Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

QuaDrill: čtyři stroje v jednom

Zveřejněno: 10. 1. 2006

Různorodost prací si žádá specializované nářadí, které však svým počtem v konečném důsledku způsobuje uživatelům značné problémy při transportu a skladování. Proto se v oblasti elektrického ručního nářadí prosazují modulární systémy, které umožňují rychlé a beznástrojové přizpůsobení stroje pro více druhů prací.

QuaDrill vrtačka, aneb vrtání je hračka

Síla a robustnost, to je přesná charakteristika vrtaček řady DRP 20 značky PROTOOL. Motor o výkonu 1100 W prokazuje svou odolnost zejména při vrtání extrémními průměry do dřeva a oceli. Kromě toho byly vícestupňová převodovka, zesílená hnací hřídel a robustně dimenzované ložisko vřetene konstruovány se zaměřením na dlouhou životnost – to proto, aby stroje dlouhodobě vydržely i v drsných podmínkách!

QuaDrill šroubovák, aneb šroubujte plnou silou

Po stisknutí oranžového kroužku na sklíčidle a odejmutí sklíčidla získáme nejkompaktnější, nejobratnější a nejlehčí šroubovák v této výkonové třídě. O 0,7 kg lehčí a 73 mm kratší – to už je citelný rozdíl! Tento silák s krouticím momentem 98 Nm (blokovací moment je elektronicky omezený) se prezentuje v kompaktní formě s upnutím pro šroubovací dříky ve vřetenu. Lze ho rychle a bez problémů použít na měkké šroubování při zpracování dřeva: vruty do 12 mm (bez předvrtání), šrouby pro utahování klíčem DIN 571 do 16 mm, kolíkové šrouby do 12 mm.

QuadDrill úhlový šroubovák, aneb šroubování bez problémů

Geniální myšlenka, kdy úhlový nástavec po nasunutí na upínací krk stačí zaaretovat, zajistit upínací páčkou a úhlový šroubovák je připraven! Aby se uživatel nemusel nepříjemně sklánět a otáčet, přizpůsobí si stroj dle potřeby: úhlový nástavec lze nastavit na každou pozici. Vysokého krouticího momentu a pohodlí při práci se tedy není nutno zříkat ani tehdy, když je potřeba pracovat na nepřístupných místech.

QuaDrill úhlová vrtačka, aneb vrtáte i za rohem

Jednoduše se nasadí sklíčidlo FastFix na vřeteno úhlového nástavce, pak už se jen zacvakne a úhlová vrtačka je hotová. Ať už se jedná o spirálový, hadovitý či ZOBO vrták nebo zahlubovač, nyní lze vyvrtat každý otvor bez problémů, i když je pro práci málo místa.

Bezpečnost až na prvním místě

S novým úhlovým nástavcem PROTOOL navíc získá uživatel při práci na střeše, na žebříku nebo na lešení pocit bezpečí, jaký dosud nezažil. Stroj je ideálně veden za úhlový nástavec a prostřednictvím rýčového držadla se spolehlivě kompenzuje krouticí moment. Pro případ, že by se stroj náhle zablokoval, obsahuje „elektronickou spojku", která zamezuje nebezpečnému zpětnému rázu a zároveň chrání motor před poškozením.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek