 33 zemí.

I letos jsou mezi devíti obory MSV takové, které by počtem a kvalitou vystavovatelů vydaly za samostatný veletrh. Branže obrábění, tváření, povrchové úpravy a svářecí stroje budou největší letošní přehlídkou svého druhu v regionu střední Evropy. Účast v tomto tradičně nejsilnějším oboru zůstane na úrovni loňského ročníku, kdy se souběžně s MSV konal specializovaný veletrh IMT. Přestože se letos v září uskuteční nejvýznamnější světový oborový veletrh EMO Hannover, zájem o brněnský MSV nijak neklesl – naopak, řada významných firem své exponátové novinky převeze z Hannoveru přímo na výstaviště v Brně. Výsadní postavení oboru obráběcích a tvářecích strojů potvrzuje zájem nových vystavovatelů, kteří se letos hlásí nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Německa a dalších zemí.

Počtem vystavujících firem jsou druhým dominantním oborem letošního MSV materiály a komponenty pro strojírenství s rozšířenou prezentací dodavatelů hutních polotovarů, ocelových trubek a plechů, ale také plastových polotovarů, gumy a pryže.

Ve třetím největším oborovém celku elektronika, automatizace a měřicí technika se představí tři desítky nových vystavovatelů z České republiky, Taiwanu, Německa a Rakouska. Největšími vystavovateli jsou společnosti Siemens a AŽD Praha, s nabídkou nováčků se návštěvníci seznámí především v podoborech roboty pro automatizaci, senzorová technika a měřící přístroje fyzikálních veličin.

Dvacet nových vystavovatelů se očekává také v oborovém celku plasty, gumárenství a chemie; přijedou z České republiky, Polska a Německa. Účast v tomto tradičně silném oboru negativně neovlivnilo ani letošní konání veletrhu K Düsseldorf. Na veletrhu se představí lídři českého trhu v čele se společnostmi Kuboušek, Arburg a Engel. Vedle vstřikovacích lisů, periferních zařízení a forem se rozšíří nabídka maziv, lepidel a výrobků na zakázku.

Co nevynechat v doprovodném programu

I když návštěvník míří především do konkrétních pavilonů či expozic, neměl by zapomenout, že Mezinárodní strojírenský veletrh nabízí daleko více. Patří k němu celá řada zajímavých setkání a aktivit, kde jednoduše a bez námahy získá informace, po nichž by jinak musel složitě pátrat.

Po úspěšné loňské premiéře se na MSV vrací veletrh pracovních příležitostí Kariéra, jehož druhý ročník se na brněnském výstavišti uskuteční v termínu 3. až 4. října 2007 v pavilonu H. Projekt je určen především absolventům strojírenských a jiných technických oborů na středních i vysokých školách, ale i ostatním zájemcům o práci v průmyslových podnicích. Konkrétní volné pracovní pozice ve strojírenství, elektrotechnice, automobilovém průmyslu a dalších souvisejících oborech představí personalisté přibližně 50 podniků z České republiky i zahraničí.

Hledáte nové zahraniční kontakty? Zúčastněte se obchodního a investičního setkání evropských regionů Kontakt – Kontrakt 2007, které ve dnech 3. až 4. října proběhne přímo na brněnském výstavišti. Pořadatelé z Euro Info Centra při Regionální hospodářské komoře Brno očekávají účast 250 firem z 24 evropských zemí působících ve strojírenství a dalších průmyslových odvětvích. Aby si účastníci našli k jednání ty nejvhodnější partnery, v rámci registrace vyplní profil popisující firemní aktivity a nabízený či poptávaný typ spolupráce. Registrační profily budou zveřejněny v elektronickém katalogu firem, ze kterého si účastníci vyberou potenciální partnery k jednání a výsledek obdrží v podobě individuálního harmonogramu obchodních schůzek.

Pro firmy uvažující o vstupu na zahraniční trhy je vítanou příležitostí CzechTrade Meeting Point. Exportní veletrh se na výstavišti uskuteční 3. až 4. října jako setkání s řediteli zahraničních kanceláří CzechTrade, kteří dlouhodobě hájí zájmy českých firem na devatenácti nejzajímavějších zahraničních trzích. Jednání budou probíhat formou individuálních schůzek půlhodinového formátu, na kterých manažeři českých podniků mohou své exportní záměry konzultovat se specialisty pro danou oblast.

Spolupráci strojírenských firem chce podpořit projekt Evropské unie Cluster.Net, jehož kontaktní centrum na veletrhu naleznete vedle pavilonu Morava (volná plocha D). Obrátit se sem mohou zájemci jak o kooperativní jednání, tak o konzultace problémů týkajících se spolupráce v obchodní i technologické oblasti. Tématu spojování firem formou klastrů se 4. října bude věnovat konference „Klastry jako nástroj rozvoje inovačních firem”.

Stejně jako na minulých ročnících, ani letos nebude chybět Středisko pro podporu podnikání v Business centru (pavilon E), panelové diskuse například o ekonomických vztazích mezi východní a západní Evropou nebo o zkušenostech s mýtným systémem, business dny Ruska a dalších zemích, odborné konference aj. Kompletní seznam doprovodných akcí naleznete na stránkách projektu.

Zaregistrujte se a ušetřete čas i peníze!

Pokud vás nabídka letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu zaujala, můžete využít nové služby, kterou pro odborné návštěvníky připravili pořadatelé. Pokud se do 27. září on-line zaregistrujete na www.bvv.cz/msv, ušetříte 100 korun na vstupném (získáte vstupenku za 150 místo 250 Kč), bezplatně obdržíte Průvodce návštěvníka a v tipovací soutěži můžete vyhrát návštěvu světového technologického veletrhu Hannover Messe 2008.

Autor: Jiří Erlebach
Foto: Archiv Veletrhy Brno, a.s.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek