Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Řetězy pewag ochrání každý stroj

Zveřejněno: 10. 7. 2014

Ochranné řetězy pewag se používají na všech pěti kontinentech při teplotách od –35 °C, v těžebním průmyslu do +600 °C v horkých struskách. V těžebním a důlním průmyslu pomáhají ochranné řetězy již více než šedesát let.

V tomto segmentu patří pewag k absolutní světové špičce a obuje každý stroj. Ať pracuje v povrchovém lomu, v podzemí nebo na rozpálené strusce v hutích a agresivních materiálech, zůstane pneumatika stroje nepoškozena a její životnost je více než vysoká a úspory na obutí značné. Pro každý účel nebo stroj najdete v nabídce speciální ochranné řetězy. Pro výrobu je používána ocel nejvyšší kvality a řetězové články jsou speciálně vykovány. Životnost řetězů je opravdu veliká, což dokazují nejedny řetězy, nasazené i 20 let.

pewag Square Duplex Plus 18
pewag Square Duplex Plus 18

Výhody a možnosti

To, že jsou pneumatiky těžebních strojů (EM) jedním z nejdražších faktorů u strojů pro zemní práci, jsou náchylné k průřezům, proražení a jinému poškození, všichni víme. Jejich vysokou hodnotu a celosvětový nedostatek pewag ochranné řetězy řeší poskytnutím mnoha nesporných výhod.

Přímé snížení hodinové provozní doby:

  • prodloužení životnosti pneumatiky – významné snížení ceny pneumatik,
  • předem stanovena provozní životnost řetězů a pneumatik – přesný rozpočet na snížení nákladů,
  • minimální prostoje způsobené poškozením pneumatik – dosažení optimálního výkonu,
  • stabilita, zvýšená trakce, snazší přístupnost do nedostupných míst – zvýšení produkce v tunách za hodinu,
  • snížení nákladů na údržbu pneumatik.
  • pewag Square Granite 18
    pewag Square Granite 18

    Široké využití

    Povrchové doly – Silné řetězy pro vysoký výkon

    Použití pro obrovské nakladače a těžební stroje (XXL), zemní stroje. Ochrání nákladné pneumatiky náchylné k poškození v těžkém terénu a rozlehlých dolech. Určené pro nepřetržitý provoz.

    Hlubinná těžba a tunelování – Vysoká kvalita v nejhlubším podzemí

    pewag ochranné řetězy pomáhají v činnosti při povrchovém tunelování i při těžbě až 4 785 m pod povrchem. Jsou používány pro celou řadu vysoce specializovaných strojů, jako jsou nakladače a jiná kolová vozidla. Jak pro ochranu, tak i trakci. Určeny pro nepřetržitý provoz.

    Kamenolom – Správná volba pro každou potřebu – od XS po XXL!

    Řetězy s největší škálou využití pro všechny druhy materiálů. Od nejtvrdších druhů kamenů po okrasné a měkký vápenec. Rozsáhlá nabídka ochranných řetězů pewag pro využití v kamenolomu plně uspokojí jakoukoliv potřebu a stroj. Zabráníme předčasném opotřebení pneumatik v 1, 2 max. 3 směnném provozu.

    Série Basic – Vysoce kvalitní řetězy

    pewag série Basic obsahuje článek pewag tyro. Skvělý výkon a velmi atraktivní cena zajišťují vynikající hospodárnost. Je zaměřena na použití v měkkém (vápenec) až středně tvrdém (čedič) terénu. Použití pro S – L zařízení (pro rozměry pneumatik do 45/65-45).

    Série Premium – Vysoký výkon v nejnáročnějších podmínkách

    Série pewag Premium je tvořena články pewag tycoon a pewag ringstar. Série pewag Premium je určena pro uživatele zařízení L – XXL a pro ty, co pracují v nejtěžších a nejdrsnějších podmínkách jako jsou povrchové a hlubinné těžby, kamenolomy a pro další nasazení.

    Série Professional – Kvalitní řetězy pro náročné použití

    Serie Professional je určena pro zákazníky používající XS – XXL zařízení od měkkého až po tvrdé kamenivo, v ocelárnách a pro další náročné použití. Tyto řetězy představují optimální řešení pro všechny uživatele vyžadující trakci (současně s dostatečnou ochrannou) na ledu, sněhu a kluzkém a rozbahněném terénu.

    Autor: Tomáš Vlach
    Foto: Archiv firmy
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
     

    Nové

    Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

    Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

    Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

    Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

    Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

    Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek