Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Půjčovny RAMIRENT nabízí široký sortiment pracovních plošin

Zveřejněno: 3. 2. 2009

Přední finská společnost Ramirent, působící již 50 let v odvětví pronájmu stavebních strojů a malé mechanizace, je v současnosti leaderem mezi půjčovnami nejen v severských zemích, ale i ve střední a východní Evropě. Česká republika je od roku 2006 jednou ze zastoupených zemí, kde společnost RAMIRENT ČR zaujímá výsadní postavení s rozsáhlou sítí poboček.

Speciální divize zaměřená na plošiny

Půjčovna Ramirent disponuje v rámci svých poboček v Praze, Ostravě, Brně a Českých Budějovicích specializovanými divizemi, které jsou zaměřené mimo jiné na výtahy, teleskopické manipulátory, lešení či právě plošiny. V případě potřeby pronájmu jsou zde k dispozici samohybné zdvihací plošiny (kloubové, nůžkové, elektrické či dieselové) pro dopravu stavebního materiálu či osob. Půjčovny společnosti Ramirent zajišťují v rámci svých nabízených služeb také údržbu, servis či pronájem doplňkového zařízení.

Nabízené novinky

Jednou z novinek, kterou najdete v divizi plošiny půjčoven Ramirent, je nůžková samohybná pracovní plošina JLG 4069LE s pohonem AKU. Výhodou této plošiny je opravdu rozměrný pracovní koš (2,92 × 1,65 m) s velkou nosností až 360 kg. Dalšími přednostmi jsou velká kola a kyvná zadní náprava, díky kterým má tento typ plošiny dobrou průchodnost i lehčím terénem. Se svou maximální pracovní výškou 14,2 m a váhou 5300 kg se hodí zejména na práci v halách. Další nabízenou novou plošinou je kloubová teleskopická plošina JLG E 460SJ s pohonem AKU. Tyto plošiny jsou vhodné při montování ocelových konstrukcí hal a na méně dostupných místech. Rozměr koše je 1,5 × 0,6 m s nosností 240 kg. Hmotnost plošiny je 6 tun a výška 16 metrů.

Nejzajímavější referenční stavby

Plošiny pronajímané v půjčovnách Ramirent využívají nejčastěji firmy, které pracují v odvětví vzduchotechniky nebo se sádrokartony a elektroinstalací v halách nebo v nákupních centrech. „Všem doporučuji, aby si vybírali firmy na pronájem, které jim garantují perfektní servis, široký výběr stavebních strojů a individuální přístup k jednotlivým zakázkám a firmám,” uvedl vedoucí divizí plošiny a teleskopické manipulátory, Jan Cyrany.

Společnost Ramirent se snaží vyhovět každému zákazníkovi a přistupovat tak individuálně v řešení jeho potřeb. Proto půjčovna Ramirent dodává plošiny a další strojový park nejen na krátkodobé projekty, ale je využívána i při větších stavbách a rekonstrukcích. Mezi nejzajímavější referenční stavby patří například VGP park Horní Počernice, ProLogis Park Uzice, Logistic Park Tulipan, Praha – Hostivice, CTP park Brno.

Autor: Jiří Plch
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek